Ухвала
від 19.06.2019 по справі 142/521/19
ПІЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 142/521/19

Провадження №1-кс/142/118/19

19 червня 2019 року смт.Піщанка

Піщанський районнийсуд Вінницькоїобласті

в складі:

головуючого - слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Піщанка Вінницької області клопотання слідчого СВ Піщанського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 ,погоджене начальникомПіщанського відділу Бершадської місцевої прокуратури Вінницької області ОСОБА_4 , по матеріалах кримінального провадження за № 12019020260000089 від 06.06.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України,

про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувсяз погодженимпрокурором клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме просить зобов`язати Комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Піщанської районної ради Вінницької області, яка знаходиться в АДРЕСА_1 , надати тимчасовийдоступслідчому СВ Піщанського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Піщанського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 та слідчому СВ Піщанського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_6 , до медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 жителя с. Яворівка Піщанського району Вінницької області, із можливістю її вилучення, з метою проведення в подальшому відповідних експертиз.

Своє клопотання слідчий мотивує тим, що 05.06.2019 року до ЧЧ Піщанського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області надійшла заява від ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 про те, що 05.06.2019 року близько 22 години в с. Яворівка Піщанського району Вінницької області, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, ОСОБА_8 спричинив тілесні ушкодження заявнику.

06.06.2019 року відомості по даному факту внесені в ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.125 КК України.

Під час досудового розслідування встановлю, що 05.06.2019 року близько 22 години ОСОБА_8 кулаком правої руки наніс один удар в обличчя, один удар ногою по волосяній частині голови, два удари ногою по тулубу та передпліччю лівої руки та невстановленим металевим предметом округлої форми наніс один удар по волосяній частині голови ОСОБА_7 .

Відповідно до виписки із медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого № 209 від 11.06.2019 року ОСОБА_7 , було виписано з ІНФОРМАЦІЯ_3 в якій останній був змушений лікуватись після спричинених йому тілесних ушкоджень.

Оскільки для встановлення ступеню тяжкості тілесних ушкоджень, спричинених ОСОБА_7 необхідно провести судово-медичну експертизу, яку без медичної картки провести неможливо, слідчий просить суд надати тимчасовий доступ до історії хвороби стаціонарного хворого, яка знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , що в АДРЕСА_1 .

З огляду на наявність підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, слідчий просив провести розгляд даного клопотання без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

В судове засідання слідчий не з`явився, разом з клопотання подав суду заяву, в якій просить суд слухати справу у його відсутності, клопотання підтримує, просить суд його задовольнити.

Особа, у володінні якої знаходяться речі і документи, в судове засідання не викликалася у зв`язку з наявністю достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, що не є перешкодою для розгляду клопотання.

У зв`язку з неявкою всіх учасників процесу, слідчим суддею відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, було прийнято рішення не здійснювати фіксування судового засідання під час розгляду зазначеного клопотання.

Суд, дослідивши матеріали клопотання, приходить до висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що 05.06.2019 року до ЧЧ Піщанського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області надійшла заява від ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 про те, що 05.06.2019 року близько 22 години в с. Яворівка Піщанського району Вінницької області, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, ОСОБА_8 спричинив тілесні ушкодження заявнику.

06.06.2019 року відомості по даному факту внесені в ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.125 КК України.

Органом досудового розслідування встановлю, що 05.06.2019 року близько 22 години ОСОБА_8 кулаком правої руки наніс один удар в обличчя, один удар ногою по волосяній частині голови, два удари ногою по тулубу та передпліччю лівої руки та невстановленим металевим предметом округлої форми наніс один удар по волосяній частині голови ОСОБА_7 .

Відповідно до виписки із медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого № 209 від 11.06.2019 року ОСОБА_7 , було виписано з ІНФОРМАЦІЯ_3 в якій останній був змушений лікуватись після спричинених йому тілесних ушкоджень.

Відповідно до ч.1 ст.163 КПК України, після отримання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд здійснює судовий виклик особи, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, за винятком випадку, встановленого частиною другою цієї статті.

Частина друга статті 163 КПК України, вказує, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуте слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Згідно із положеннями ч.4 ст.163 КПК України, слідчий суддя, розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи у володіння якої знаходяться речі та документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володіння якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Враховуючи,що медичнакартка стаціонарного хворого ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні, суд приходить до висновку, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, встановлення ступеню тяжкості та характеру завданих тілесних ушкоджень, шляхом проведення судово-медичної експертизи, яка вимагає надання експерту відомостей про стан потерпілого, як на момент отримання тілесних ушкоджень, так і в подальшому, необхідно надати лідчому СВ Піщанського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Піщанського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 та слідчому СВ Піщанського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_6 тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , для забезпечення проведення судово-медичної експертизи.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 107,163165, 309, ст.ст. 369372, 395 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Піщанського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_5 , погоджене начальником Піщанського відділу Бершадської місцевої прокуратури Вінницької області, молодшим радником юстиції, ОСОБА_4 , по матеріалах кримінального провадження за № 12019020260000089від 06.06.2019 року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.125КК України, задовольнити.

Зобов`язати комунальне підприємство« ІНФОРМАЦІЯ_1 »Піщанської районноїради Вінницькоїобласті надати слідчому СВ Піщанського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Піщанського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 та слідчому СВ Піщанського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_6 , тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 жителя с. Яворівка Піщанського району Вінницької області, яка знаходяться у володінні комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Піщанської районної ради Вінницької області, за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю її вилучення для забезпечення проведення в подальшому відповідних експертиз.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя :

Дата ухвалення рішення19.06.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82513884
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —142/521/19

Ухвала від 19.06.2019

Кримінальне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 19.06.2019

Кримінальне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні