Ухвала
від 18.06.2019 по справі 604/503/19
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

604/503/19

1-кс/604/257/19

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 червня 2019 року сел. Підволочиськ

Слідчий суддя Підволочиського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянув клопотання сторони кримінального провадження начальника СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про призначення судово-балістичної експертизи.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя,

В С Т А Н О В И В:

Начальник СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області звернувся до суду із клопотанням про призначення судово-балістичної експертизи, в якому вказує, що 28 травня 2019 року до ЧЧ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області надійшов рапорт старшого о/у СКП Підволочиського ВП підполковника поліції ОСОБА_4 про те, що в ході проведення оперативно-профілактичної операції «Зброя та вибухівка» працівниками СКП отримано оперативну інформацію про те, що громадянин ОСОБА_5 житель Підволочиського району по місцю свого проживання може зберігати вогнепальну зброю та боєприпаси без відповідного на це дозволу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 28 травня 2019 року працівниками СКП Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області, отримано інформацію про факт зберігання по місцю свого проживання гр. ОСОБА_6 , 1962 р.н., жителем с. Кам`янки Підволочиського району Тернопільської області, боєприпасів та зброї, без передбаченого законом дозволу.

01 червня 2019 року під час проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_6 , останній добровільно видав працівникам поліції предмети ззовні схожі на патрони в кількості 269 шт. та предмет ззовні схожий на рушницю (гвинтівку).

Крім цього, 18 червня 2019 року гр. ОСОБА_6 звернувся в Підволочиський ВП із заявою про добровільну видачу патронів в кількості 22 шт., які він виявив по місцю свого проживання після проведення обшуку, оскільки виявив їх у подвійному дні шафи. Як пояснив ОСОБА_6 це частина із тих патронів, які він виявив в травні 2019 року, 269 з яких було вилучено працівниками поліції під час обшуку. Видані ОСОБА_6 предмети ззовні схожі на патрони працівниками поліції вилучені та належним чином упаковані.

На даний час в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні виникла необхідність у проведення судово-балістичної експертизи для того щоб встановити вид, тип, модель, належність та придатність виданих ОСОБА_6 вказаних вище предметів, зокрема предметів ззовні схожих на патрони, що в свою чергу буде мати важливе доказове значення.

В судове засідання начальник СВ Підволочиського ВП не з`явився, про місце та час його розгляду був повідомлений належним чином, однак його неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання.

Згідно ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали провадження, встановлено наступне.

Підволочиським ВП ГУНП в Тернопільській області здійснюється розслідування кримінального провадження №12019210150000122 від 28 травня 2019 року заст.263 ч.1 КК України. Фабула: 28травня 2019року доЧЧ ПідволочиськогоВП ГУНПв Тернопільськійобласті надійшоврапорт старшогоо/уСКП ПідволочиськогоВП підполковникаполіції ОСОБА_4 про те,що вході проведенняоперативно-профілактичноїоперації «Зброята вибухівка»працівниками СКПотримано оперативнуінформацію проте,що громадянин ОСОБА_5 жительПідволочиського районупо місцюсвого проживанняможе зберігативогнепальну зброюта боєприпасибез відповідногона цедозволу.

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні судово-балістичної експертизи, для чого необхідні спеціальні знання.

Відповідно до ч.1ст. 242 КПК України, експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для зясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Відповідно до ч.6ст. 244 КПК України, слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

На підставі вищевикладеного, з метою з`ясування питань, що мають істотне значення для слідства, вбачається необхідність проведення судово-балістичної експертизи.

Керуючисьстаттями 242-244КПК України,слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання начальника СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області про призначення судово-балістичної експертизи, - задовольнити.

Доручити експертам Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, провести у кримінальному провадженні №12019210150000122 судово-балістичну експертизу.

Поставити перед експертами (експертом) Тернопільського НДЕКЦ МВС наступний перелік питань, які необхідно дослідити в ході проведення судово-балістичної експертизи:

? чи являються надані на дослідження металеві предмети, ззовні схожі на патрони, в кількості 22 штук, які добровільно видав ОСОБА_6 , боєприпасами?

? якщо так, то якого калібру дані патрони, до якого зразка вони відносяться, яким способом вони виготовленні та у якій зброї можуть бути використані?

? чи придатні дані предмети для стрільби?

Для проведення експертизи експертам направити: пакет INZ 1078880, в якому знаходяться 22 предмети ззовні схожі на патрони, добровільно видані ОСОБА_6 , а також матеріали кримінального провадження по вимозі.

Копію даної ухвали суду направити директору Тернопільського НДЕКЦ МВС України, для організації виконання.

Дозволити експерту повне або часткове використання (знищення) об`єкту (об`єктів) дослідження згідно методичних рекомендацій.

Примітка: надати зброю для проведення відстрілу наданих на дослідження не представилось можливим.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Підволочиського районного суду

Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.06.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —604/503/19

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні