Рішення
від 18.06.2019 по справі 649/602/19
ВЕЛИКОЛЕПЕТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 649/602/19

Провадження № 2-о/649/44/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 червня 2019 року Великолепетиський районний суд Херсонської області у складі:

головуючого Соловйова В. В.

секретаря судового засідання Погорілої О.С.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду смт. Велика Лепетиха цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Миколаївська сільська рада Великолепетиського району Херсонської області про встановлення факту родинних відносин

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернулася до суду з заявою про встановлення факту родинних відносин, мотивуючи свої вимоги тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла її мати ОСОБА_2 , яка проживала в с. Миколаївка Великолепетиського району Херсонської області. Після її смерті залишилася спадкове майно. Заявник зазначила, що у встановлений ст. 1272 ЦК України строк вона звернулася до приватного нотаріуса Великолепетиського районного нотаріального округу Херсонської області Жолуденко О.О. з заявою про прийняття спадщини за законом та за заповітом. Для підтвердження факту родинних відносин з померлою були надані відповідні документи, але при перевірці наданих документів нотаріусом було встановленого, що у її свідоцтві про народження матір"ю вказана - ОСОБА_2 , що ставить під сумнів факт їхнього рідства. Встановлення даного факту іншим шляхом не можливо, але необхідно для оформлення спадщини. Заявник просить суд встановити факт, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в селі Миколаївка Великолепетиського району Херсонської області є рідною матір"ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІПН НОМЕР_1 .

У судове засідання заявник ОСОБА_3 не з"явилася, але надала до суду заяву у якій зазначила, що заяву підтримує, просить суд її задовольнити, а справу розглянути у її відсутність.

Представник заінтересованої особи Миколаївської сільської ради - Мородецький В.В. у судове засідання не з"явився, але надав до суду заяву про розгляд справи у його відсутність. Проти задоволення заяви не заперечує.

Вивчивши письмові матеріали справи, суд вважає заяву обґрунтованою і такою, що підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України суди розглядають справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Згідно свідоцтва про смерть серії НОМЕР_2 від 27.11.2018 року ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 померла ІНФОРМАЦІЯ_4 .

У свідоцтві про народження серії НОМЕР_3 від 02.08.1960 року ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 матір"ю зазначена - ОСОБА_2 .

ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 уклала шлюб з ОСОБА_5 та змінила прізвище на ОСОБА_6 , що підтверджується свідоцтвом про укладення шлюбу серії НОМЕР_4 від 09.09.1979 року.

З викладеного слідує, що відомості про матір заявника ОСОБА_1 зазначені у свідоцтві про її народження - ОСОБА_2 та свідоцтві про смерть ОСОБА_2 - ОСОБА_2 мають відмінності, які ставлять під сумнів факт їхнього рідства.

Факт того, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є рідною матір"ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 частково підтверджується: свідоцтвом про народження серії НОМЕР_3 від 02.08.1960 року, свідоцтвом про укладення шлюбу серії НОМЕР_4 від 09.09.1979 року, та повністю доведено письмовими поясненнями свідків: ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , які підтвердили, що ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 є дочкою ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Враховуючи вищевикладене, а також беручи до уваги, те що документально підтвердити факт родинних відносин на даний час іншим шляхом не можливо, але необхідно для оформлення спадщини, суд, відповідно до ст. 315 ЦПК України вважає можливим встановити факт вищевказаних родинних відносин, а тому заява ОСОБА_1 підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 265, 273, 293, 315, 317 ЦПК України, суд

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин задовольнити.

Встановити факт, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в селі Миколаївка Великолепетиського району Херсонської області є рідною матір"ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІПН НОМЕР_1 .

Заявник - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_5 .

Заінтересована особа - Миколаївська сільська рада Великолепетиського району Херсонської області, місце реєстрації юридичної особи вул. Миру 63 б, с. Миколаївка Великолепетиського району Херсонської області, ЄДРПОУ 04401569.

На рішення суду може бути подана апеляційна скарга до Херсонського апеляційного суду. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Головуючий підпис

КОПІЯ ВІРНА

Суддя В.В. Соловйов

Секретар с/з О.С. Погоріла

СудВеликолепетиський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення18.06.2019
Оприлюднено21.06.2019
Номер документу82521303
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —649/602/19

Рішення від 18.06.2019

Цивільне

Великолепетиський районний суд Херсонської області

Соловйов В. В.

Ухвала від 29.05.2019

Цивільне

Великолепетиський районний суд Херсонської області

Соловйов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні