Ухвала
від 21.06.2019 по справі 291/591/19
РУЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 291/591/19

У К Р А Ї Н А

Ружинський районний суд Житомирської області

У Х В А Л А

21 червня 2019 року

Ружинський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого - судді Митюк О.В.,

за участю секретаря Підгорної А.М.,

позивача ОСОБА_1 ,

відповідачки ОСОБА_2 ,

представника відповідача Ющука І.А.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні матеріали цивільної справи за позовом

ОСОБА_1

до ОСОБА_2

про звільнення від сплати заборгованості по аліментам,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться вищевказана цивільна справа.

Ухвалою судді Ружинського районного суду від 24.05.2019р. провадження по справі було відкрито та призначено підготовче судове засідання не 11 год. 00 хв., 21.06.2019 року.

В підготовчому судовому засіданні представником відповідача заявлено усне клопотання про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Ружинський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Житомирській області, так як даний орган здійснював стягнення аліментів на утримання неповнолітініх дітей по рішенню Ружинського районного суду від 14.12.2009 року, а також не заперечував щодо витребування доказів, а саме:витребувати у Ружинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Житомирській області матеріали виконавчого провадження про стягнення з ОСОБА_1 аліментів на користь ОСОБА_2 на утримання неповнолітінх дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 народженняв розмірі 1/3 частини заробітку (доходу), але не менше 30 % прожиткового мінумуму на дитину відповідного віку, щомісячно. Відповідачка підтримала клопотання свого представника.

Позивач не заперечував щодо задоволення вищевказаного клопотання.

Заслухавши пояснення учасників справи, дослідивши вищевказане усне клопотання , встановив наступне.

Відповідно ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч.3 ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обо`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету позову.

Згідно ч.4 ст.53 ЦПК України у заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

На підставі вищевикладеного суд приходить до висновку, що з метою повного і всебічного вивчення обставин справи та задля забезпечення законних прав та інтересів осіб, слід залучити Ружинський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Житомирській області до участі у справі в якості третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Частиною 1 ст. 84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З огляду на наведене, для більш повного зясування обставин, якими обґрунтовуються вимоги й заперечення та якими доказами вони підтверджуються, для з`ясування того, чи є інші фактичні дані, які мають значення для вирішення справи та які правовідносини сторін випливають із встановлених обставин, для більш точного вирішення того, які правові норми підлягають застосуванню до цих правовідносин, суд вважає за потрібне витребувати вищезазначені докази.

Керуючись ст. 53, 81, 83, 84 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Клопотання представника відповідача- задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про звільнення від сплати заборгованості по аліментам, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача -Ружинський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Житомирській області (код ЄРДПОУ 34767055, місце знаходження:13600, Житомирська область, смт.Ружин, вулиця О.Бурди, будинок 23).

Залученій третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, направити копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію цієї ухвали та копію позовної заяви з додатками до на неї.

Витребувати у Ружинському районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Житомирській області матеріали виконавчого провадження про стягнення з ОСОБА_1 аліментів на користь ОСОБА_2 на утримання неповнолітінх дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 народженняв розмірі 1/3 частини заробітку (доходу), але не менше 30 % прожиткового мінумуму на дитину відповідного віку, щомісячно.

Витребуваний доказ надати в строк до 10.07.2019 року.

Роз`яснити особам, у яких знаходиться доказ, що згідно ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобовязані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом пяти днів з дня вручення ухвали (ч. 7 ст.84 ЦПК). У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом (ч. 8 ст.84 ЦПК). Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обовязку подати витребувані судом докази (ч. 9 ст.84 ЦПК).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Митюк.

Дата ухвалення рішення21.06.2019
Оприлюднено23.06.2019

Судовий реєстр по справі —291/591/19

Постанова від 30.06.2020

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Коломієць О. С.

Постанова від 30.06.2020

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Коломієць О. С.

Ухвала від 15.05.2020

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Коломієць О. С.

Ухвала від 15.05.2020

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Коломієць О. С.

Ухвала від 28.04.2020

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Коломієць О. С.

Рішення від 11.03.2020

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Рішення від 11.03.2020

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 04.09.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 04.09.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 04.09.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні