Ухвала
від 21.06.2019 по справі 203/4257/18
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/4257/18

Провадження № 1-кс/0203/455/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 червня 2019 року Кіровський районний суд міста Дніпропетровська у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, заявлене у рамках кримінального провадження №32018041650000060, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 205 КК України,

в с т а н о в и в:

18 червня 2019 року до Кіровського районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання, складене слідчим за погодженням з прокурором, про тимчасовий доступ до речей і документів. В обґрунтування клопотання слідчий послався на те, що невстановлені особи, діючи умисно, знаходячись у місті Дніпрі, здійснили придбання підприємств, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ПП « ОСОБА_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), з метою використання реквізитів вказаного ряду підприємств для сприяння підприємствам реального сектору економіки в ухиленні від сплати податків шляхом формування штучного податкового кредиту та заниження митної вартості імпортованих товарів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) здійснює надання податкової звітності в електронному вигляді з IP-адреси НОМЕР_7 , з цієї ж IP-адреси здійснюють надання податкової звітності ще понад тридцять п`ять підприємств, в тому числі й ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ).

Під час допиту ОСОБА_5 , який є директором та засновником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), останній повідомив, що не має відношення до фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), надання податкової звітності до податкових органів не здійснював, бухгалтерію підприємства не вів, договори із контрагентами не підписував, здійснив перереєстрацію підприємства на своє ім`я за грошову винагороду та за наказом третьої особи.

В свідка ОСОБА_5 відібрано зразки почерку та підпису, з метою проведення судово-почеркознавчої експертизи.

Слідчий вважає, що для перевірки фактів придбання (перереєстрації) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ОСОБА_6 або іншою особою, встановити якими саме документами була визначена процедура державної реєстрації, а також підтвердити чи спростувати факти підписання документів по перереєстрації підприємства саме ОСОБА_6 , першочергове значення мають реєстраційні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), які свідчать про факт його створення (реєстрацію) і перебувають у ІНФОРМАЦІЯ_7 .

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 205 КК України, що підтверджується витягом з ЄРДР №32018041650000060 від 29.11.2018 року.

Клопотання в силу ч. 2 ст. 163 КПК України розглянуто без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Слідчий суддя, дослідивши матеріали поданого клопотання, вважає його таким, що підлягає задоволенню.

За змістом ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження, різновидом яких є тимчасовий доступ до речей і документів, застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів, полягає у наданні слідчому особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Надання тимчасового доступу до речей і документів під час досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором.

Згідно із п. 2 ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи наведені положення кримінального процесуального законодавства та приймаючи до уваги, що матеріали кримінального провадження можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, а надання тимчасового доступу до реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) надасть можливість для досудового розслідування встановити хто саме був уповноважений здійснювати фінансово-господарську діяльність даного підприємства, чим це було визначено, а також підтвердити чи спростувати факти відношення певних осіб до діяльності вказаного підприємства, вважаю, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування справи, у даному провадженні є потреба в отриманні дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Керуючись ст. 110, ст.162, 163-166, 369372 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в:

Клопотання слідчого ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, заявлене у рамках кримінального провадження №32018041650000060, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 205 КК України задовольнити.

Надати слідчим ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , а також оперативним співробітникам податкової міліції визначених ОСОБА_3 , право на тимчасовий доступ до оригіналів та реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) з їх подальшим вилученням, що знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_7 в АДРЕСА_1 , а саме:

-оригіналів реєстраційної справи, рішення засновника (учасника) про створення підприємства (юридичної особи), установчої угоди, статуту, в тому числі із змінами та доповненнями, заяви про державну реєстрацію новоутвореної шляхом заснування юридичної особи, реєстраційної картки про державну реєстрацію новоутвореної шляхом заснування юридичної особи, накази про призначення в якості службових осіб, реєстраційна картка на проведення державної реєстрації змін до установчих документів, протоколи зборів засновників, свідоцтва про державну реєстрацію в якості суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

У випадку відсутності оригіналів вищевказаних документів, надати належним чином засвідчені копії останніх, або документи які підтверджують їх відсутність (протокол виїмки, постанова про проведення виїмки, супровідні листи тощо).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала підлягає виконанню протягом тридцяти днів.

Ухвала є остаточною й оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82570435
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, заявлене у рамках кримінального провадження №32018041650000060, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 205 КК України

Судовий реєстр по справі —203/4257/18

Ухвала від 09.07.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 21.06.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 31.01.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 22.01.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 16.01.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 16.01.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 15.01.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 15.01.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні