Ухвала
від 24.06.2019 по справі 195/969/19
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

195/969/19

1-кс/195/383/19

У Х В А Л А

іменем України

24.06.2019 року смт.Томаківка Дніпропетровської області

Слідчий суддя Томаківського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ Томаківського відділення поліції Нікопольського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_2 про призначення експертизи дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, по кримінальному провадженню №12019040590000232 від 19.06.2019 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Томаківськоговідділення поліціїНікопольського ВПГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_2 вніс нарозгляд клопотанняпро призначенняу кримінальномупровадженні експертизидослідження наркотичнихзасобів,психотропних речовин,їх аналогівта прекурсорів,яку проситьдоручити експертамДніпропетровського НДЕКЦМВС України посилаючись на наступні обставини.

Слідчим відділенням Томаківського ВП НВП ГУ НП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019040590000232 за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України, відомості про який 19.06.2019 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до Томаківського відділення поліції надійшов рапорт від о/у СКП Томаківського ВП про те, що ним під час проведення операції «Мак» виявлено факт вирощування рослин конопель на території домоволодіння по АДРЕСА_1 .

У зв`язку з тим, що дане кримінальне правопорушення було вчинено в умовах неочевидності та пов`язано з необхідністю невідкладного вжиття заходів пов`язаних із врятуванням майна, з метою розкриття злочину по гарячих слідах, фіксації відомостей про обставини кримінального правопорушення, збереження слідів кримінального правопорушення, слідчим СВ Томаківського ВП НВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 згідно ст.ст. 233, 234, КПК України, до постановлення ухвали слідчого судді, було проведено обшук території домоволодіння, господарських споруд та будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , в ході якого на території домоволодіння було виявлено та вилучено:

1) 12 кущів рослин конопель, які упаковані до двох поліпропіленових мішків скріплені бірками з підписами понятих;

2) сухе листя рослин за своїми ознаками схожих на рослини конопель запаковані до сейф пакету № 7213451.

Слідчий проситьрозглянути данеклопотання без участісторін кримінальногопровадження,неприбуття слідчого не перешкоджає розгляду клопотання, і участь його не визнано обов`язковою.

Дослідивши подане клопотання, перевіривши додані матеріали, відповідно до вимог ч. 2 ст. 244 КПК України, вважаю його обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

З матеріалів клопотання вбачається, що у провадженні СВ Томаківського відділення поліції Нікопольського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження №12019040590000232 від 19.06.2019 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України.

Відповідно до вимог ч.3ст.244 КПК Україниклопотання розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, не пізніше п`яти днів із дня його надходження до суду.

Згідно ч.6ст.244 КПК Українислідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Враховуючи те, що у ході проведення досудового розслідування вказаного кримінального провадження виникла необхідність у проведенні експертизи дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів для чого необхідні спеціальні знання, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 243-245 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого Томаківського відділення поліції Нікопольського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_2 про призначення експертизи дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів задовольнити.

Призначити експертизу дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин,їх аналогів та прекурсорів, до проведення якої залучити експертів Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України.

На вирішення експертів поставити такі запитання:

- чи являються вилучені рослини 19.06.2019 року в ході обшуку території домоволодіння АДРЕСА_1 , нарковмісними? Якщо так, яка їх кількість?

Доручити слідчому СВ Томаківського ВП НВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , або іншим працівникам поліції за його дорученням направити до Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 для виконання та дослідження Ухвалу слідчого судді, 12 рослин конопель які упаковані в двох поліпропіленових мішках, вилучені 19.06.2019 в ході обшуку території домоволодіння АДРЕСА_1 .

Під час проведення експертизи дозволити судовому експерту відповідно до ст.5 Закону України «Про судову експертизу» пошкодження або витрачення об`єктів у тій мірі, в якій це необхідно для експертного дослідження.

Експерта попередити про кримінальну відповідальність за ст.384,385 КК Україниза завідомо неправдивий висновок експерта та за відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків у суді або під час провадження досудового розслідування.

Роз`яснити експерту його права та обов`язки, передбаченіст. 69 КПК України.

Експерт має право:

1) знайомитися з матеріалами кримінального провадження, що стосуються предмета дослідження;

2) заявляти клопотання про надання додаткових матеріалів і зразків та вчинення інших дій, пов`язаних із проведенням експертизи;

3) бути присутнім під час вчинення процесуальних дій, що стосуються предметів та об`єктів дослідження;

4) викладати у висновку експертизи виявлені в ході її проведення відомості, які мають значення для кримінального провадження і з приводу яких йому не були поставлені запитання;

5) ставити запитання, що стосуються предмета та об`єктів дослідження, особам, які беруть участь у кримінальному провадженні;

6) одержати винагороду за виконану роботу та відшкодування витрат, пов`язаних із проведенням експертизи і викликом для надання пояснень чи показань, у разі, якщо проведення експертизи не є службовим обов`язком особи, яка залучена як експерт;

7) заявляти клопотання про забезпечення безпеки у випадках, передбачених законом;

8) користуватися іншими правами, передбаченимиЗаконом України "Про судову експертизу".

Експерт зобов`язаний:

1) особисто провести повне дослідження і дати обґрунтований та об`єктивний письмовий висновок на поставлені йому запитання, а в разі необхідності роз`яснити його;

2) прибути до слідчого, прокурора, суду і дати відповіді на запитання під час допиту;

3) забезпечити збереження об`єкта експертизи. Якщо дослідження пов`язане з повним або частковим знищенням об`єкта експертизи або зміною його властивостей, експерт повинен одержати на це дозвіл від особи, яка залучила експерта;

4) не розголошувати без дозволу сторони кримінального провадження, яка його залучила, чи суду відомості, що стали йому відомі у зв`язку з виконанням обов`язків, або не повідомляти будь-кому, крім особи, яка його залучила, чи суду про хід проведення експертизи та її результати;

5) заявити самовідвід за наявності обставин, передбачених цим Кодексом.

Експерт невідкладно повинен повідомити особу, яка його залучила, чи суд, що доручив проведення експертизи, про неможливість проведення експертизи через відсутність у нього необхідних знань або без залучення інших експертів.

У разі виникнення сумніву щодо змісту та обсягу доручення експерт невідкладно заявляє клопотання особі, яка призначила експертизу, чи суду, що доручив її проведення, щодо його уточнення або повідомляє про неможливість проведення експертизи за поставленим запитанням або без залучення інших осіб.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

24.06.2019

Дата ухвалення рішення24.06.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —195/969/19

Ухвала від 20.08.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 15.10.2019

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 15.10.2019

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 22.07.2019

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 02.07.2019

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 24.06.2019

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні