Ухвала
від 24.06.2019 по справі 535/603/19
КОТЕЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 535/603/19

Провадження № 2/535/276/19

УХВАЛА

24 червня 2019 року смт Котельва

Котелевський районний суд Полтавської області у складі: головуючого - судді Загнійко А.В., при секретарі Білик Н.О., провівши підготовче засідання в залі суду по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 до Котелевського районного споживчого товариства про визнання права власності на виділену в натурі частку нерухомого майна,

ВСТАНОВИВ:

Представник позивачів ОСОБА_8 звернулася до суду з позовом до відповідача про припинення права спільної часткової власності позивачів на виробничий будинок з господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , виділивши в натурі частки в окремий об`єкт нерухомого майна, та визнання права власності за ними.

Ухвалою судді від 06.06.2019 року у зазначеній справі відкрито загальне позовне провадження.

20.06.2019 року Котелевське районне споживче товариство подало до суду зустрічну позовну заяву до позивачів про припинення права спільної часткової власності на виробничий будинок з господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , виділивши в натурі частки в окремий об`єкт нерухомого майна, та визнання права власності за Котелевським районним споживчим товариством, у підготовчому судовому засіданні представник відповідача просить об`єднати ухвалою суду в одне провадження з первісним позовом.

Учасники справи у підготовче судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлені належним чином (а.с. 124-132, 148, 149).

Представник позивачів ОСОБА_8 подала до суду письмову заяву, в якій просить справу розглядати за відсутності позивачів та їх представника (а.с. 151).

Відповідач - Котелевське районне споживче товариство 24.06.2019 року подала до суду клопотання, в якому просить вимоги за зустрічним позовом об`єднати ухвалою суду в одне провадження з первісним позовом та розглянути справу у судовому засіданні без участі представника відповідача (а.с. 150).

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Суд, дослідивши матеріали справи та подану зустрічну позовну заяву, прийшов до наступного висновку.

Згідно положень ч. ч. 2, 3 ст. 193 ЦПК зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Враховуючи, що зустрічний позов подано у строки та порядку передбаченого ЦПК України, його розгляд з первісним позовом є взаємопов`язаним та доцільним, суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов та об`єднати його в одне провадження з первісним.

На підставі п. 3 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи вищевикладене, та для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, відповідачам необхідно надати час для ознайомлення з зустрічним позовом і копіями доданих до неї документів, та можливого подання відзиву на зустрічний позов, у зв`язку з чим підготовче судове засідання необхідно відкласти.

Керуючись ст. ст. 193, 194, 197, 198 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти зустрічну позовну заяву Котелевського районного споживчого товариства до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про визнання права власності на виділену в натурі частку нерухомого майна, до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 до Котелевського районного споживчого товариства про визнання права власності на виділену в натурі частку нерухомого майна, об`єднавши їх в одне провадження.

Відкласти підготовче судове засіданні по справі до 08.10 год. 15.07.2019 року.

Надіслати відповідачам копію зустрічної позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати надіслати (надати) до суду протягом п`ятнадцяти календарних днів з дня отримання даної ухвали відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачам, що у разі ненадання ними відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКотелевський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення24.06.2019
Оприлюднено25.06.2019
Номер документу82576961
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —535/603/19

Рішення від 05.08.2019

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Загнійко А. В.

Ухвала від 24.06.2019

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Загнійко А. В.

Ухвала від 06.06.2019

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Загнійко А. В.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Загнійко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні