Ухвала
від 10.06.2019 по справі 755/9110/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/9110/19

1кс/755/4300/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" червня 2019 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчої з ОВС четвертого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів в кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32019100000000029 від 11 січня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України,

в с т а н о в и в:

слідча з ОВС четвертого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , звернулась до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »: первинні фінансово-господарські документи укладені між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », складені в період 2017-2019 років; платіжні доручення по ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та виписки банків про надходження/перерахування від вказаного товариства грошових коштів, відповідні касові документи, касову книгу, в період 2017-2019 року; листи, претензії, інші матеріали переписки між підприємствами.

Мотивуючи клопотання, слідча посилається на те, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з метою ухилення від сплати податків, у період з серпня 2017 року по вересень 2018 року, відображали у бухгалтерському обліку та податковій звітності фінансово-господарські операції з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » в результаті чого ухилились від сплати податку на додану вартість в сумі 6342073 грн, що підтверджується висновками експертного дослідження №1-10/01/2019-дос від 10 січня 2019 року.

Службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », використовуючи реквізити вищевказаних підконтрольних «ризикових» суб`єктів господарської діяльності відображають в податковому та бухгалтерському обліку, безтоварні господарські операції формуючи власний податковий кредит, здійснюють підміну номенклатури товару (скрутку) та в подальшому надають послуги по ухиленню від сплати податків шляхом безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки.

Досудовим розслідування встановлено, що основним замовником у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », у період 2017-2019 років, на загальну суму ПДВ понад 100000000 грн, є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме купівля товарів різного призначення, в т.ч. пластик ДПШ STYLAM, профіль колекторний, трубки склоепоксифенольні та ін.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження №32019100000000029 від 11 січня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, про що внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В обґрунтування клопотання, слідча посилається на те, що зазначені документи необхідні для призначення почеркознавчих та судово-економічних експертиз, для виявлення осіб, причетних до здійснення протиправної схеми та допиту їх в якості свідків.

Відповідно доч.2ст.163КПК Українисудове засіданняпроводиться безвиклику представникаТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у володінні яких знаходяться речі і документи, з наведених слідчою підстав.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, слідчий суддя дійшов такого висновку.

Згідно ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні є потреба у наданні тимчасового доступу до документів.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи знаходяться у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,та маютьсуттєве значеннядля встановленняважливих обставину кримінальномупровадженні,з урахуваннямможливості використатияк доказвідомості,що містятьсяу нихі відсутність можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст. 131-132, 159-166, 309, 310, 395 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

клопотання задовольнити.

Надати у розпорядження (забезпечити) слідчим з ОВС четвертого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , право тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: первинних фінансово-господарських документів укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), складених в період 2017-2019 років;

платіжних доручень по ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та виписок банків про надходження/перерахування від вказаного товариства грошових коштів, відповідні касові документи (прибуткові та видаткові ордери, чеки, тощо), касову книгу, в період 2017-2019 року;

листів, претензії, інші матеріали переписки між підприємствами;

інших, не зазначених в запиті документи, щодо здійснення господарських відносин з вищевказаним підприємством, в тому числі враховуючи особливості конкретної господарської операції, з вилученням належним чином завірених копій даних документів.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити, особі, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, як володілець речей або документів, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Особа, яка зазначена в даній ухвалі слідчого судді, як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених речей і документів вказаній особі за умови пред`явлення копії цього судового рішення.

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, або ж на вимогу останнього залишено копію вилучених документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.06.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —755/9110/19

Ухвала від 05.05.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 11.01.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 11.11.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 10.07.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні