Ухвала
від 20.06.2019 по справі 686/27620/18
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/27620/18

Провадження № 1-кс/686/8543/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 червня 2019 року м.Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого з ОВС другого відділу рослідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні №32018240000000041,

ВСТАНОВИЛА:

В провадженні старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 перебуває кримінальне провадження №32018240000000041 від 18.10.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України.

20.06.2019 року старший слідчий з ОВС другого відділу розслідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором прокуратури Хмельницької області, про надання дозволу на проведення обшуку автомобіля «Fiat Ducato», державний номер НОМЕР_1 , який належить на праві приватної власності гр. ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та використовується ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ), і являється пересувною автозаправною станцією, незаконно виготовлених підакцизних товарів (паливно-мастильних матеріалів під виглядом дизельного палива), обладнання для їх незаконного зберігання та відпуску, чорнових записів щодо об`ємів придбання, зберігання та реалізації незаконно виготовленої підакцизної продукції, грошових коштів, отриманих від реалізації вказаної продукції, а також інших речей та документів, що можуть мати значення доказів здійснення незаконного придбання, з метою збуту, зберігання з цією метою та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, які містяться у зазначеному вище автомобілі.

В судовому засіданні слідчий наполягає на задоволенні клопотання.

В обгрунтування свого клопотання слідча вказує: «Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Хмельницькій області здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні №32018240000000041 від 18.10.2018 щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Відповідно до матеріалів вказаного кримінального провадження, невстановлені особи, в період з 2017 року по теперішній час, на території Хмельницької області здійснюють зберігання з метою збуту та збут незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів.

Зокрема, реалізація незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів під виглядом дизельного палива здійснюється гр. ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ) без будь-яких дозвільних документів на пересувній автозаправній станції, розміщеній в автомобілі «Fiat Ducato», державний номер НОМЕР_1 , який належить на праві приватної власності гр. ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ), на території стоянки маршрутного таксі за адресою: АДРЕСА_1 .

У ході досудового слідства встановлено, що 20.05.2019 гр. ОСОБА_6 попередньо заправивши власний транспортний засіб на вказаній автозаправній станції дизельним пальним, відчув перебої у роботі та втрату потужності двигуна автомобіля, що на його думку, сталося через неналежну якість придбаного пального. Для з`ясування якості придбаного пального, ОСОБА_6 направив їх залишки для проведення дослідження.

Згідно паспорту якості №06304101/18-0002/568 від 24.05.2019, виданого ПАТ «Концерн Галнафтогаз» за результатами проведення лабораторних досліджень, надані на дослідження нафтопродукти не відповідають вимогам ДСТУ 7688:2015 «Паливо дизельне Євро. Технічні умови».

Таким чином, у слідства є достатні підстави вважати, що в автомобілі «Fiat Ducato», державний номер НОМЕР_1 , який належить на праві приватної власності гр. ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та використовується ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ), і являється пересувною автозаправною станцією, можуть знаходитись незаконно виготовлені паливно-мастильні матеріали, обладнання для їх незаконного зберігання та відпуску, чорнові записи щодо об`ємів придбання, зберігання та збуту незаконно виготовленої підакцизної продукції, документи, що підтверджують або спростовують походження та якість дизельного палива, грошові кошти, одержані внаслідок реалізації незаконно виготовлених підакцизних товарів, а також інші речі та документи, що можуть мати значення доказів здійснення незаконного придбання з метою збуту, зберігання з цією метою та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Дані речі мають суттєве значення у якості доказів у кримінальному провадженні, адже, являються знаряддями та засобами вчинення кримінальних правопорушень та зберегли на собі їх сліди.

Заслухавши слідчого, дослідивши додані до клопотання матеріали та матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню, з наступних підстав.

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищезазначені речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому виникла необхідність у проведенні обшуку автомобіля «Fiat Ducato», державний номер НОМЕР_1 .

Здобути інформацію, про яку зазначає слідчий в інший, менш обтяжливий спосіб неможливо, оскільки існує очевидний ризик приховування речей, засобів та предметів вчинення злочину.

Відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_4 власником автомобіля «Fiat Ducato», державний номер НОМЕР_1 являється ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та відповідно до рапорту ст.о/у ВПНОПТ ОУ ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_7 від 22.05.2019 року використовується ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

Разом з тим, в частині клопотання щодо відшукання та вилучення інших речей та документів, що можуть мати значення доказів здійснення незаконного придбання, воно не може бути задоволено, оскільки слідчим не конкретизовано, які речі має на меті відшукати та яке відношення вони мають до даного кримінального провадження.

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС другого відділу рослідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 та слідчим групи ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , на проведення обшуку та вилучення автомобіля «Fiat Ducato, державний номер НОМЕР_1 , який належить на праві власності гр.. ОСОБА_4 та використовується ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , і являється пересувною автозаправною станцією, незаконно виготовлених підакцизних товарів (паливно-мастильних матеріалів під виглядом дизельного палива), обладнання для їх незаконного зберігання, чорнових записів щодо об`ємів придбання, зберігання та реалізації незаконно виготовленої підакцизної продукції, грошових коштів, отриманих від реалізації вказаної продукції.

Ухвала діє по 5 липня 2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення20.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82595759
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —686/27620/18

Ухвала від 10.10.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні