Рішення
від 19.06.2019 по справі 131/357/19
ІЛЛІНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 131/357/19

Провадження № 2-о/131/28/2019

2019 рік

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.06.2019 м. Іллінці

Іллінецький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Олексієнка О.Ю.,

за участю секретаря судових засідань Телевань С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні без фіксації процесуальної дії технічними засобами в м. Іллінці цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення юридичного факту родинних відносин, заінтересована особа Іллінецька сільська рада Іллінецького району Вінницької області,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду із зазначеною заявою, в якій вказала, що ІНФОРМАЦІЯ_1 в селі Іллінецьке Іллінецького району Вінницької області помер її дід - ОСОБА_2 .

За життя ОСОБА_2 зробив розпорядження на випадок його смерті та заповів заявнику майно відповідно до заповіту від 22.12.2015.

Маючи намір прийняти спадщину, заявник звернулася до приватного нотаріуса Іллінецької державної нотаріальної контори по питанню оформлення спадкових прав після смерті діда, однак нотаріусом їм було роз`яснено про неможливість видачі свідоцтва про право на спадщину з підстав відсутності підтвердження факту родинних відносин між нею та покійним дідом, в зв`язку з тим, що у свідоцтві про народження батька заявника, який являється сином померлого, невірно зазначене прізвище, замість правильного ОСОБА_3 вказано ОСОБА_4 .

Встановлення даного факту має юридичне значення, оскільки необхідно для оформлення спадкових прав після смерті матері.

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилась, натомість подала до суду заяву, в якій своє прохання підтримала, просить розглянути заяву про встановлення факту родинних відноси у її відсутність та задоволити її.

Представник заінтересованої особи Іллінецької сільської ради Іллінецького району Вінницької області в судове засідання не з`явився, сільський голова подав до суду відзив на позовну заяву, в якому просить розглянути справу за відсутності представника ради, проти встановлення юридичного факту, про який просить заявник не заперечує.

За таких обставин суд вважає за можливе розглянути справу у відсутність заявника та заінтересованої особи на підставі наявних у справі письмових доказів.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Так судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ОСОБА_2 , що підтверджується копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 (а.с.6).

Після смерті ОСОБА_2 відкрилась спадщина на його майно.

У встановлений законом шестимісячний строк ОСОБА_1 звернулась до приватного нотаріуса Іллінецького районного нотаріального округу Вінницької області Таранюка Т.Є. з заявою про прийняття спадщини, однак їй було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину, через відсутність документів, які б підтверджували факт родинних відносин між заявникоми та спадкодавцем ОСОБА_2 .

При цьому, той факт, що ОСОБА_1 є внучкою ОСОБА_2 підтверджується, зокрема, копією заповіту ОСОБА_2 , згідно якого він заповів своє майно заявнику ОСОБА_1 та ОСОБА_5 (а.с. 7), копією свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_2 ОСОБА_6 та ОСОБА_7 (а.с. 9), копією свідоцтва про народження ОСОБА_8 (батька заявника) серії НОМЕР_3 (а.с.10), копією свідоцтва про народження заявника серії НОМЕР_4 (а.с.11), копією довідки Іллінецької сільської ради іллінецького району вінницької області №101 від 12.03.2019, про те що ОСОБА_8 являється рідним сином ОСОБА_2 (а.с.12) та копією свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_5 , що підтверджує зміну прізвища заявника з ОСОБА_9 на ОСОБА_1 (а.с. 13).

Враховуючи вище викладене суд вважає за необхідне встановити факт, про який просить заявник, оскільки він повністю підтверджений наданими заявником та дослідженими в судовому засіданні доказами.

На підставі викладеного, керуючись ст. 293, ст.ст. 315-319 ЦПК України,

В И Р І Ш И В:

Встановити факт, факт родинних відносин а саме: що ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ідентифікаційний номер - НОМЕР_6 є ріджною онукою ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в селі Іллінецьке Іллінецького району Вінницької області.

Рішення може бути оскаржене до Вінницького апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення, а особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ідентифікаційний номер НОМЕР_6 , поштова адреса: АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа: Іллінецька сільська рада Іллінецького району Вінницької області, поштова адреса: 22712, вул. Леніна 9/2, с. Іллінецьке Іллінецького району, Вінницької області, код ЄДРПОУ: 04526029.

Головуючий:

СудІллінецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення19.06.2019
Оприлюднено27.06.2019
Номер документу82643686
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —131/357/19

Ухвала від 01.07.2019

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Олексієнко О. Ю.

Рішення від 19.06.2019

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Олексієнко О. Ю.

Ухвала від 19.03.2019

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Олексієнко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні