Ухвала
від 26.06.2019 по справі 323/1706/19
ОРІХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 323/1706/19

Провадження № 1-кс/323/819/19

УХВАЛА

іменем України

26.06.2019 р. м. Оріхів

Слідчий суддя Оріхівського районного суду Запорізької області Фісун Н.В., за участю секретаря Сабліної А.А., розглянувши клопотання слідчого СВ Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області лейтенанта поліції Царегородцева С.І. про тимчасовий доступ до речей та документів,-

ВСТАНОВИВ:

У провадження слідчого судді Оріхівського районного суду Запорізької області Фісун Н.В. надійшло клопотання слідчого СВ Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області лейтенанта поліції Царегородцева С.І. , погоджене прокурором прокуратури Оріхівського відділу Токмацької місцевої прокуратури Запорізької області Мартиш М.М. про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженні за № 42019081350000017 від 30.01.2019 року, внесеного до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України .

Досудовим розслідуванням встановлено, що за наслідками опрацювання мережі Інтернет, а саме інформації, розміщеної на сайті https://prozorro.gov.ua Публічні закупівлі , встановлено, що протягом грудня 2017 та 2018 років службові особи Преображенської сільської ради здійснили закупівлю робіт на суму 2 млн. 241 тис. грн. пов`язаних з будівництвом цеху з виробництва паливних брикетів та реконструкцію котельні під гараж по АДРЕСА_1 . Так, відповідно до договору підряду № 01 від 12.07.2018 укладеного між Преображенською сільською радою та ТОВ Максстрой-Плюс за предметом будівництво цеху з виробництва паливних брикетів по вул. Ювілейній 1а в с. Преображенка Оріхівського району вартістю 1 млн. 217 тис. грн., підприємство мало виконати ряд робіт до грудня 2018 року. Відповідно до розміщено інформації замовником у 2018 році проведено оплату за договором на 1 млн. 217 тис. грн. Крім цього, за договором підряду № 90 від 21.12.2017 укладеного між Преображенською сільською радою та ПП Каскад-Газ за предметом реконструкція будівлі котельні під гараж по АДРЕСА_2 . Ювілейній 1а в с. Преображенка Оріхівського району вартістю 1 млн. 24 тис. грн. підприємство мало виконати ряд робіт також до грудня 2018 року. Відповідно до розміщено інформації замовником у 2018 році проведено оплату за договором на 262 тис. грн. В ході проведення попереднього огляду об`єкту встановлено, що ТОВ Максстрой-Плюс роботи пов`язані з будівництвом цеху з виробництва паливних брикетів відповідно до договору підряду № 01 від 12.07.2018 не виконало в повному обсязі. В свою чергу ПП Каскад-Газ роботи за предметом реконструкція будівлі котельні під гараж по АДРЕСА_1 в АДРЕСА_3 . Преображенка АДРЕСА_1 також не виконало в повному обсязі. Однак наявність оплати за договором свідчить про складання та підписання сторонами актів прийому передачі виконаних робіт форми КБ-2в, якість яких перевірена та прийнята відповідним органом технічного нагляду.

02.05.2019року до керівника Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області було направлено запит щодо отримання інформації наявності зареєстрованих офіційно трудових договорів між ТОВ МАКССТРОЙ ПЛЮС , що знаходиться за адресою: Запорізька область, м. Оріхів, вул. Овчаренка, буд. 20, код ЄДРПОУ 39767552 та фізичними особами та інформацію щодо переліку осіб, які офіційно працевлаштовані у даному приватному підприємстві та які обіймають посади.

Згідно наданої відповіді було встановлено, що згідно ч.2 ст. 19 Конституції України, органи державної влади, до яких також належать органи Пенсійного фонду України, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України.

Ведення Реєстру, обробка та використання його даних здійснюється органами Пенсійного фонду України відповідно до Закону України Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування , зокрема, ст. 16-18, 20, 21. Склад відомостей Реєстру, визначений ст. 20 зазначеного Закону України, свідчить про їх належність до персональних даних та конфіденційної інформації про особу, поширення яких з урахуванням ч.2 ст. 32 Конституції України, ч.2 ст. 14 Закону України Про захист персональних даних без згоди суб`єкта персональних даних або уповноваженої ним особи, дозволяється у випадках, визначених законом і лише (якщо це потрібно), в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Просить надатистаршому слідчому СВ Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області капітану поліції Царегородцеву Станіславу Ігоровичу, старшому слідчому СВ Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області капітану поліції Черепасі Сергію Олександровичу, заступнику начальника СВ Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області капітану поліції Резніченку Олександру Миколайовичу, слідчому СВ Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області старшому лейтенанту поліції Довгушку Дмитру Васильовичу, слідчому СВ Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області старшому лейтенанту поліції Здановській Марині Максимівні, слідчому СВ Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області старшому лейтенанту поліції Петрову Віктору Івановичу, слідчому СВ Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області лейтенанту поліції Тумаковій Анжеліці Михайлівні, тимчасовий доступ до документів, а саме інформації наявності зареєстрованих офіційно трудових договорів між ТОВ МАКССТРОЙ ПЛЮС , що знаходиться за адресою: Запорізька область, м. Оріхів, вул. Овчаренка, буд. 20, код ЄДРПОУ 39767552 та фізичними особами та інформацію щодо переліку осіб, які офіційно працевлаштовані у даному приватному підприємстві та які обіймають посади в період часу з 01.01.2017 року по 01.01.2019 року, що знаходиться в Пологівському об`єднаному управлінні Пенсійного фонду України в Запорізькій області за адресою: 70608, Запорізька область, м. Пологи, вул. Магістральна, буд. 245, шляхом вилучення вказаної інформації в роздрукованому вигляді та завірену належним чином.

У судовому засіданні слідчий на задоволенні клопотання наполягав.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, ознайомившись із матеріалами наданими до клопотання слідчого, вважає, що клопотання не підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Статтею 132 КПК України визначені загальні правила застосування заходів забезпечення кримінального провадження та передбачені обставини, за яких не допускається застосування заходів кримінального провадження.

Серед таких обставин у п. 2 ст. 3 ст. 132 КПК України зазначена необхідність слідчого, прокурора довести, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора.

Згідно ч. 4 ст. 132 КПК України, для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Згідно з ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в документах належить, в тому числі персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Слідчим суддею встановлено, що у провадженні слідчого відділу Оріхівського ВП Пологівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області знаходиться кримінальне провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за номером № 42019081350000017 від 30.01.2019 року, внесеного до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України .

Звертаючись до суду з клопотанням слідчим не надано жодних доказів щодо необхідності витребування інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, а саме не надано Акт приймання виконаних робіт, що підтверджує закінчення робіт та наявність оплати за договором підряду, укладеного між Преображенською сільською радою Оріхівського району та ТОВ Максстрой плюс .

Враховуючи вищевикладене та з метою недопущення порушень прав людини закріплені ст.8 Європейської Конвенції Про захист прав людини та основоположних свобод , слідчий суддя вважає необхідним у задоволенні клопотання відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 107, ст.ст.160-166, КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання слідчого СВ Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області лейтенанта поліції Царегородцева С.І. про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню № 42019081350000017 від 30.01.2019 року , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Оріхівського районного суду

Запорізької області Н.В.Фісун

Дата ухвалення рішення26.06.2019
Оприлюднено27.06.2019
Номер документу82648512
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —323/1706/19

Ухвала від 27.06.2019

Кримінальне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Фісун Н. В.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Фісун Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні