Постанова
від 26.06.2019 по справі 445/1157/19
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/1157/19

номер провадження № 1-кс/445/423/19

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів,

які місять охоронювану законом таємницю

26 червня 2019 року слідчий суддя Золочівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання начальника СВ Золочівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів,

в с т а н о в и в:

начальник СВ Золочівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 звернувся з клопотанням, що погоджене з прокурором Золочівської місцевої прокуратури Львівської області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей та документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В клопотанні зазначає, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » внесли завідомо неправдиві відомості до «Розрахунків собівартості теплової енергії та розподіл її по споживачах за 2017 рік» та подали їх до відповідних органів місцевого самоврядування для затвердження вартості виробництва та транспортування 1 Гкал теплової енергії для бюджетних установ.

В ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2016-2018 років службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » подавали на затвердження ІНФОРМАЦІЯ_3 та ІНФОРМАЦІЯ_4 заяви про затвердження тарифів на постачання теплової енергії для споживачів юридичних осіб, які фінансуються з бюджету будь-якого рівня.

При цьому встановлено, що у складених та поданих на затвердження органів місцевого самоврядування розрахунках собівартості теплової енергії службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » було умисно завищено витрати на оплату праці, орендну плату та інші витрати для виробництва та постачання теплової енергії.

Відомості по даному факту внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.06.2019 р. за № 12019140210000288 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 366 КК України.

В ході розслідування кримінального провадження виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів щодо розрахунків собівартості теплової енергії та розподілу її по споживачах.

Таким чином, вказує, що в даній інформації містяться відомості, що в подальшому можуть бути використані як докази і отримати такі іншим шляхом не можливо.

В судове засідання начальник СВ Золочівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 та прокурор не з`явилися, подавши при цьому заяви, в яких дане клопотання підтримують та просять розглядати таке у їх відсутності.

Враховуючи вимоги ч.2ст.163 КПК України, вважаю можливим розглядати клопотання у відсутності представників осіб, у володінні яких знаходяться документи, тимчасовий дозвіл на доступ до яких та можливість їхнього вилучення просить слідчий.

Відповідно до ч. 4ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося.

Відповідно дост. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Оглянувши та перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах вважаю, що клопотання підлягає до задоволення, оскільки таке відповідає вимогамст. 160 КПК Українита доводить наявність обставин передбачених ч. 5, 6ст.163 КПК України.

Керуючись ст.162,163,164 КПК України,

п о с т а н о в и в:

клопотання задовольнити.

Надати начальнику СВ Золочівського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, а саме договорів на постачання теплової енергії зі споживачами юридичними особами, інформації про проведені розрахунки зі споживачами теплової енергії (платіжні документи, довідки про зарахування коштів за постачання теплової енергії від споживачів на рахунки підприємства), договорів оренди комунального майна, укладених МКП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », додатків до договорів, технічні паспорти орендованих приміщень, інформації про проведення взаєморозрахунків за оренду (довідки про рух коштів, платіжні документи), штатні розписи працівників, відомості нарахування заробітньої плати, інфромацію про сплату внесків на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, договорів на закупівлю палива, (у тому числі дров), товаро-транспортних накладних, розрахунків за укладеними договорами ( платіжні документи), розрахунків за використані електропостачання, водопостачання та водовідведення (договори, платіжні документи, довідки про спожиті електроенергію, водовідведення та водопостачання), інформацію про амортизацію основних засобів (перелік основних засобів, довідка про амортизацію), інформації про закупівлю матеріалів, які використовуються для обслуговування обладнання, споруд та будівель котелень, експлуатацію основних засобів на теплових мережах та бойлерних (договори про закупівлю матеріалів та обладнання, накладні, акти виконаних робіт, відомості списання матеріалів, платіжні документи) за період 2016-2018 рр., а також належним чином завірених копій документів - технічних паспортів технологічного обладнання з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, інвестиційних програм з питань виробництва та постачання теплової енергії з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії, книг основних засобів, документів щодо допуску працівників до робіт з підвищеною небезпекою за період 2016-2018 рр. які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою - АДРЕСА_1 .

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, у відповідності до вимог ч. 1ст. 166 КПК України, слідчий суддя за клопотанням слідчого Золочівського ВП ГУНП у Львівській області, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених вище речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЗолочівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення26.06.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82655916
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Службове підроблення

Судовий реєстр по справі —445/1157/19

Постанова від 26.06.2019

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

Постанова від 26.06.2019

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

Постанова від 26.06.2019

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

Постанова від 26.06.2019

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

Постанова від 26.06.2019

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні