Постанова
від 02.03.2010 по справі 12/77-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


ПО СТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"02" березня 2010 р. Справа № 12/77-Б-07

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді С итюка В.Г., при секретарі Ма льцевій О.В., розглянувши спр аву

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю Міжрегіональне базове това рно-комерційне підприємство "Кредо" м. Херсон,

Компанії " Дніпро Карго Лімітед" Новомосковського р айону Дніпропетровської обл асті,

ОСОБА_1 смт. Каланчак Херсо нської області,

ОСОБА_2 Білозерського рай ону Херсонської області,

ОСОБА_3 Цюрупинського рай ону Херсонської області,

ОСОБА_4 м. Нова Каховка Хер сонської області,

ОСОБА_6 м. Одеса,

ОСОБА_7 м. Одеса,

ОСОБА_8 с. Руське Поле Зака рпатської області

до товариства з обмежен ою відповідальністю Виробни чо-комерційна фірма "Біолог" м .Херсона

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредиторів: ВВД ФСС від НВ - Спілок Н.В. - голов. сп еціаліст-юрист, дов у справі,

- ТзОВ МБТКП "Кредо" - Ліха цький М.М. - представник, дов. у справі,

- Компанія "Дніпро Карго Лімітед" - Ліхацький М.М. - представник, дов. у справі

від боржника: не прибув

розпорядник майна - арбіт ражний керуючий Ляшко О.В.

в с т а н о в и в:

Ухвалою господарськог о суду від 13.10.09р. у затвердженні мирової угоди від 15.07.09р., укладе ної між боржником і кредитор ами відмовлено, зобов' язано комітет кредиторів визначит ися щодо подальшої процедури банкрутства боржника та под ати до суду відповідне рішен ня і протокол засідання комі тету кредиторів.

Ухвалою господарського су ду від 14.01.10р. призначено судове засідання для розгляду пита ння щодо подальшої процедури банкрутства боржника, зобов ' язано комітет кредиторів в изначитися щодо подальшої пр оцедури банкрутства боржник а та подати до суду відповідн е рішення і протокол засідан ня комітету кредиторів; розп орядника майна зобов' язано подати до суду аналіз фінанс ового становища боржника та виконати дії, зазначені в поп ередніх ухвалах суду.

Ухвалою господарського су ду від 04.02.10р. у зв' язку з непода нням комітетом кредиторів рі шення щодо подальшої процеду ри банкрутства боржника та н еявкою до суду представників кредиторів, боржника та розп орядника майна, розгляд спра ви відкладено.

Розпорядником майна повід омлено про проведення засіда ння комітету кредиторів і пр ийняття комітетом кредиторі в, на підставі розгляду інфор мації розпорядника майна щод о фінансового становища борж ника, рішення про звернення д о господарського суду з клоп отанням про визнання боржник а банкрутом і відкриття лікв ідаційної процедури. При цьо му, зазначено на неможливіст ь проведення аналізу фінансо вого становища боржника у зв ' язку з відсутністю будь-як их бухгалтерських документі в та відсутністю боржника за місцезнаходженням.

Комітетом кредиторів пода но до суду протокол засіданн я комітету кредиторів та кло потання про визнання боржник а банкрутом.

Представниками кредиторів підтримано рішення комітету кредиторів щодо визнання бо ржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з п осиланням на можливість пога шення заборгованості не інак ше як через застосування по в ідношенню до боржника ліквід аційної процедури.

Заслухавши розпорядника м айна, представників кредитор ів, розглянувши матеріали сп рави, суд вважає клопотання т аким, що підлягає задоволенн ю з наступних підстав.

Відповідно до ст. 1 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом", банкр утство - визнана господарсь ким судом неспроможність бор жника відновити свою платосп роможність та задовольнити в изнані судом вимоги кредитор ів не інакше як через застосу вання ліквідаційної процеду ри.

Відповідно до ч. 8 ст.16 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до к омпетенції комітету кредито рів належить прийняття рішен ня про звернення до господар ського суду з клопотанням пр о відкриття процедури санаці ї, визнання боржника банкрут ом і відкриття ліквідаційної процедури.

Як вбачається з матеріалів справи, комітетом кредиторі в на засіданні комітету 01.03.10р., з а результатами розгляду інфо рмації розпорядника майна, п рийнято рішення про зверненн я до господарського суду з кл опотанням про визнання боржн ика банкрутом і відкриття лі квідаційної процедури та при значення ліквідатором банкр ута арбітражного керуючого Ляшка О.В., - протокол засід ання комітету кредиторів від 01.03.10р.

Згідно інформації розпоря дника майна боржник господар ську діяльність не здійснює, за місцезнаходженням відсу тній, - акт перевірки місцезна ходження боржника від 24.03.09р.

Відповідно до довідки БТІ в ід 02.03.07р., довідки ДАІ від 19.03.07р. не рухоме майно та транспорні з асоби у боржника відсутні.

Згідно інформації ДПІ у м. Х ерсоні від 13.03.07р., ВВД ФСС від НВ від 17.08.09р., Херсонського МЦЗ від 31.07.09р., УПФУ в Комсомольському р айоні м. Херсона від 12.08.09р. боржн ик не подає передбачувану зв ітність з 2005р., що фактично свід чить про припинення підприєм ницької діяльності.

Таким чином, вказані вище об ставини свідчать про неспро можність боржника задовольн ити вимоги кредиторів, які ви знані судом і включені до реє стру вимог кредиторів, не іна кше як через застосування по відношенню до боржника лікв ідаційної процедури.

За таких обставин, враховую чи відсутність інших пропози цій по судовим процедурам ба нкрутства, фактичне припинен ня боржником господарської і підприємницької діяльності , суд вважає за необхідне пода не клопотання задовольнити т а визнати боржника банкрутом і відкрити щодо нього ліквід аційну процедуру, оскільки п огашення вимог кредиторів, в ключених до реєстру вимог кр едиторів, можливо не інакше, я к через застосування по відн ошенню до боржника ліквідаці йної процедури.

Ліквідатором боржника суд за пропозицією комітету кре диторів призначає арбітражн ого керуючого Ляшка О.В., я кий виконував повноваження р озпорядника майна боржника і згідно поданої раніше заяви не має обмежень, передбачени х ст. 3 (1) Закону України "Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом".

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 22, 24 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", суд, -

п о с т а н о в и в :

1.Визнати товариство з обмеженою відповідальніст ю Виробничо-комерційна фірма "Біолог", м. Херсона, код ЄДРПОУ № 24944674 банкрутом.

2.Відкрити ліквідаційну про цедуру строком на 3 місяців і п ризначити ліквідатором банк рута арбітражного керуючого Ляшка Олександра Віталійо вича, ліцензія АВ № 307413 від 18.04.07 р.

3.Ліквідатору здійснити лік відаційну процедуру банкрут а і забезпечити виконання ді й, передбачених ст. ст. 25-32 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом". Зв іт і ліквідаційний баланс по дати до суду.

4.Постанову надіслати креди торам, боржнику, ліквідатору , Херсонському сектору з пита нь банкрутства, державному р еєстратору, ВДВС Комсомольсь кого РУЮ в м. Херсоні.

Суддя В.Г. Ситю к

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення02.03.2010
Оприлюднено18.12.2010
Номер документу8266111
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/77-б-07

Ухвала від 02.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 30.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 19.10.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 05.10.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 15.09.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 14.01.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 02.03.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 04.06.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 15.05.2008

Господарське

Запорізький апеляційний господарський суд

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 13.04.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні