Ухвала
від 25.06.2019 по справі 761/23534/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/23534/19

Провадження № 1-кс/761/16385/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 червня 2019 року місто Київ

Слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю особи, яка подала скаргу адвоката ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні скаргу адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «БІГБАН», ТОВ «Мегара ЮА», ТОВ «МТК - 1», ТОВ «Дельфа-Фрукт», ТОВ «Логістичний Центр «Авангард», ТОВ «Брокер Прайм», ТОВ «ФЕМІЛІФРУКТ», ТОВ «УКРЛОГІСТИК» на бездіяльність слідчого щодо неповернення тимчасово вилученого майна у кримінальному провадженні, яке внесено до ЄРДР за № 320181001100001 06 від 17.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 212 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

В провадження слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва надійшла скарга адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «БІГБАН», ТОВ «Мегара ЮА», ТОВ «МТК - 1», ТОВ «Дельфа-Фрукт», ТОВ «Логістичний Центр «Авангард», ТОВ «Брокер Прайм», ТОВ «ФЕМІЛІФРУКТ», ТОВ «УКРЛОГІСТИК» на бездіяльність слідчого щодо неповернення тимчасово вилученого майна у кримінальному провадженні, яке внесено до ЄРДР за № 320181001100001 06 від 17.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 212 КК України.

В обґрунтування скарги, особа, що її подала посилається на те що, в провадженні СУ ФР офісу ВПП ДФС перебуває кримінальне провадження № 320181001100001 06 від 17.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 212 КК України. На підставі ухвали слідчого суді від 05.06.2019 року, слідчим ОСОБА_4 07.06.2019 року проведено обшук офісного приміщення, яке розташоване за адресою: місто Одеса, вулиця Балківська, буд. 185, що належать на праві власності ОСОБА_5 . Дане офісне приміщення орендується ТОВ «БІГБАН», ТОВ «МТК-1», ТОВ «Дельфа-Фрукт», ТОВ «Мегара ЮА», ТОВ «Логістичний Центр «Авангард», ТОВ Брокер Прайм«, ТОВ «Феміліфрукт», ТОВ «Уклогіст», що підтверджується відповідними договорами оренди нежитлових приміщень. За наслідками проведеного обшуку слідчим вилучено ряд речей та документів, які перебували у приміщеннях з позначкою №№ 11,12, кабінету № 13, в тому числі добровільно видане ОСОБА_6 , та у кімнаті № 12 згідно наведеного у скарзі переліку та у відповідності до протоколу обшуку. Проте, ухвалою про обшук, дозвіл на відшукання і вилучення такого майна не надавався, оскільки воно не має значення доказів у даному кримінальному провадженні. Протокол обшуку не містить детального опису вилученого майна, доданого до протоколу слідчої дії в порушення ч. 9 ст. 236 КПК України. У зв`язку із чим дане майно набуло статусу тимчасово вилученого та має бути негайно повернуто його володільцю.

В судовому засіданні адвокатом ОСОБА_3 подано уточнення до скарги, з урахуванням тієї обставини, що на час її подання, питання про арешт тимчасово вилученого майна, частина якого є предметом розгляду цієї скарги, Шевченківським районним судом міста Києва вирішено не було. Проте, 14.06.2019 року ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на майно. Разом з тим, прокурор звертався до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту, зазначивши в ньому не все майно, котре було вилучено в ході обшуку 07.06.2019 року, а лише його частину.

Відтак, частина майна, вилученого в ході обшуку 07.06.2019 року в м.Одеса, по вул. Балківській, б. 185, арештованою не є, однак продовжує протиправно утримуватися органом досудового розслідування, та всупереч вимог кримінального процесуального законодавства вже два тижні не повертається власникам.

Тому адвокат звернувся до суду із даним клопотанням про зобов`язання старшого слідчого з ОВС СУ ФР офісу ВПП ДФС ОСОБА_4 чи іншого слідчого, у провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження №32018100110000106 від 17.12.2018 року, негайно повернути ТОВ «БІГБАН», ТОВ «Мегара ЮА», ТОВ «Міжнародна Транспортна Компанія - 1», ТОВ «Дельфа-Фрукт», ТОВ «Логістичний Центр «Авангард», ТОВ «Брокер Прайм», ТОВ «ФЕМІЛІФРУКТ», ТОВ «УКРЛОГІСТ» тимчасово вилучене під час обшуку 07.06.2019 року у офісному приміщенні за адресою: м.Одеса, вул. Балківська, 185, що орендується вказаними суб`єктами господарювання, наступне майно цих Товариств: первинну фінансово-господарську документацію підприємств, які мають значення, для досудового розслідування, а саме: ТОВ «Фемеліфрукт», ТОВ «Дельфа-Фрукт», ТОВ «Мегара ЮА» та підприємств нерезидентів; карантинні сертифікати, видані ТОВ «Мегара Юа», ТОВ «Біг Бан», на 28 арк.; блокнот світло-коричневого кольору з надписом «Imperial» з чорновими записами в кількості 1 шт.; аркуші паперу формату А4 з чорновими записами та роздруківками на 10 арк.; блокнот червоного кольору з надписом « 2007 Жменька» з чорновими записами 1 шт.; блокнот світло-коричневого кольору з надписом «Imperial 25 лет» з чорновими записами, в кількості 2 шт.; аркуші паперу формату А4 з чорновими записами та роздруківкою, на 2 арк.; карантинні сертифікати, видані ТОВ «Мегара Юа» ТОВ «Біг Бан» 17 шт.; аркуш паперу формату А4 з надписом «Виписка»/особовий рахунок з 01.04.2019 по 01.04.2019 на 10 арк.; блокнот коричневого кольору без надписів, з чорновими записами, 1 шт.; папка синього кольору без надписів з актами приймання-здачі виконаних робіт ТОВ «Фемеліфрукт» в файлах прозорого кольору, загальною кількістю 7 шт.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 1 арк.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Мегара Юа» на 25 арк.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Мегара Юа» на 42 арк.; товарно-транспортні накладні і ТОВ «Мегара Юа» і ТОВ «Фемеліфрукт» на 66 арк.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «Мегара Юа» та ТОВ «Біг Бан» на 5 арк.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Фемеліфрукт» на 26 арк.; товарно-транспортні накладні ТОВ «Дельфа-Фрукт» і ТОВ «Фемеліфрукт» на 5 арк.; папка жовтого кольору без надписів з наступними документами: рахунки на оплату ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 2 арк.; листи ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 2 арк.; товарно-транспортні накладні ТОВ «Дельфа-Фрукт» з ТОВ МТК-1» на 15 арк.; папка зеленого кольору з документами ТОВ «Дельфа-Фрукт» в копіях; папка зеленого кольору з документами ТОВ «Мегара Юа» в копіях; товарно-транспортна накладна м/ж ТОВ «Міжнародна транспортна компанія-1» та ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 329 арк.»

В судовому засіданні, адвокат ОСОБА_3 скаргу підтримав в повному обсязі, просив задовольнити, з підстав у ній наведених, наголосив на тому, що слідчим не надано доказів того, що вилучені документи використовувалися для вчинення кримінального правопорушення, пов`язаного з ухиленням від сплати податків за період з 2017-2018 роки та мають доказове значення. Вилучене під час проведення обшуку майно, не входить до переліку майна, дозвіл на вилучення якого було надано ухвалою слідчого судді, оскільки не містить інформації, яка б свідчила про наявність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягає доказуванню. Тобто, таке майно є тимчасово вилученим. Ухвалою слідчого судді надавався дозвіл на відшукання та вилучення речей та документів, які свідчать про порушення вимог податкового законодавства саме у період з 2017-2018 роки, проте вилучені документи не стосуються діяльності підприємств у вказаний період.

Слідчий ОСОБА_4 з приводу задоволення скарги заперечував в повному обсязі, посилаючись на те, що обшук проводився у встановленому законом порядку, на тимчасово вилучені речі та документи ухвалою слідчого судді накладено арешт, інші документи та речі не є тимчасово вилученим майном, оскільки дозвіл на їх відшукання та вилучення прямо надавався ухвалою суду про дозвіл на проведення обшуку. В ході обшуку вилучалися виключно ті речі та документи, які мають відношення до періоду вчинення кримінального правопорушення. Станом на час розгляду скарги не завершено проведення детального опису майна та речей, які було вилучено під час обшуку.

Слідчий суддя, вивчивши скаргу, додані до неї матеріали, дійшла висновку, що скарга підлягає задоволенню з наступних підстав.

Положенням статті 303 КПК України, передбачено вичерпний перелік рішень, дій чи бездіяльності слідчого або прокурора, що підлягають оскарженню, а саме на досудовому провадженні, окрім іншого, може бути оскаржена бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у неповерненні тимчасово вилученого майна володільцем тимчасово вилученого майна.

З наданих слідчому судді матеріалів вбачається, що в провадженні СУ ФР офісу ВПП ДФС перебуває кримінальне провадження № 320181001100001 06 від 17.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 212 КК України, що учасниками розгляду скарги не оспорювалось.

Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 05.06.2019 року надано дозвіл на проведення обшуку у офісному приміщенні,яке використовуєтьсяФПХ «Імперіал»та розташованеза адресою:місто Одеса,вул.Балківська,буд.185,що належатьна правівласності ОСОБА_5 зметою відшуканнята вилучення:оригіналів документівТОВ «СІТОРС»,ТОВ«Фруккола»,ТОВ`Фемеліфрукт»,ТОВ«Торрінт»,ТОВ`Екзотікфрукт»,ТОВ«МегараЮА»,ТОВ«ДельфаФрукт»,TREKOMGROUPINC.(Мексика),TREKOMGROUPINC.(КостаРіка),TREKOMGROUPINC.(Колумбія),DIAGONALFRUTASS.A.DIFRUT(Еквадор),BANANEROMUNDIALS.A.MUNDOBAN(Еквадор),які свідчатьпро порушеннявимог податковогозаконодавства уперіод з2017по 2018 роки, а саме: договори, специфікації до них, податкові накладні, накладні, рахунки - фактури, платіжні доручення, векселі, акти прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей, листи, доручення, акти виконаних робіт, акти взаємозвірки, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, товарно-транспортні накладні, дозвільні та ліцензійні документи, сертифікати якості та інші документи,які свідчать про протиправну діяльність з боку вказаних осіб, документів про реалізацію отриманої продукції за готівку та наміри в ухиленні від сплати податків, вільні зразки підписів та почерку, можливу переписку із особами задіяними у схемі ухилення від сплати податків, переписку із службовими особами інших причетних до вчинення правопорушення осіб, чорнові записи, які використовувались у ході злочинної діяльності, податкову звітність на паперових носіях вищеперерахованих та інших «фіктивних» суб`єктів підприємницької діяльності, чорнові записи, договори оренди, договори про банківське обслуговування, довіреності на отримання готівкових коштів в установах банків, документи, що посвідчують осіб, які брали участь у реєстрації суб`єктів господарювання, бланки з відбитками печаток, документи зовнішньо - економічної діяльності : вантажно-митні декларації, контракти, інвойси, рахунки фактура, CMR декларації та інші фінансово-господарські документи, які використовувались за для вчинених вказаних кримінальних правопорушень, які можуть мати важливе доказове значення під час досудового розслідування. В частині задоволення клопотання слідчого щодо надання дозволу на відшукування та вилучення, комп`ютерної техніки, електронні ключі доступу до системи клієнт-банк, цінних паперів, факсиміле підпису, установчих та реєстраційних документів, договорів оренди, банківських карток, оскільки прокурором в клопотанні чітко не визначені індивідуальні та родові ознаки відшукуваних речей, цінностей, які у даному випадку підлягають вилученню, імовірність їх знаходження саме у вказаному приміщенні, їх значення для проведення досудового розслідування та відношення до розслідуваного кримінального провадження.

Слідчим ОСОБА_4 07.06.2019 року проведено обшук за адресою: АДРЕСА_1 , за наслідками обшуку вилучено ряд документів та майно, які перебували у приміщеннях з позначкою №№ 11,12, кабінету № 13, в тому числі добровільно видане ОСОБА_6 та у кімнаті № 12, згідно наведеного у скарзі переліку та у відповідності до протоколу обшуку., перелік вилученого майна сторонами не оспорювався.

Частиною 7 ст. 236 КПК України визначено, що при обшуку слідчий має право оглядати і вилучати документи, тимчасово вилучати речі, які мають значення для кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукування в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Частиною 2 ст. 168 КПК України регламентовано, що тимчасове вилучення майна може здійснюватись під час обшуку.

Стаття 169 КПК України містить положення щодо порядку припинення тимчасово вилученого майна. Так, таке майна повертається особі, у якої воно було вилучено: 1) за постановою прокурора, якщо він визнає таке вилучення майна безпідставним; 2) за ухвалою слідчого судді чи суду, у разі відмови у задоволенні клопотання прокурора про арешт цього майна; 3) у випадках, передбачених ч. 5 ст. 171, якою передбачено, що клопотання слідчого, прокурора про арешт тимчасово вилученого майна повинно бути подано не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, у якої його було вилучено та у випадку, передбаченому ч. 6 ст. 173 КПК України коли ухвала про арешт тимчасово вилученого майна слідчий суддя постановляє не пізніше 72 годин з дня надходження до суд у клопотання, інакше таке майно повертається особі, у якої його було вилучено, 4) у разі скасування арешту.

Відповідно до ч.5ст.171 КПК Україниклопотання слідчого, прокурора про арешт тимчасово вилученого майна повинно бути подано не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, у якої його було вилучено. У разі тимчасового вилучення майна під час обшуку, огляду, здійснених на підставі ухвали слідчого судді, передбаченоїст. 235 цього Кодексу, клопотання про арешт такого майна повинно бути подано слідчим, прокурором протягом 48 годин після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, в якої його було вилучено.

Тимчасово вилучене майно повертається особі, у якої воно було вилучено, за всіх обставин, передбаченихст.169 КПК України, в тому числі і у випадку, коли слідчий протягом 48 годин після вилучення майна не звернеться до слідчого судді з клопотанням про арешт тимчасово вилученого майна (ч.5ст.171 КПК України).

З наявних у розпорядженні слідчого судді матеріалів вбачається, що орган досудового розслідування звернувся до слідчого судді із клопотанням про накладення арешту на речі та предмети, які було вилучено в ході проведення обшуку у зазначеному вище офісному приміщенні. Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 14.06.2019 року дане клопотання задоволено, накладено арешт на речі та предмети, які вилучені в ході проведення обшуку на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 05.06.2019 за адресою: м. Одеса, вул. Балківська буд. 185, а саме: печатка ТОВ «Донбасхолод-1» (код 39145571) 1 шт.; печатка ТОВ «Логістичний центр «Авангард» (код 39311460) 1 шт.; печатка ТОВ «Брокер Прайм» (код 39459389) 1 шт.; печатка ТОВ «Укрлогіст» (код 39311764) 1 шт.; печатка ТОВ «Фемеліфрукт» (код 42414620) 1 шт.; печатка ТОВ «Мегара ЮА» (код 41428061) 1 шт.; печатка ТОВ «Дельта-Фрукт» (код 41439576) 1 шт.; печатка ТОВ «БігБан» (код 41461465) 1 шт.; штамп ТОВ «МТК-1» 1 шт.; факсиміле невстановлених осіб 2 шт.

Як вбачається з резолютивної частини ухвали про накладення арешту, питання про накладення арешту на речі та документи згідно переліку, які просить у скарзі повернути володільцю адвокат ОСОБА_3 , слідчим суддею не вирішувалось, арешт на вказане майно не накладався, зазначене майно на час розгляду скарги його володільцю не повернуте, що прямо вказує про безпідставність утримання такого майна, яке в силу положеньст.169 КПК України, підлягає негайному поверненню.

Водночас, слідчий в судовому засіданні не надав належних доказів на підтвердження того що тимчасово вилучене в ході обшуку офісних приміщень за адресою: місто м. Одеса, вул. Балківська буд. 185 майно, стосовно якого не вирішувалось питання про накладення арешту, а саме: первинна фінансово-господарська документація підприємств, які мають значення, для досудового розслідування, а саме: ТОВ «Фемеліфрукт», ТОВ «Дельфа-Фрукт», ТОВ «Мегара ЮА» та підприємств нерезидентів; карантинні сертифікати, видані ТОВ «Мегара Юа», ТОВ «Біг Бан», на 28 арк.; блокнот світло-коричневого кольору з надписом «Imperial» з чорновими записами в кількості 1 шт.; аркуші паперу формату А4 з чорновими записами та роздруківками на 10 арк.; блокнот червоного кольору з надписом « 2007 Жменька» з чорновими записами 1 шт.; блокнот світло-коричневого кольору з надписом «Imperial 25 лет» з чорновими записами, в кількості 2 шт.; аркуші паперу формату А4 з чорновими записами та роздруківкою, на 2 арк.; карантинні сертифікати, видані ТОВ «Мегара Юа» ТОВ «Біг Бан» 17 шт.; аркуш паперу формату А4 з надписом «Виписка»/особовий рахунок з 01.04.2019 по 01.04.2019 на 10 арк.; блокнот коричневого кольору без надписів, з чорновими записами, 1 шт.; папка синього кольору без надписів з актами приймання-здачі виконаних робіт ТОВ «Фемеліфрукт» в файлах прозорого кольору, загальною кількістю 7 шт.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 1 арк.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Мегара Юа» на 25 арк.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Мегара Юа» на 42 арк.; товарно-транспортні накладні і ТОВ «Мегара Юа» і ТОВ «Фемеліфрукт» на 66 арк.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «Мегара Юа» та ТОВ «Біг Бан» на 5 арк.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Фемеліфрукт» на 26 арк.; товарно-транспортні накладні ТОВ «Дельфа-Фрукт» і ТОВ «Фемеліфрукт» на 5 арк.; папка жовтого кольору без надписів з наступними документами: рахунки на оплату ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 2 арк.; листи ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 2 арк.; товарно-транспортні накладні ТОВ «Дельфа-Фрукт» з ТОВ МТК-1» на 15 арк.; папка зеленого кольору з документами ТОВ «Дельфа-Фрукт» в копіях; папка зеленого кольору з документами ТОВ «Мегара Юа» в копіях; товарно-транспортна накладна м/ж ТОВ «Міжнародна транспортна компанія-1» та ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 329 арк.», містить чи може містити в собі інформацію, яка має доказове значення для кримінального провадження №32018100110000106 від 17.12.2018. Слідчим не надано і даних про те, що на таке майно було накладено арешт. Крім іншого, слідчим суддею приймається до уваги, що при розгляді даної скарги, в тому числі з часу проведення обшуку 07.06.2019 року у органу досудового розслідування по даному кримінальному провадженню було достатньо часу для складання та надання слідчому судді належним чином оформлених протоколів огляду вилученого в ході обшуку майна із зазначенням реквізитів документів та обґрунтуванням своєї позиції щодо важливості інформації, яка міститься у вилучених речах для цілей досудового розслідування у даному кримінальному провадженню.

Також, слідчим суддею критично оцінюються доводи слідчого, про те, що в ході обшуку проводилося вилучення саме речей та документів, щодо діяльності Товариств за період 2017-2018 років, оскільки такі доводи спростовуються даними, які містяться у протоколі обшуку, з якого вбачається, що по факту вилучалися, в тому числі документи про діяльність Товариств за період , який не охоплюється періодом 2017-2018 років.

При цьому, слідчий суддя звертає увагу на те, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини, продовження заходів забезпечення кримінального провадження, як упродовж досудового розслідування так і судового розгляду, ґрунтується на презумпції, що з перебігом ефективного розслідування справи та її судового розгляду зменшуються ризики, які стали підставою для застосування заходу забезпечення кримінального провадження, відповідно зі спливом певного часу орган досудового розслідування має навести додаткові доводи в обґрунтування наявних ризиків, що залишаються та їх аналіз, як підстави для подальшого втручання у права особи в тому числі щодо позбавлення або обмеження права власності.

Разом з тим, такі додаткові доводи щодо необхідності продовження утримання тимчасово вилученого майна чи накладення арешту на таке майно, слідчому судді не наведено.

Отже, жодних доказів, які б спростовували доводи скарги та підтверджували обставини, які є підставою для продовження утримання такого тимчасово вилученого майна, його значення у кримінальному провадженні до суду не надано, у зв`язку із чим слідчий суддя, виходячи з принципу змагальності сторін у кримінальному провадженні, приходить до висновку, що доводи, зазначені в скарзі, є обґрунтованими.

Крім іншого, слідчий суддя виходить із засад кримінального провадження, закріплених встатті 16 КПК України, відповідно до якої позбавлення або обмеження права власності під час кримінального провадження здійснюється лише на підставі вмотивованого судового рішення, ухваленого в порядку, передбаченомуКПК України.

Відповідно до норм ч.4ст.41 Конституції Україниніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

Як зазначено в ст.1 Першого протоколу доКонвенції «Про захист прав людини та основоположних свобод», кожна фізична чи юридична особа має право мирно володіти своїм майном.

Відповідно дост. 22 КПК Україникримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання сторонами їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбаченихКПК України.

Разом з тим, сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, що зазначено уст. 26 КПК України.

Враховуючи наведене, слідчий суддя приходить до висновку, що наявні достатні підстави для задоволення скарги адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «БІГБАН»,ТОВ «МегараЮА»,ТОВ «МТК-1»,ТОВ «Дельфа-Фрукт»,ТОВ «ЛогістичнийЦентр «Авангард»,ТОВ «БрокерПрайм»,ТОВ «ФЕМІЛІФРУКТ»,ТОВ «УКРЛОГІСТИК» на бездіяльність слідчого щодонеповернення тимчасововилученого майнау кримінальномупровадженні,яке внесенодо ЄРДРза №32018100110000106від 17.12.2018року заознаками кримінальногоправопорушення зач.3ст.212КК України, яка полягає у не поверненні тимчасово вилученого майна в частині зобов`язання старшого слідчого з ОВС СУ ФР офісу ВПП ДФС ОСОБА_4 чи іншого слідчого, у провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження №32018100110000106 від 17.12.2018 року, негайно повернути ТОВ «БІГБАН», ТОВ «Мегара ЮА», ТОВ «Міжнародна Транспортна Компанія - 1», ТОВ «Дельфа-Фрукт», ТОВ «Логістичний Центр «Авангард», ТОВ «Брокер Прайм», ТОВ «ФЕМІЛІФРУКТ», ТОВ «УКРЛОГІСТ» тимчасово вилучене під час обшуку 07.06.2019 року у офісному приміщенні за адресою: м.Одеса, вул. Балківська, 185, що орендується вказаними суб`єктами господарювання, наступне майно цих Товариств: первинну фінансово-господарську документацію підприємств, які мають значення, для досудового розслідування, а саме: ТОВ «Фемеліфрукт», ТОВ «Дельфа-Фрукт», ТОВ «Мегара ЮА» та підприємств нерезидентів; карантинні сертифікати, видані ТОВ «Мегара Юа», ТОВ «Біг Бан», на 28 арк.; блокнот світло-коричневого кольору з надписом «Imperial» з чорновими записами в кількості 1 шт.; аркуші паперу формату А4 з чорновими записами та роздруківками на 10 арк.; блокнот червоного кольору з надписом « 2007 Жменька» з чорновими записами 1 шт.; блокнот світло-коричневого кольору з надписом «Imperial 25 лет» з чорновими записами, в кількості 2 шт.; аркуші паперу формату А4 з чорновими записами та роздруківкою, на 2 арк.; карантинні сертифікати, видані ТОВ «Мегара Юа» ТОВ «Біг Бан» 17 шт.; аркуш паперу формату А4 з надписом «Виписка»/особовий рахунок з 01.04.2019 по 01.04.2019 на 10 арк.; блокнот коричневого кольору без надписів, з чорновими записами, 1 шт.; папка синього кольору без надписів з актами приймання-здачі виконаних робіт ТОВ «Фемеліфрукт» в файлах прозорого кольору, загальною кількістю 7 шт.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 1 арк.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Мегара Юа» на 25 арк.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Мегара Юа» на 42 арк.; товарно-транспортні накладні і ТОВ «Мегара Юа» і ТОВ «Фемеліфрукт» на 66 арк.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «Мегара Юа» та ТОВ «Біг Бан» на 5 арк.; товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Фемеліфрукт» на 26 арк.; товарно-транспортні накладні ТОВ «Дельфа-Фрукт» і ТОВ «Фемеліфрукт» на 5 арк.; папка жовтого кольору без надписів з наступними документами: рахунки на оплату ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 2 арк.; листи ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 2 арк.; товарно-транспортні накладні ТОВ «Дельфа-Фрукт» з ТОВ МТК-1» на 15 арк.; папка зеленого кольору з документами ТОВ «Дельфа-Фрукт» в копіях; папка зеленого кольору з документами ТОВ «Мегара Юа» в копіях; товарно-транспортна накладна м/ж ТОВ «Міжнародна транспортна компанія-1» та ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 329 арк.»

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.167-169,170-173,234-236,303,304,307,309,532 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Скаргу адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «БІГБАН», ТОВ «Мегара ЮА», ТОВ «МТК - 1», ТОВ «Дельфа-Фрукт», ТОВ «Логістичний Центр «Авангард», ТОВ «Брокер Прайм», ТОВ «ФЕМІЛІФРУКТ», ТОВ «УКРЛОГІСТИК» на бездіяльність слідчого щодо неповернення тимчасово вилученого майна у кримінальному провадженні, яке внесено до ЄРДР за № 320181001100001 06 від 17.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 212 КК України задовольнити.

Зобов`язати старшого слідчого з ОВС СУ ФР офісу ВПП ДФС ОСОБА_4 або іншого слідчого з числа групи слідчих в даному кримінальному провадженні № 320181001100001 06 від 17.12.2018 року, негайно повернути ТОВ «БІГБАН» (код 39459389), ТОВ «Мегара ЮА» (код 41428061), ТОВ «Міжнародна Транспортна Компанія - 1» (код 40926099), ТОВ «Дельфа-Фрукт» (код 41439576), ТОВ «Логістичний Центр «Авангард» (код 39311460), ТОВ «Брокер Прайм» (код 39459389), ТОВ «ФЕМІЛІФРУКТ» (код 42414620), ТОВ «УКРЛОГІСТ» (код 39311764) тимчасово вилучене під час обшуку 07.06.2019 року в офісному приміщенні за адресою: місто Одеса, вулиця Балківська, 185, наступне майно:

1.Первинна фінансово-господарська документація підприємств, які мають значення для досудового розслідування, а саме: ТОВ «Фемеліфрукт», ТОВ «Дельфа-Фрукт», ТОВ «Мегара ЮА» та підприємств нерезидентів;

2.Карантинні сертифікати, видані ТОВ «Мегара ЮА», ТОВ «БІГБАН» на 28 арк.;

3.Блокнот світло-коричневого кольору з надписом «Imperial» з чорновими записами в кількості 1 штука;

4.Аркуші паперу А4 з чорновими записами та роздруківками на 10 аркушах;

5.Блокнот червоного кольору з надписом «2007 Жменька» з чорновими записами 1 штука;

6.Блокнот світло-коричневого кольору з надписом «Imperial 25» з чорновими записами в кількості 2 штуки;

7.Аркуші паперу формату А4 з чорновими записами та роздруківкою на 2 аркушах;

8.Карантинні сертифікати, видані ТОВ «Мегара ЮА» - ТОВ «БІГБАН» 17 штук;

9.Аркуш паперу формату А4 з надписом «Виписка»/особливий рахунок з 01.04.2019 року по 01.04.2019 року на 10 аркушів;

10.Блокнот коричневого кольору без надписів, з чорновими записами 1 штука;

11.Папка синього кольору без надписів з актами приймання-здач виконаних робіт ТОВ «Фемеліфрукт» в файлах прозорого кольору загальною кількістю 7 штук;

12.Товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 1 арк.;

13.Товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Мегара Юа» на 25 арк.;

14.Товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Мегара Юа» на 42 арк.;

15.Товарно-транспортні накладні і ТОВ «Мегара Юа» і ТОВ «Фемеліфрукт» на 66 арк.;

16.Товарно-транспортні накладні між ТОВ «Мегара Юа» та ТОВ «Біг Бан» на 5 арк.;

17.Товарно-транспортні накладні між ТОВ «МТК-1» та ТОВ «Фемеліфрукт» на 26 арк.;

18.Товарно-транспортні накладні ТОВ «Дельфа-Фрукт» і ТОВ «Фемеліфрукт» на 5 арк.;

19.Папка жовтого кольору без надписів з наступними документами: рахунки на оплату ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 2 арк.; листи ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 2 арк.; товарно-транспортні накладні ТОВ «Дельфа-Фрукт» з ТОВ МТК-1» на 15 арк.;

20.Папка зеленого кольору з документами ТОВ «Дельфа-Фрукт» в копіях;

21.Папка зеленого кольору з документами ТОВ «Мегара Юа» в копіях;

22.Товарно-транспортна накладна м/ж ТОВ «Міжнародна транспортна компанія-1» та ТОВ «Дельфа-Фрукт» на 329 арк.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82667029
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/23534/19

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Кваша А. В.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Кваша А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні