Ухвала
від 26.06.2019 по справі 479/608/19
КРИВООЗЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

479/608/19

2/479/246/19

У Х В А Л А

26 червня 2019 року смт Криве Озеро

Суддя Кривоозерського районного суду Миколаївської області Репушевська О.В., перевіривши додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, при пред`явленні позовної заяви Акціонерного товариства "Миколаївобленерго" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення боргу за необліковану електричну енергію,

в с т а н о в и л а :

До Кривоозерського районного суду Миколаївської області надійшла позовна заява АТ "Миколаївобленерго" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення боргу за необліковану електричну енергію .

Під час вивчення матеріалів справи встановлено, що позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, спір підсудний Кривоозерському районному суду Миколаївської області на підставі ст.28 ЦПК України, підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, визначені ЦПК України, відсутні.

Вирішуючи питання про визначення порядку здійснення провадження у цій справі, суд виходить з того, що зазначений спір, відповідно до вимог ст.19, ст.274 ЦПК України, підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Зважаючи на наведене та ознайомившись з матеріалами справи, керуючись принципом пропорційності та враховуючи, зокрема, завдання цивільного судочинства, забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами, особливості предмета спору, значення розгляду справи для сторін, беручи до уваги зміст позовної заяви і повноту відображення в ній істотних для даної справи обставин, що мають значення для правильного вирішення справи, обраний позивачем спосіб захисту, категорію і складність справи, обсяг та характер доказів у справі, суд вважає за доцільне провести розгляд цивільної справи №479/608/19 за позовом АТ "Миколаївобленерго" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення боргу за необліковану електричну енергію у порядку спрощеного провадження з повідомленням сторін.

За вимогами частин першої, третьої статті 279 ЦПК України розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими ЦПК України для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у главі 10 цього Кодексу.

Керуючись ст.ст. 2-4, 7, 11-13, 19, 23, 28, 174-180, 187, 190, 191, 258-261, 272-279, 351-355, підпунктом15.5 пункту1 розділуXIII Перехідні положення ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и л а:

Відкрити провадження у цивільній справі №479/608/19 за позовом Акціонерного товариства "Миколаївобленерго" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення боргу за необліковану електричну енергію.

Розгляд цивільної справи №479/608/19 здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Призначити перше судове засідання у цивільній справі №479/608/19 на 23 липня 2019 року о 09.50 год. в приміщенні Кривоозерського районного суду Миколаївської області за адресою:Миколаївська область Кривоозерський район смт Криве Озеро вул.Шевченка, 1 А.

Копії цієї ухвали направити учасникам справи, а відповідачам також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачеві 15-денний строк з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву з викладенням заперечення проти позову , розяснивши, що:

- відзив на позов подається в порядку, визначеному ст.ст.178, 191 ЦПК України;

- копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана позивачеві одночасно з надісланням відзиву до суду;

- до відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, та документи, що підтверджують надіслання відзиву і доданих до нього доказів Позивачеві.

- у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Встановити:

Позивачу 5-деннийстрок для надання суду і відповідачу відповіді на його відзив з дня отримання такого відзиву, розяснивши, що відповідь на відзив подається в порядку, визначеному ст.179 ЦПК України, копія відповіді та доданих до неї документів повинна бути надіслана відповідачу одночасно з надісланням відповіді до суду;

Відповідачу 5-деннийстрок для подання суду і позивачу заперечення на зазначену відповідь з дня отримання копії такої відповіді, розяснивши, що заперечення подається в порядку, визначеному ст.180 ЦПК України, копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана Позивачу одночасно з надісланням заперечення до суду.

Розяснити сторонам, що подання зазначених документів (відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив та заперечення) є правом учасників справи, а не їх обовязком (ч.4 ст.174 ЦПК України).

Розяснити учасникам справи, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін; кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім встановлених законом випадків; кожна сторона несе ризик настання наслідків, повязаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій (частини перша, третя, четверта статті 12 ЦПК України).

Ухвала суду в частині недотримання правил підсудності може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду через Кривоозерський районний суд Миколаївської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення ухвали (підпункт15.5 пункту1 розділуXIII Перехідні положення ЦПК України).

Отримати інформацію щодо справи учасники справи можуть на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, а саме: на офіційному веб-сайті Кривоозерського районного суду Миколаївської області: https://court.gov.ua/sud1415/.

СУДДЯ:

СудКривоозерський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення26.06.2019
Оприлюднено27.06.2019
Номер документу82668431
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —479/608/19

Рішення від 18.06.2020

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Рішення від 10.06.2020

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 12.12.2019

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 26.06.2019

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні