Ухвала
від 27.06.2019 по справі 5013/462/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 22-09-70/24-09-91 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

27 червня 2019 року Справа № 5013/462/12

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Колодій С.Б. розглянувши справу № 5013/462/12 від 10.05.2012

за заявою ліквідаційної комісії Знам`янського комунального підприємства теплових мереж, Кіровоградська область, м. Знам`янка, вул. Свердлова, 47

до боржника Знам`янського комунального підприємства теплових мереж, Кіровоградська область, м. Знам"янка, вул. Свердлова, буд. 47

ВСТАНОВИВ:

Постановою від 07.06.2012 господарський суд визнав Знам`янське комунальне підприємство теплових мереж банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру щодо Знам`янського комунального підприємства теплових мереж на дванадцять місяців, призначив ліквідатором банкрута Знам`янського комунального підприємства теплових мереж арбітражного керуючого Пахаєва А.М.

18.06.2019 до господарського суду надійшла заява № б/н та б/д Головного управління ДФС у Кіровоградській області з вимогою залучити до участі у справі правонаступника кредитора Знам"янської об"єднаної державної податкової інспекції (код ЄДРПОУ 22217355) шляхом його заміни на Головне управління ДВС у Кіровоградській області (код ЄДРПОУ 39393501).

Вказана заява обґрунтована такими обставинами.

Постановою Кабінету Miнicтpiв України від 20.03.2013 № 229 утворено територіальні органи Міністерства доходів i зборів.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 229 утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Міністерства доході i зборів згідно з додатком.

1. Реорганізовано шляхом приєднання до відповідних територіальних органів Міністерства доходів i збopiв територіальні органи Державної податкової служби та Державної митної служби згідно з додатком

2. Визначено територіальні органи Міністерства доходів i зборів правонаступником територіальних органів Державної податкової служби та Державної митної служби, що реорганізуються згідно з пунктом 2 цієї постанови.

Так, відповідно до додатку 1 до постанови Кабінету Міністрів України № 229 було передбачено створення Знам`янської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області.

Відповідно до додатку 2 до постанови Кабінету Міністрів України № 229 було реорганізовано Знам`янську об`єднану державну податкову інспекцію у Кіровоградській області Державної податкової служби шляхом приєднання до Знамянської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області.

03.06.2013 року було утворено Знам`янську об`єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 38720974).

30.08.2013 року припинено Знам`янську об`єднану державну податкову інспекцію Кіровоградської області Державної податкової служби.

Таким чином, Знам`янська об`єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 38720974) стала правонаступником Знам`янської об`єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 22217332).

06 серпня 2014 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 311 „Про утворення територіальних органів Державної фіскальної служби та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Miністрів України, якою:

1 Утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної фіскальної служби за переліком згідно з додатком 1.

2. Реорганізовано територіальні органи Міністерства доходів i зборів шляхом приєднання до відповідних територіальних органів Державної фіскальної служби за переліком згідно з додатком 2.

Таким чином, на підставі постанови Кабінету Mіністрів України № 311 від 06.08.2014 року, утворено Знам`янську об`єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Кіровоградській області та одночасно реорганізовано Знам`янську об`єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області шляхом приєднання до новоутвореного Знам`янської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

10.11.2014 зареєстрована Знам`янська об`єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Кіровоградській області (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 39482470).

23.09.2015 проведено припинення Знам`янської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 38720974).

Отже, на підставі постанови Кабінету Miністрів України № 311 від 06.08.2014 року та наказу Державної фіскальної служби України № 53 від 20.08.2014 року, було реорганізовано Знам`янську об`єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області шляхом приєднання до Знам`янської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

04.11.2015 Кабінет Miністрів України прийняв постанову № 892 „Про деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби", якою прийнято рішення:

1. Перейменувати деякі територіальні органи Державної фіскальної служби за переліком згідно з додатком 1.

2. Реорганізувати деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної фіскальної служби за переліком згідно з додатком 2.

24.02.2016 Державною фіскальною службою України видано наказ № 165 „Про реорганізацію деяких територіальних органів ДФС у Кіровоградській області", а саме реорганізувати Знам"янську об`єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Кіровоградській області шляхом приєднання до Олександрійської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

18.04.2016 Державною фіскальною службою України видано наказ № 332 „Про затвердження положень про територіальні органи ДФС у Кіровоградській області", яким затверджено положення у новій редакції Олександрійської об"єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

Відповідно до п. 1 Положення Олександрійської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області - Олександрійська об`єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Кіровоградській області з центром у м. Олександрії зi Знам`янським, Олександрівським, Онуфріївським, Петрівським та Світловодським відділеннями є територіальним органом Державної фіскальної служби України, який підпорядковується ДФС та Головному управлінню ДФС у Кіровоградській області.

Положенням Олександрійської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області визначено, що ОДПІ є правонаступником ycix прав та обов`язків Олександрійської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області, Знам`янської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області та Світловодської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

15.08.2016 проведено припинення Знам`янської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 39482470).

Таким чином, на підставі постанови Кабінету Miністрів України № 892 від 04.11.2015 року та наказу Державної фіскальної служби України № 165 № від 24.02.2016 року, було реорганізовано Світловодську об"єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Кіровоградській області шляхом приєднання до Олександрійської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

28.03.2018 Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 296 „Про реформування територіальних органів Державної фіскальної служби", якою вирішив:

1. Перейменувати Головне управління ДФС у Херсонській області в Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, а Херсонську митницю ДФС у Митницю ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

2. Реорганізувати деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання як структурних підрозділів до відповідних територіальних opганів Служби за переліком згідно з додатком.

3. Державній фіскальній службі здійснити заходи, пов`язані з утворенням та реорганізацією територіальних opганів Служби.

Згідно з додатком до постанови Кабінету Міністрів України № 296 від 28.03.2018 року, було реорганізовано Олександрійську об`єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Кіровоградській області шляхом їх приєднання, як структурний підрозділи до Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

10 травня 2018 року Державною фіскальною службою України видано наказ № 288 Про реорганізацію територіальних органів ДФС у Кіровоградській області , яким реорганізовано в т.ч. Олександрійську об`єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Кіровоградській області шляхом її приєднання, як структурний підрозділи до Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

01.02.2019 року Державною фіскальною службою України видано наказ № 80 „Про затвердження положень про головні управління ДФС в областях та м. Києві", яким затверджено положення в т.ч. Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

Відповідно до п. 1 Положення Головного управління ДФС у Кіровоградській області передбачено, що Головне управління ДФС у Кіровоградській області є територіальним органом Державної фіскальної служби України (далі - ДФС), який підпорядковується ДФС. Головне управління ДФС у Кіровоградській області (далі - ГУ ДФС) є органом доходів i зборів .

Kpiм того, положенням Головного управління ДФС у Кіровоградській області визначено, що ГУ ДФС є правонаступником ycix прав та обов`язків Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області, Голованівської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області, Кропивницької об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області, Новоукраїнської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області, Олександрійської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

11.05.2019 року було проведено припинення Олександрійської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

Таким чином, на підставі постанови Кабінету Miністрів України № 296 від 28.03.2018 року та наказу Державної фіскальної служби України № 288 від 10.05.2018 року, було реорганізовано Олександрійську об`єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Кіровоградській області шляхом її приєднання як структурний підрозділ до Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

Розглядаючи заяву Головного управління ДФС у Кіровоградській області господарський суд виходить з такого.

Як вбачається із матеріалів справи, Знам"янська об"єднана державна податкова інспекція є кредитором у даній справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України (далі - ГПК України), іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ст. 52 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

За ст. 21 Закону у разі вибуття чи зміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншої особи, яка бере участь у справі, здійснює заміну такої сторони на будь-якій стадії провадження у справі її правонаступником. Усі дії, вчинені у справі про банкрутство до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Враховуючи викладені обставини, господарський суд дійшов висновку про обґрунтованість заяви № б/н та б/д Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області та необхідність її задоволення і залучення до участі у справі № 5013/462/12 про банкрутство Знам"янського комунального підприємства теплових мереж - Головне управління ДФС у Кіровоградській області (код ЄДРПОУ 39393501), як правонаступника кредитора - Знам"янської об"єднаної державної податкової інспекції (код ЄДРПОУ 22217355).

Керуючись ст. 5, 21 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 3, 12, 52, 234-235 Господарського процесуального кодексу України господарський суд

УХВАЛИВ:

Заяву № б/н та б/д Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області задовольнити.

Залучити до участі у справі № 5013/462/12 про банкрутство Знам"янського комунального підприємства теплових мереж - Головне управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області (код ЄДРПОУ 39393501), як правонаступника кредитора - Знам"янської об"єднаної державної податкової інспекції (код ЄДРПОУ 22217355).

Ухвала набирає чинності з моменту її прийняття.

Ухвала може бути оскаржена до Центрального апеляційного господарського суду в порядку, встановленому Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Примірники ухвали направити Знам`янській ОДПІ Кіровоградської області ДПС (вул. Чайковського, 7/55, м. Знам`янка, Кіровоградська область, 27400), Головному управлінню ДФС у Кіровоградській області (25006, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 55); ВАТ по газопостачанню та газифікації "Кіровоградгаз" (вул. Арсенія Тарковського, 67, м. Кіровоград, 25006), Спільному підприємству "Анкор" ТОВ (вул. Автолюбителів, 2, м. Кіровоград, 25028), Знам`янському міському виробничому управлінню водоканалізаційного господарства (вул. Жовтнева, буд. 53, м. Знам`янка, Кіровоградська область, 27400), дочірній компанії "Газ України" НАК "Нафтогаз України", в особі Черкаської філії ДК "Газ України" (вул. М. Красовського, 8, м. Черкаси, 18015), дочірній компанії "Газ України" НАК "Нафтогаз України" (вул. Шолуденка, 1, м. Київ, 04116), ПАТ "Кіровоградобленерго" (пр. Комуністичний, 15, м. Кіровоград, 25015), банкруту (вул. Свердлова, 47, м. Знам`янка, Кіровоградська область, 27400), Знам`янській міській раді (вул. Жовтнева, буд. 19, м. Знам`янка, Кіровоградська область, 27400), ліквідатору арбітражному керуючому Пашковському А.А. (28008, Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Айвазовського, буд. 42а); ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ).

Суддя С.Б. Колодій

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення27.06.2019
Оприлюднено27.06.2019
Номер документу82671519
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5013/462/12

Рішення від 02.02.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 11.01.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 28.12.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 02.12.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 15.11.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 07.10.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 07.10.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.09.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 11.08.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 28.07.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні