Вирок
від 25.06.2019 по справі 140/1162/19
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 140/1162/19

Провадження №1-кп/140/302/19

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25.06.2019 року м.Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді: ОСОБА_1

при секретарі: ОСОБА_2

за участю прокурора: ОСОБА_3

обвинуваченого: ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Немирові матеріали кримінального провадження внесених до ЄРДР за № 12019020240000112від 20.02.2019 року відносно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця с.ВарварівкаІллінецького районуВінницької областіта жителя АДРЕСА_1 ,громадянина України,у вчиненнікримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.309КК України,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_4 20.02.2019 року близько 11.00 год. перебуваючи по вул.. Гірській в с. Криківці, Немирівського району на горищі нежилого будинку знайшов рослини маку в сухому стані. При цьому ОСОБА_4 достовірно знаючи, що вказані рослини є наркотичною речовиною обіг якої заборонено на території України, привласнив їх здійснивши таким чином придбання наркотичного засобу без мети збуту.

У подальшому ОСОБА_4 достовірно знаючи, що обіг наркотичних засобів на території України заборонений, з метою незаконного зберігання наркотичного засобу помістив вказані рослини маку до кишені своєї куртки, де зберігав їх до моменту вилучення під час огляду 20.02.2019 року працівниками Немирівського ВП ГУНП у Вінницькій області.

Відповідно до висновку судової експертизи матеріалів, речовин та виробів № 316 від 09.04.2019 року вилучена речовина розслинного походження, є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено - маковою соломою (у перерахунку на висушену речовину) 52,70 гр., що перевищує невеликі розміри наркотичних засобів, що знаходяться незаконному обігу визначених в Наказі Міністерства охорони здоров`я України № 188 від 01.08.2000 року « Про затвердження таблиць невеликих, великих та особливо великих розмірів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів,які знаходяться у незаконному обігу».

Будучи допитаним в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України визнав повністю, підтвердивши обставини вчинення злочину, викладені у обвинувальному акті. У вчиненому щиро розкаявся.

Показання обвинуваченого відповідають фактичним обставинам справи і ніким з учасників судового розгляду не оспорюються.

Учасникам судового провадження роз`яснено, що в такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржувати ці обставини в апеляційному порядку. У зв`язку з викладеним, на підставі ч.3ст.349 КПК України, за згодою учасників судового провадження, судом визнано недоцільним дослідження доказів щодо фактичних обставин кримінального провадження, які ніким не оспорюються.

При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений правильно розуміє зміст цих обставин та відсутність сумнівів у добровільності його позиції, а також йому роз`яснено, що у такому випадку він буде позбавлений права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Суд вважає докази, надані прокурором у даному кримінальному провадженні, належними і допустимими, а вину обвинуваченого ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 309 КК України, доведеною, оскільки він незаконно придбав та зберігав наркотичний засіб без мети збуту.

Дії обвинуваченого ОСОБА_4 суд кваліфікує за ч.1ст.309 КК України,як незаконне придбаннята зберіганнянаркотичних засобівбез мети збуту.

При призначенні обвинуваченому ОСОБА_4 покарання, суд враховує характер та ступінь тяжкості злочину, який відноситься до злочину середньої тяжкості, особу обвинуваченого, який є раніше не судимим, характеризується за місцем проживання задовільно, в скоєному розкаюється, на обліку у лікаря психіатра та нарколога не перебуває, проживає у цивільному шлюбі, має на утриманні двоє неповнолітніх дітей, а тому суд вважає, що його виправлення та перевиховання можливе без ізоляції від суспільства.

Відповідно до ст. 66 КК України, обставини, що пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 , суд визнає щире каяття, визнання вини, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Відповідно до ст.67 КК України обставини, що обтяжують вчинення кримінального правопорушення, судом не встановлено.

З урахуванням наведеного, конкретних обставин справи, даних про особу обвинуваченого ОСОБА_4 , суд вважає, що до нього слід застосувати покарання необхідне та достатнє для його виправлення та перевиховання, а саме не пов`язане з позбавленням волі в межах санкції ст. 309 ч. 1 КК України.

Потерпілі від кримінального правопорушення відсутні, кримінальним правопорушенням майнової шкоди не заподіяно.

Під час проведення досудового розслідування експертами Вінницького НДЕКЦ МВС України проводились дослідження наркотичних та психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів витрати на їх проведення у загальному розмірі складають 2288 гривень. Зазначені витрати у відповідності вимогст.122 КПК Українивідносяться до процесуальних витрат, які підлягаються до стягнення з обвинуваченого на користь держави.

Частина 2статті 124 КПК Українипередбачає, що у разі ухвалення обвинувального вироку суд стягує з обвинуваченого на користь держави документально підтверджені витрати на залучення експерта.

Оскільки судом встановлено, що обвинувачений ОСОБА_4 винний у вчиненні інкримінованого злочину за описаних у вироку обставинах, то суд вважає за необхідне стягнути з нього на користь держави вартість проведенихекспертиз у розмірі 2288 гривень.

Запобіжний захід відносно обвинуваченого ОСОБА_4 не обирався.

Цивільний позов по кримінальному провадження не заявлено.

Арешт на майно не накладався.

Речові докази по даному провадженню підлягають знищенню згідно п. 3 ч. 9ст. 100 Кримінального процесуального кодексу України.

Керуючись ст.ст. 368, 370, 374 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткових мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Запобіжний захід відносно обвинуваченого ОСОБА_4 не обирався.

Цивільний позов по справі не заявлявся.

Арешт на майно не накладався

Речовийдоказ речовину рослинного походження, загальною вагою 52,70 гр., яку поміщено до спеціального пакету експертної служби МВС України № 4205574, що зберігається в камері зберігання речових доказів при Немирівському ВП ГУНП у Вінницькій області після набрання вироком законної сили - знищити.

Судові витрати по справі за проведення еспертиз наркотичних та психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів у розмірі 2288(дві тисячі двісті вісімдесят вісім) гривень 00 коп.стягнути на користь держави з ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Варварівка Іллінецького району Вінницької області та жителя АДРЕСА_1 .

Судові витрати підлягають сплаті на рахунок: отримувач коштів УК у Немирівському районі/Немирівський району/; код отримувача (ЄДРПОУ) 37336738; банк отримувача Казначейство України (ЕАП), код банку отримувача (МФО) 899998, рахунок отримувача 31116115002380; код класифікації доходів бюджету 24060300, призначення платежу (штрафи (експертизи) по кримінальних справах Немирівський районний суд Вінницької області.

Вирок може бути оскаржений до Вінницького апеляційного суду через Немирівський районний суд протягом 30 діб з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не буде подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не буде скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати копію вироку суду після його проголошення.

Головуючий: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82675127
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —140/1162/19

Вирок від 25.06.2019

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 12.04.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні