Ухвала
від 27.06.2019 по справі 703/2599/19
СМІЛЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 703/2599/19

2/703/1600/19

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

27 червня 2019 року суддя Смілянського міськрайонного суду Черкаської області Прилуцький В.О.., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Річен Груп про стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди,-

встановив:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ТОВ Річен Груп , в якому просить стягнути з відповідача на її користь заборгованість по заробітній платі в розмірі 49050 грн. 19 коп., 10000 грн. моральної шкоди та середній заробіток за весь період затримки розрахунку по день ухвалення рішення.

Позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам, встановленим статтею 177 ЦПК України.

Відповідно до ч.4 наведеної статті до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

В позовній заяві ОСОБА_1 стверджує, що вона звільнена від сплати судового збору на підставі п.1 ч.1 ст.5 ЗУ Про судовий збір .

Згідно з п.1 ч. 1 ст. 5 наведеного Закону від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх інстанціях звільняються позивачі у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

В зв`язку з цим, суд погоджується з твердженням позивача, що судовий збір не сплачується за вимоги про стягнення заробітної плати.

Як вбачається з позовної заяви, позивач також просить суд стягнути моральну шкоду та середній заробіток за весь період затримки розрахунку.

Середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні та моральна шкода не входить до структури заробітної плати.

Таким чином, підстави для звільнення від сплати судового збору щодо вимоги про стягнення моральної шкоди та вимоги про стягнення середнього заробітку за весь період затримки розрахунку відсутні.

Згідно з ч.1 ст.4 ЗУ Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 4 ЗУ Про судовий збір за подання до суду фізичною особою позовної заяви майнового характеру сплачується судовий збір у розмірі 1 відсотку ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином позивачу необхідно доплатити 768 грн. 40 коп. судового збору.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя,-

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Річен Груп про стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди - залишити без руху.

Надати позивачу можливість протягом 5 днів з дня отримання ухвали усунути недоліки позову, шляхом подання до суду документу про сплату 768 грн. 40 коп. судового збору

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту підписання.

Суддя : В.О. Прилуцький

Дата ухвалення рішення27.06.2019
Оприлюднено28.06.2019
Номер документу82698302
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —703/2599/19

Ухвала від 30.01.2020

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Прилуцький В. О.

Рішення від 30.01.2020

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Прилуцький В. О.

Ухвала від 12.07.2019

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Прилуцький В. О.

Ухвала від 27.06.2019

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Прилуцький В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні