Ухвала
від 27.06.2019 по справі 755/10137/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/10137/19

1кс/755/4763/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" червня 2019 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , за участю: прокурора ОСОБА_3 , третьої особи ОСОБА_4 , розглянувши клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 про арешт майна, в рамках кримінального провадження №42019101040000094 від 25 червня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України,

в с т а н о в и в:

прокурор Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту на майно, а саме: частки участі ОСОБА_5 розмірі 50% у статутному капіталі: ТОВ «КІО ІНВЕСТ»; ТОВ «ОЛЬГА-П»; ТОВ «ЛОТ»; ТОВ «РАФА-1»; частки участі ОСОБА_4 розмірі 50% у статутному капіталі:ТОВ «КІО ІНВЕСТ»; ТОВ «ОЛЬГА-П»; ТОВ «ЛОТ», ТОВ «РАФА-1»; частку участі ОСОБА_6 в розмірі 100% у статутному капіталі ТОВ «ТВ93»; арешт із забороною розпорядження та відчуження нерухомого майна, розташованого за адресами: м. Київ, просп. Маяковского, 26а, група нежилих приміщень №1, розташована в літері «А»; м. Київ, вул. Курнатовського, 15, прим. 1-12; м. Київ, вул. Цвєтаєвої, будинок 18а, будів. (літера А); м. Київ, вул. Оноре де Бальзака, 60, прим 8; м. Київ, вул. Оноре де Бальзака, 60, прим. 11; АДРЕСА_1 , нежилі приміщення з №1 по № 5 (групи приміщень № 233); АДРЕСА_1 , нежитлові приміщення з №1 по № 5 (групи приміщень 232); АДРЕСА_2 , нежитлові приміщення групи приміщень №1,3 в літ «А». Також просить заборонити Міністерству юстиції України, його територіальним органам в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі; Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації; Головному управлінню юстиції у м. Києві; районним, районним у містах, міським (міст обласного значення), міськрайонним, міжрайонним управлінням юстиції; підрозділам Державної реєстраційної служби України; державним та приватним нотаріусам, а також будь-яким іншим суб`єктам державної реєстрації вчиняти та/або скасовувати та/або коригувати будь-які реєстраційні дії щодо державної реєстрації змін до установчих документів та внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та громадських формувань записів про зміни до статуту ТОВ «КІО ІНВЕСТ», ТОВ«ОЛЬГА-П», ТОВ «ЛОТ», ТОВ «РАФА-1», ТОВ «ТВ93», а також дії щодо внесення змін до відомостей про ТОВ «КІО ІНВЕСТ», ТОВ «ОЛЬГА-П», ТОВ «ЛОТ», ТОВ «РАФА-1», ТОВ «ТВ93», які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не пов`язані зі змінами в установчих документах.

Клопотання мотивовано тим, що потерпілим ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_4 , систематично надходять дзвінки на їх мобільні телефони із засекреченого номеру та під час розмов невідомі особи погрожують позбавити потерпілих належних їм на праві власності об`єктів нерухомості, шляхом підроблення правовстановлюючих документів та перереєстрації права власності на інших осіб поєднане із пропозицією продати належні їм об`єкти нерухомості по ціні, нижчій від ринкової.

Під час досудового розслідування встановлено, що потерпілі ОСОБА_5 та ОСОБА_4 є співзасновниками ряду товариств, у яких частка кожного із них складає 50%, за якими в свою чергу зареєстровано право власності на ряд об`єктів нерухомості, зокрема: ТОВ «КІО ІНВЕСТ» (код ЄДРПОУ 41612590; місцезнаходження юридичної особи: м. Київ, вул. Закревського, 47, оф. 2), яке є власником об`єктів нерухомості за адресою: м. Київ, просп. Маяковського, 26а, група нежилих приміщень №1, розташована в літері «А»; м. Київ, вул. Курнатовського, 15, прим. 1-12; ТОВ «ОЛЬГА-П» (код ЄДРПОУ 41612610; місцезнаходження юридичної особи: м. Київ, вул. Закревського, 47, оф. 2), яке є власником об`єкту нерухомості за адресою: м. Київ, вул. Цвєтаєвої Марини, 18а, будів. (літера А); ТОВ «ЛОТ» (код ЄДРПОУ 21618804; місцезнаходження юридичної особи: м. Київ, вул Бальзака, 60), яке є власником об`єкту нерухомості за адресою: м. Київ, вул. Оноре де Бальзака, 60, прим. 8; м. Київ, вул. Оноре де Бальзака, 60, прим. 11; ТОВ «РАФА-1» (код ЄДРПОУ 42076559; місцезнаходження юридичної особи: м.Київ, вул. Закревського, 47, оф. 3), яке є власником об`єкту нерухомості за адресою: м. Київ, вул. Закревського, 93а, нежилі прим. з №1 по № 5 (групи приміщень № 233);

Крім цього встановлено, що потерпіла ОСОБА_6 також є засновником товариства в якому її частка складає 100%, за яким в свою чергу зареєстровано право власності на ряд об`єктів нерухомості, зокрема: ТОВ «ТВ93» (код ЄДРПОУ 42621762; місцезнаходження юридичної особи: м. Київ, вул. Закревського, 93а), яке є власником об`єкту нерухомості за адресою: АДРЕСА_1 , нежитлові прим з №1 по № 5 (групи приміщень 232).

Також, потерпілі ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_4 являються власниками об`єкту нерухомого майна, у якому частка ОСОБА_5 складає 40%, частка ОСОБА_6 складає 40% та частка ОСОБА_4 складає 20%, розташованого за адресою: м. Київ, просп. Маяковского, 60\10, нежит. приміщ. групи приміщень №1,3 в літ «А».

Згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань вбачається, що ОСОБА_5 є засновником ТОВ «КІО ІНВЕСТ», ТОВ «ОЛЬГА-П», ТОВ «ЛОТ», ТОВ «РАФА-1» з часткою участі у кожному з цих товариств - 50%. Окрім ОСОБА_5 співзасновником зазначених вище товариств, згідно з реєстром, зазначено ОСОБА_4 з часткою участі у кожному товаристві також 50%.

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, ОСОБА_6 є засновником ТОВ «ТВ93» із часткою участі в розмірі 100%.

Відтак, на даний момент існують дані, які свідчать про те, що у власності потерпілих ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_4 є об`єкти нерухомості, які невстановлені особи під погрозою підроблення реєстраційних та інших правовстановлюючих документів та перереєстрації права власності на інших осіб, пропонують продати по ціні нижчій від ринкової, тим самим є підстави вважати, що дії невстановлені особи спрямовані на шахрайське заволодіння чужим майном шляхом обману та подальшим нанесенням матеріальних збитків потерпілим.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження №42019101040000094 від 25 червня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, про що внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В обґрунтування клопотання, прокурор посилається на те, що арешт майна накладається з метою збереження речових доказів у кримінальному провадженні.

Третя особа, щодо майна якого вирішується питання про арешт ОСОБА_4 в судовому засіданні не заперечував проти задоволення клопотання та зазначив, що йому і його знайомим систематично надходять дзвінки на мобільні телефони із засекреченого номеру телефону та під час розмов невідомі особи погрожують позбавити потерпілих належних їм на праві власності об`єктів нерухомості, шляхом підроблення правовстановлюючих документів та перереєстрації права власності на інших осіб поєднане із пропозицією продати належні їм об`єкти нерухомості по ціні, нижчій від ринкової.

Слідчий суддя, вислухавши доводи прокурора, третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт дослідивши матеріали, яким обґрунтовується клопотання, дослідивши матеріали кримінального провадження, дійшов такого висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Згідно частини другої цієї статті КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2) спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Ч. 3 ст. 170 КПК України передбачено, що у наведених випадках, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно за сукупності даних розслідуваного злочину, відповідає вимогам ст. 98 цього Кодексу.

Постановою київської місцевої прокуратури №4 від 25 червня 2019 року вищевказані об`єкти нерухомості та розміри часток в статутному капіталі визнано речовим доказом у даному кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 1 ст. 167 ГК України корпоративні права - це права особи, частка якої визначається у статутному капіталі (майні) господарської організації, що включають правомочності на участь цієї особи в управлінні господарською організацією, отримання певної частки прибутку (дивідендів) даної організації та активів у разі ліквідації останньої відповідно до закону, а також інші правомочності, передбачені законом та статутними документами.

Згідно із ч. 10 ст. 170 КПК України арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Відповідно до ч. 11 ст. 170 КПК України заборона або обмеження користування, розпорядження майном можуть бути застосовані лише у разі, коли існують обставини, які підтверджують, що їх незастосування призведе до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна.

У судовому засіданні слідчим суддею не встановлено, що клопотання суперечить вищезазначеним вимогам КПК України, тобто не містить правових підстав для арешту майна, достатності доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, вказівки на розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження або не є пропорційним, тобто не відповідає тяжкості правопорушення і становитиме особистий і надмірний тягар для володільця майна, враховуючи думку одного із власників майна, тому підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 98, 131-132, 170-173, 309, 310, 395 КПК України, 167 ГК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 задовольнити.

Накласти арешт на корпоративні права, а саме:

частки участі ОСОБА_5 розмірі 50% у статутному капіталі: ТОВ «КІО ІНВЕСТ» (ідентифікаційний код: 41612590); ТОВ «ОЛЬГА-П» (ідентифікаційний код: 41612590); ТОВ «ЛОТ» (ідентифікаційний код: 21618804); ТОВ «РАФА-1» (ідентифікаційний код: 21618804),

частки участі ОСОБА_4 розмірі 50% у статутному капіталі: ТОВ «КІО ІНВЕСТ» (ідентифікаційний код: 41612590); ТОВ «ОЛЬГА-П» (ідентифікаційний код: 41612590); ТОВ «ЛОТ» (ідентифікаційний код: 21618804), ТОВ «РАФА-1» (ідентифікаційний код: 21618804);

частку участі ОСОБА_6 в розмірі 100% у статутному капіталі ТОВ «ТВ93» (ідентифікаційний код: 42621762).

Накласти арешт із забороною розпорядження та відчуження нерухомого майна, розташованого за адресами:

місто Київ, проспект Маяковского Володимира, будинок 26а, група нежилих приміщень №1, розташована в літері «А»;

місто Київ, вулиця Курнатовського, будинок 15, приміщення 1-12;

місто Київ, вулиця Цвєтаєвої Марини, будинок 18а, будівля, (літера А);

місто Київ, вулиця Оноре де Бальзака, будинок 60, приміщення 8;

місто Київ, вулиця Оноре де Бальзака, будинок 60, приміщення 11;

місто Київ, вулиця Закревського Миколи, будинок 93а, нежилі приміщення з №1 по № 5 (групи приміщень № 233);

місто Київ, вулиця Закревського Миколи, будинок 93а, нежитлові приміщення з №1 по № 5 (групи приміщень 232);

місто Київ, проспект Маяковского Володимира, будинок 60\10, нежитлові приміщення групи приміщень №1,3 в літ «А».

Заборонити Міністерствуюстиції України(01001,м.Київ,вул.Городецького,13,код ЄДРПОУ00015622),його територіальниморганам вАвтономній РеспубліціКрим,областях,містах Києвіта Севастополі;Комісії зпитань розглядускарг усфері державноїреєстрації (м.Київ,вул.Є.Сверстюка,15);Головному управліннююстиції ум.Києві (01001,м.Київ,пров.Музейний,2-д,код ЄДРПОУ34691374);районним,районним умістах,міським (містобласного значення),міськрайонним,міжрайонним управліннямюстиції;підрозділам Державноїреєстраційної службиУкраїни;державним таприватним нотаріусам,а такожбудь-якиміншим суб`єктамдержавної реєстраціївчиняти та/абоскасовувати та/абокоригувати будь-якіреєстраційні діїщодо державноїреєстрації зміндо установчихдокументів тавнесення доЄдиного державногореєстру юридичнихосіб тафізичних осіб-підприємців тагромадських формуваньзаписів прозміни достатуту ТОВ «КІО ІНВЕСТ» (ідентифікаційний код: 41612590), ТОВ«ОЛЬГА-П»(ідентифікаційний код: 41612590), ТОВ «ЛОТ»(ідентифікаційний код: 21618804), ТОВ «РАФА-1»(ідентифікаційний код: 21618804), ТОВ «ТВ93» (ідентифікаційний код: 42621762), а також дії щодо внесення змін до відомостей про ТОВ «КІО ІНВЕСТ» (ідентифікаційний код: 41612590), ТОВ «ОЛЬГА-П»(ідентифікаційний код: 41612590), ТОВ «ЛОТ»(ідентифікаційний код: 21618804), ТОВ «РАФА-1»(ідентифікаційний код: 21618804), ТОВ «ТВ93» (ідентифікаційний код: 42621762), які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не пов`язані зі змінами в установчих документах.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 .

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом 5 днів з моменту її оголошення або отримання її копії, безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Роз`яснити сторонам кримінального провадження, що підозрюваний, захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково, арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування за їх клопотанням, якщо вони доведуть, що в подальшому в застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.06.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82699802
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна, в рамках кримінального провадження №42019101040000094 від 25 червня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —755/10137/19

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 27.06.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 27.06.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні