Рішення
від 01.07.2019 по справі 903/359/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

01 липня 2019 р. Справа № 903/359/19

Господарський суд Волинської області у складі головуючого судді Гарбара Ігоря Олексійовича, розглянувши у приміщенні Господарського суду Волинської області у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи справу №903/359/19 за позовом Акціонерного товариства комерційний банк "ПРИВАТБАНК" до Приватного підприємства "Вікторія Вест+", ОСОБА_1 про солідарне стягнення 52251,28грн.,

ВСТАНОВИВ:

10.05.2019 Акціонерне товариство комерційний банк "Приватбанк" на адресу суду направило позовну заяву до Приватного підприємства "Вікторія Вест+", ОСОБА_1 про солідарне стягнення заборгованості в сумі 52251,28 грн., в т.ч. 33440,21 грн. заборгованість за кредитом, 9256,64 грн. заборгованість за відсотками, нарахованими на прострочену заборгованість, 2407,10 грн. заборгованість за відсотками у вигляді щомісячної комісії, 7147,33 грн. пені за несвоєчасність виконання зобов`язань за договором від 23.11.2017.

В обґрунтування пред`явлених позовних вимог позивач посилається на порушення відповідачем-1 взятих на себе зобов`язань згідно договору №Б/Н від 23.11.2017 в частині своєчасного здійснення платежів по сплаті кредиту та нарахованих відсотків за користування кредитними коштами та виникнення у зв`язку з цим заборгованості, а також на укладення між Акціонерним товариством комерційний банк "ПРИВАТБАНК" та ОСОБА_1 в забезпечення виконання ПП " Вікторія Вест+" взятих на себе зобов`язань по сплаті кредиту та відсотків за користування кредитними коштами згідно договору №Б/Н від 23.11.2017 договору поруки №РОR1511446512616 від 23.11.2017.

Ухвалою Господарського суду Волинської області від 15.05.2019 зобов`язано Управління Державної міграційної служби України у Волинській області надати інформацію про місце проживання (перебування) фізичної особи ОСОБА_1 .

21.05.2019 від Управління Державної міграційної служби України у Волинській області надійшла відповідь на запит суду з інформацією про зареєстроване місце проживання відповідача - ОСОБА_1 .

Ухвалою суду від 21.05.2019 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами. Запропоновано відповідачам подати суду в порядку статей 165, 178 Господарського процесуального кодексу України не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали відзив на позов і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову при їх наявності, одночасно копію відзиву надіслати позивачу, докази чого подати суду. У разі наявності заперечень щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження відповідачу подати суду заяву із обґрунтуванням заперечень протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали. Запропоновано позивачу подати суду відповідь на відзив не пізніше 3-х днів з дня отримання відзиву з доказами надіслання відповідачу, відповідачу - заперечення на відповідь позивача протягом 3-х днів з дня отримання відповіді з доказами надіслання позивачу. Роз`яснено сторонам порядок подання клопотань про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Однак, ухвала суду від 21.05.2019, яка була надіслана за належною адресою відповідача ОСОБА_1 . повернута 05.06.2019 об`єктом поштового зв`язку з позначкою "не проживає" (а.с.50-53).

Ухвала суду від 21.05.2019, яка була надіслана відповідачу ПП Вікторія Вест+ за належною адресою також повернута на адресу суду 30.05.2019 з відміткою за письмовою заявою адресата (а.с.46-49).

Пунктом 3.9.1постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" № 18 від 26.12.2011 роз`яснено, що за змістом зазначеної статті 64 ГПК, зокрема, в разі якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, і не повернуто підприємством зв`язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом.

Відзив відповідачів на адресу суду не надходив. Заперечення щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін відсутні.

Крім цього, судом враховано, що у відповідності до частини другої статті 2 Закону України "Про доступ до судових рішень" усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання. Судові рішення також можуть публікуватися в друкованих виданнях із додержанням вимог цього Закону.

Єдиний державний реєстр судових рішень - автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень (частина друга статті 3 Закону України "Про доступ до судових рішень").

Згідно з частиною першою статті 4 Закону України "Про доступ до судових рішень" судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України.

З огляду на викладене, відповідачі не були позбавлені права та можливості ознайомитися з ухвалою Господарського суду Волинської області від 21.05.2019 в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Оскільки неявка відповідачів не перешкоджає розгляду справи, суд вважає за можливе розглянути спір за відсутності відповідачів, за наявними в ній матеріалами на підставі ч. 9 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України.

Враховуючи, що норми ст. 74 ГПК України щодо обов`язку суду витребувати у сторін документи і матеріали, необхідні для вирішення спору, кореспондуються з диспозитивним правом сторін подавати докази, п. 4 ст. 129 Конституції України визначає одним з принципів судочинства свободу в наданні сторонами суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, відсутність відзиву з відповідними вказівками на незгоду відповідача з будь-якою із обставин справи, на яких ґрунтуються позовні вимоги, що позбавляє відповідача відповідно до ч.4 ст. 165 ГПК України заперечувати проти такої обставини під час розгляду справи, суд вважає, що ним, в межах наданих йому повноважень, створені належні умови для надання сторонами доказів та вважає за необхідне розгляд справи проводити за наявними в ній матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, господарський суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до пункту 1.7. Статуту Акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" (нова редакція), затвердженого Наказом Міністерства фінансів України (рішенням Єдиного акціонера) від 21.05.2018 №519 та погодженого Національним Банком України 11.06.2018 згідно з рішенням Єдиного акціонера Банку від 21.05.2018 №519 було змінено тип банку з Публічного на Приватне акціонерне товариство та змінено найменування банку на Акціонерне товариство Комерційний банк "Приватбанк" (далі - АТ КБ "Приватбанк") (а.с.22-23).

Як вбачається з матеріалів справи, 23.11.2017 Приватним підприємством "Вікторія Вест+" (далі - ПП "Вікторія Вест+") через систему інтернет-клієнт-банкінгу підписано із використанням цифрового підпису (а.с.25) анкету-заяву про приєднання до Умов та правил надання послуг "КУБ" (а.с.24).

Відповідно до анкети-заяви ПП "Вікторія Вест+" приєдналося до розділу 3.2.8 Умов та правил надання послуг (далі - Умови), які розміщені на офіційному веб-порталі АТ КБ "Приватбанк" http://privatbank.ua .

Зазначені "Умови та правила надання банківських послуг" розміщені в мережі Інтернет на сайті www.pb.ua, є публічною офертою, що містить умови та правила надання послуг банком його партнерами, до якої приєднується клієнт підписуючи заяву у відділенні банку.

Чинним законодавством передбачено, що договором приєднання є договір, умови якого встановлені однією із сторін у формулярах або інших стандартних формах, який може бути укладений лише шляхом приєднання другої сторони до запропонованого договору в цілому. Друга сторона не може запропонувати свої умови договору (ч. 1 ст. 634 ЦК України).

Пунктом 3.2.8.1 Умов визначено, що Банк за наявності вільних грошових коштів зобов`язується надати Клієнту строковий "Кредит КУБ" для фінансування поточної діяльності Клієнта, в обмін на зобов`язання Клієнта з повернення кредиту, сплати процентів в обумовлені цим Договором терміни. Істотні умови кредиту (сума кредиту, проценти за користування кредитом, розмір щомісячного платежу, порядок їх сплати) вказуються в Заяві про приєднання до Умов та правил надання послуги "КУБ" (далі - Заява), а також в системі Приват24. Клієнт приєднується до Послуги шляхом підписання електронно-цифровим підписом Заяви в системі Приват24 або у сервісі "Paperless" або іншим шляхом, що прирівнюється до належного способу укладення сторонами кредитного договору. Кредит також може надаватись шляхом видачі кредитних коштів з наступним їх перерахуванням на рахунок підприємства-продавця за товари та послуги.

Відповідно до п. 3.2.8.3. повернення кредиту здійснюється щомісяця шляхом забезпечення Клієнтом позитивного сальдо на його поточному рахунку в сумах і в дати щомісячних внесків, зазначених у Заяві. Для позичальників, що працюють у сегменті агро-бізнесу, може бути встановлений окремий порядок погашення, що передбачає погашення основного боргу на протязі 6 місяців користування кредитом на вибір Клієнта за погодженням Банку. Датами сплати платежів є дати, зазначені в Заяві. Клієнт доручає Банку щомісячно у строки, зазначені в Заяві, здійснювати договірне списання з його рахунків, відкритих у Банку, на погашення заборгованості за Послугою у кількості та розмірі, зазначеному в кредитному договорі. Остаточним терміном погашення заборгованості за кредитом є дата повернення кредиту.

Згідно п.п. 3.2.8.5.2., 3.2.8.5.3 Умов клієнт зобов`язується оплатити щомісячні проценти за користування кредитом згідно з п. 3.2.8.3.2.,повернути кредит та здійснити інші платежі, передбачені Договором, у терміни і в сумах, як встановлено в п.п. 3.2.8.3.1., 3.2.8.3.2., 3.2.8.5.14., 3.2.8.6.2., а також зазначені в Заяві, шляхом розміщення необхідних для планового погашення внеску коштів на своєму поточному рахунку.

За змістом п. 3.2.8.9 Умов за користування кредитом у період з дати списання коштів з позикового рахунку до дат погашення кредиту згідно з п.п. 3.2.8.1., 3.2.8.3. цього Договору Клієнт сплачує проценти в розмірі, зазначеному в п. 3.2.8.3.2 (За користування Послугою Клієнт сплачує щомісячно на протязі всього терміну кредиту проценти за користування кредитом в розмірі та згідно Графіку, визначених в Заяві та Тарифах).

Пункт 3.2.8.9.2. Умов передбачає нарахування прострочених процентів здійснюється щодня, при цьому проценти розраховуються на непогашену частину кредиту за фактичну кількість днів користування кредитними ресурсами, виходячи з 360 днів у році. День повернення кредиту в часовий інтервал нарахування процентів не враховується. Сплата процентів за користування кредитом здійснюється в дати платежів, зазначені у Заяві (п. 3.2.8.3.1).

При порушенні Клієнтом будь-якого грошового зобов`язання Клієнт сплачує Банку проценти за користування кредитом у розмірі, встановленому у Заяві. У разі порушення Клієнтом будь-якого з грошових зобов`язань і при реалізації права Банку, передбаченого п. 3.2.8.3.1, Клієнт сплачує Банку пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діяла в період, за який сплачується пеня, за кожен календарний день прострочення (п.3.2.8.3.3.Умов).

Відповідно до п. 3.2.8.9.7 Умов розрахунок і нарахування процентів за користування кредитом здійснюється у терміни, вказані в Заяві, кожного місяця, на наступний день після дня отримання Клієнтом кредиту або дня погашення чергової частини боргу і проводиться до повного погашення заборгованості за кредитом на первісну суму кредиту.

АТ КБ "Приватбанк" 31.10.2017 свої зобов`язання, передбачені кредитним договором виконав належним чином, здійснивши кредитування позичальника шляхом перерахування кредитних коштів на поточний рахунок ПП "Вікторія Вест+", що підтверджується випискою по рахунку № НОМЕР_1 (а.с.33).

Згідно із п. 1.3 анкети-заявки строк кредиту:12 місяців з моменту видачі коштів.

Як вбачається із матеріалів справи, ПП " Вікторія Вест+" не повернув кредит у встановлений строк і загальний залишок боргу за наданим кредитом (тілом кредиту) становить 33440,21 грн . станом на 19.04.2019 (а.с.32).

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст. 11 ЦК України, цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Згідно до ст. 626 ЦК України договором є домовленість сторін, спрямована на встановлення , зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Статтею 627 ЦК України передбачено, що відповідно до статті 6 ЦК України сторони є вільними в укладанні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог ЦК України, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Згідно з ч. 1 ст. 1054 ЦК України, за кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов`язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов`язується повернути кредит та сплатити проценти.

Разом з тим, відповідно до ч. 1 ст. 55 Закону України "Про банки і банківську діяльність" відносини банку з клієнтом регулюються законодавством України, нормативно-правовими актами Національного банку України та угодами (договорами) між клієнтом та банком.

Відповідно до ст. 2 Закону України "Про банки і банківську діяльність" банківський кредит - будь-яке зобов`язання банку надати певну суму грошей, будь-яка гарантія, будь-яке зобов`язання придбати право вимоги боргу, будь-яке продовження строку погашення боргу, яке надано в обмін на зобов`язання боржника щодо повернення заборгованої суми, а також на зобов`язання на сплату процентів та інших зборів з такої суми.

В силу ч. 1 ст. 193 ГК України суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом (ст. 525 Цивільного кодексу України).

Статтею 530 ЦК України встановлено, що якщо у зобов`язанні встановлений строк його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк.

Укладений сторонами кредитний договір від 23.11.2017 не визнаний судом недійсним, відповідно до вимог ст. 629 ЦК України є обов`язковим для виконання сторонами, зобов`язання за ним мають виконуватися належним чином відповідно до закону та умов договору.

Частиною 2 ст. 1054 ЦК України передбачено, що до відносин за кредитним договором застосовуються положення параграфа 1 глави 71 ("Позика"), якщо інше не встановлено цим параграфом і не випливає із суті кредитного договору.

Згідно з ч. 1 ст. 1046 ЦК України встановлено, що за договором позики одна сторона (позикодавець) передає у власність другій стороні (позичальникові) грошові кошти або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов`язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів (суми позики) або таку ж кількість речей того ж роду та такої якості.

Водночас, ч. 1 ст. 1049 ЦК України передбачено, що позичальник зобов`язаний повернути позикодавцеві позику (грошові кошти у такій самій сумі або речі, визначені родовими ознаками, у такій самій кількості, такого самого роду та такої самої якості, що були передані йому позикодавцем) у строк та в порядку, що встановлені договором. Якщо договором не встановлений строк повернення позики або цей строк визначений моментом пред`явлення вимоги, позика має бути повернена позичальником протягом тридцяти днів від дня пред`явлення позикодавцем вимоги про це, якщо інше не встановлено договором.

Згідно з ч. 1 ст. 1048 ЦК України позикодавець має право на одержання від позичальника процентів від суми позики, якщо інше не встановлено договором або законом. Розмір і порядок одержання процентів встановлюються договором. Якщо договором не встановлений розмір процентів, їх розмір визначається на рівні облікової ставки Національного банку України. У разі відсутності іншої домовленості сторін проценти виплачуються щомісяця до дня повернення позики.

Як встановлено судом, 23.11.2017 між Публічним акціонерним товариством Комерційним банком "Приватбанк" та ОСОБА_1 було укладено договір поруки №POR1511446512616 (а.с.38).

Відповідно до договору ОСОБА_1 , як поручитель надала поруку перед кредитором за виконання ПП "Вікторія Вест+" своїх зобов`язань за угодами-приєднання до розділу 3.2.8 "Кредит КУБ" Умов та правил надання банківських послуг по сплаті процентної ставки за користуванням кредитом (за період користування кредитом згідно Умов - 2% від суми кредиту щомісяця, за період користування кредитом згідно з п.3.2.8.5.3 Умов - 4% від суми кредиту щомісяця), кредит вказаний в Умовах.

Відповідно до ст. 553 ЦК України за договором поруки поручитель поручається перед кредитором боржника за виконання ним свого обов`язку. Поручитель відповідає перед кредитором за порушення зобов`язання боржником. Порукою може забезпечуватися виконання зобов`язання частково або у повному обсязі. Поручителем може бути одна особа або кілька осіб.

Статтею 554 ЦК України встановлено у разі порушення боржником зобов`язання, забезпеченого порукою, боржник і поручитель відповідають перед кредитором як солідарні боржники, якщо договором поруки не встановлено додаткову (субсидіарну) відповідальність поручителя. Поручитель відповідає перед кредитором у тому ж обсязі, що і боржник, включаючи сплату основного боргу, процентів, неустойки, відшкодування збитків, якщо інше не встановлено договором поруки.

Відповідно до ст. 543 ЦК України, у разі солідарного обов`язку боржників (солідарних боржників) кредитор має право вимагати виконання обов`язку частково або в повному обсязі як від усіх боржників разом, так і від будь-кого з них окремо. Кредитор, який одержав виконання обов`язку не в повному обсязі від одного із солідарних боржників, має право вимагати недоодержане від решти солідарних боржників. Солідарні боржники залишаються зобов`язаними доти, доки їхній обов`язок не буде виконаний у повному обсязі. Солідарний боржник не має права висувати проти вимоги кредитора заперечення, що ґрунтуються на таких відносинах решти солідарних боржників з кредитором, у яких цей боржник не бере участі. Виконання солідарного обов`язку у повному обсязі одним із боржників припиняє обов`язок решти солідарних боржників перед кредитором.

Як вбачається із розрахунку позивача (а.с.32), заборгованість за відсотками, нарахованими на прострочену заборгованість згідно пунктів 3.2.8.3.3 та 3.2.8.9.1 становить 9256,64 грн., заборгованість за відсотками у вигляді щомісячної комісії, нарахованої згідно п.3.2.8.3.2 та п. 3.2.8.9 Умов становить 2407,10 грн., які всупереч умов анкети - заявки відповідачами не сплачені.

У частині першій статті 546 ЦК України зазначено, що виконання зобов`язання може забезпечуватися, зокрема, неустойкою.

Неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання; штрафом є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми невиконаного або неналежно виконаного зобов`язання; пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання (стаття 549 ЦК України).

Згідно із частиною другою статті 343 ГК України і статтею 1 Закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань" платник грошових коштів сплачує на користь одержувача цих коштів за прострочку платежу пеню в розмірі, що встановлюється за згодою сторін, але не може перевищувати подвійної облікової ставки НБУ, що діяла у період, за який сплачується пеня.

Пунктами 3.2.8.10.1, 3.2.8.10.3 Умов визначено, що у разі порушення Клієнтом будь-якого із зобов`язань щодо сплати процентів за користування кредитом та термінів повернення кредиту, передбачених п.п.3.2.8.3.2., 3.2.8.3.1., п.3.2.8.9., 3.2.8.3.1. цього Договору, Клієнт сплачує Банку за кожен випадок порушення пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ, яка діяла в період, за який сплачується пеня, (у % річних) від суми простроченого платежу за кожен день прострочення платежу. Сплата пені здійснюється у гривні. Нарахування неустойки за кожен випадок порушення зобов`язань здійснюється протягом 15 років з дня, коли зобов`язання мало бути виконано Клієнтом.

Позивачем за порушення позичальником взятих на себе зобов`язань згідно з договором нараховано 7147,33 грн. пені (а.с.32).

На підставі викладеного, суд дійшов висновку про те, що позовні вимоги Акціонерного товариства комерційний банк "Приватбанк" про солідарне стягнення з Приватного підприємства "Вікторія Вест+", ОСОБА_1 33440,21 грн. заборгованість за кредитом, 9256,64 грн. заборгованість за відсотками, нарахованими на прострочену заборгованість, 2407,10 грн. заборгованість за відсотками у вигляді щомісячної комісії, 7147,33 грн. пені за несвоєчасність виконання зобов`язань, підтверджуються належними та допустимими доказами, не спростовані відповідачами, а тому підлягають до задоволення.

Оскільки спір до розгляду суду доведено з вини відповідачів, то витрати по сплаті судового збору в сумі 1921,00 грн. відповідно до ст. 129 ГПК України порівну слід віднести на них.

Керуючись ст. 193, 343 ГК України ст. ст. 11, 525, 530, 543, 546, 554 626, 627, 1046, 1048, 1049, 1054 ЦК України, ст. 129, 231, 232, ст. ст. 236-242 ГПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити .

2 . Стягнути солідарно з Приватного підприємства "Вікторія Вест+" (вулиця Центральна, 50, село Широке, Горохівський район, Волинська область, 45744, код ЄДРПОУ 41313823) та з ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний код НОМЕР_2 ) на користь Акціонерного товариства комерційний банк "Приватбанк" (вулиця М.Грушевського, 1Д, місто Київ, 01001, код ЄДРПОУ 14360570) 52251,28 грн. (п`ятдесят дві тисячі двісті п`ятдесят одна гривня двадцять вісім копійок) (з них: 33440,21 грн. заборгованість за кредитом, 9256,64 грн. заборгованість за відсотками, нарахованими на прострочену заборгованість, 2407,10 грн. заборгованість за відсотками у вигляді щомісячної комісії, 7147,33 грн. пені за несвоєчасність виконання зобов`язань за договором) .

3. Стягнути з Приватного підприємства "Вікторія Вест+ " (вулиця Центральна, 50, село Широке, Горохівський район, Волинська область,45744, код ЄДРПОУ 41313823) на користь Акціонерного товариства комерційний банк "Приватбанк" (вулиця М. Грушевського, 1Д, місто Київ, код ЄДРПОУ 14360570) 960,50 грн. (дев`ятсот шістдесят гривень п`ятдесят копійок) витрат по сплаті судового збору.

4. Стягнути з ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний код НОМЕР_2 ) на користь Акціонерного товариства комерційний банк "Приватбанк" (вулиця М. Грушевського, 1Д, місто Київ, код ЄДРПОУ 14360570) 960,50 грн. (дев`ятсот шістдесят гривень п`ятдесят копійок) витрат по сплаті судового збору.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення суду може бути оскаржене до Північно-західного апеляційного господарського суду відповідно до ст. 255-256, п. 17.5 Перехідних положень ГПК України.

Суддя І. О. Гарбар

Дата ухвалення рішення01.07.2019
Оприлюднено01.07.2019
Номер документу82710091
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/359/19

Судовий наказ від 24.07.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Судовий наказ від 24.07.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Судовий наказ від 24.07.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Рішення від 01.07.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 21.05.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 15.05.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні