Ухвала
від 01.07.2019 по справі 804/385/16
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

01 липня 2019 року м. Дніпросправа № 804/385/16

Третій апеляційний адміністративний суд

у складі колегії суддів:

судді - доповідача Чумака С.Ю.,

суддів: Чабаненко С.В., Юрко І.В.,

перевіривши на відповідність вимогам Кодексу адміністративного судочинства України апеляційної скарги Державної податкової інспекції в Амур-Нижньодніпровському районі м.Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 4 квітня 2019 року у справі № 804/385/16 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "АКІМ" до Державної податкової інспекції в Амур-Нижньодніпровському районі м.Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,-

в с т а н о в и в:

Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 04 квітня 2019 року адміністративний позов задоволений.

Не погодившись з рішенням суду, відповідач подав апеляційну скаргу.

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 24 травня 2019 року апеляційну скаргу залишено без руху для надання суду:

- апеляційної скарги, у вимогах якої вірно зазначити, по-перше, дату ухвалення оскарженого ним рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду; по-друге, позивача у справі;

- оригіналу документу про сплату судового збору;

- відповідного документу про підтвердження повноважень голови комісії з реорганізації, виконуючого обов`язки начальника О. Портяннікова;

- довіреності із зазначенням дати її вчинення;

- доказів наявності у головного державного інспектора відділу супроводження судових спорів за перевірками з питань адміністрування податку на додану вартість юридичного управління Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області ОСОБА_1 повноважень на засвідчення копій документів, згідно з інструкцією з діловодства Державної податкової інспекції в Амур-Нижньодніпровському районі м.Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області.

Копію ухвали разом із супровідним листом направлено на адресу апелянта.

На адресу суду від Головного управління ДФС у Дніпропетровській області надійшли:

- клопотання про заміну відповідача його правонаступником;

- апеляційна скарга у вимогах якої вірно зазначені дата ухвалення оскарженого рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду та позивач у справі у двох примірниках;

- оригінал довіреності № 2690/04-36-10-04-12 від 31.05.2019, виданої виконуючим обов`язки начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 на представництво головним державним інспектором відділу супроводження судових спорів за позаплановими перевірками юридичного управління Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області ОСОБА_3 інтересів Головного управління ДФС у Дніпропетровській області;

- копію наказу ДФС України від 15.04.2019 № 724-о "Про покладання обов`язків начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області, зокрема, з 06.05.2019 на заступника начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , у зв`язку із службовою необхідністю";

- клопотання про продовження строку для усунення недоліків апеляційної скарги в частині сплати судового збору;

Щодо клопотання про заміну відповідача його правонаступником, колегія суддів зазначає таке.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 № 296 "Про реформування територіальних органів Державної фіскальної служби" ДПІ в Амур-Нижньодніпровському районі м.Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління ДФС у Дніпропетровській області.

Отже, на даний час Державної податкової інспекції в Амур-Нижньодніпровському районі м.Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області як окремого контролюючого органу не існує, його правонаступником є Головне управління ДФС у Дніпропетровській області.

Відповідно до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України, уразі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи викладені обставини, суд апеляційної інстанції вважає необхідним клопотання про заміну відповідача його правонаступником задовольнити. Замінити Державну податкову інспекцію в Амур-Нижньодніпровському районі м.Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області на його правонаступника Головне управління ДФС у Дніпропетровській області.

Щодо клопотання про продовження строку для усунення недоліків апеляційної скарги в частині сплати судового збору, апеляційний суд зазначає таке.

У вказаному клопотанні Головне управління ДФС у Дніпропетровській області вказує, що юридичним управлінням було направлено службову записку до управління фінансування, бухгалтерського обліку та звітності, якою було зобов`язано сплатити судовий збір за подання апеляційної скарги у зазначеній справі. Отже, в найближчий час судовий збір за подання апеляційної скарги буде сплачено.

Відповідно до ч.2 ст.121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Розглянувши доводи наведені заявником клопотання щодо продовження строку на усунення недоліків апеляційної скарги, суд апеляційної інстанції дійшов до висновку про задоволення клопотання апелянта та встановлення йому десятиденного строку, з дня отримання даної ухвали для усунення недоліків апеляційної скарги, визначених ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 24.05.2019, а саме сплату судового збору у розмірі 511531,23 грн.

На підставі викладеного, керуючись статтями 52, 121 КАС України,

УХВАЛИВ:

Клопотання Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про заміну відповідача його правонаступником задовольнити.

Замінити Державну податкову інспекцію в Амур-Нижньодніпровському районі м.Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області на його правонаступника Головне управління ДФС у Дніпропетровській області.

Клопотання Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про продовження строку для усунення недоліків апеляційної скарги, визначених ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 24 травня 2019 року в частині сплати судового збору задовольнити.

Продовжити процесуальний строк для усунення недоліків апеляційної скарги відповідно до ухвали Третього апеляційного адміністративного суду від 24 травня 2019 року у справі № 804/385/16 на десять днів з дня отримання копії даної ухвали.

У разі невиконання вимог цієї ухвали апеляційна скарга повертається апелянтові.

Ухвала набирає законної сили з дати її прийняття та касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя - доповідач С.Ю. Чумак

суддя С.В. Чабаненко

суддя І.В. Юрко

СудТретій апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.07.2019
Оприлюднено02.07.2019
Номер документу82716029
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/385/16

Ухвала від 22.07.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чумак С.Ю.

Ухвала від 01.07.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чумак С.Ю.

Ухвала від 24.05.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чумак С.Ю.

Рішення від 04.04.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Рішення від 04.04.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 04.03.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 18.01.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Постанова від 20.11.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шипуліна Т.М.

Ухвала від 16.11.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шипуліна Т.М.

Ухвала від 15.12.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні