Ухвала
від 26.06.2019 по справі 127/17724/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/17724/19

Провадження №1-кс/127/10079/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 червня 2019 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ГУНП у Вінницькій області майор поліції ОСОБА_3 звернулася досуду зклопотанням прообшук вофісному будинку тагосподарських будівляхі спорудах за адресою: АДРЕСА_1 , дездійснює господарськудіяльність ТОВ «КОНКОРД»», мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018020000000393 від 03.10.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «КОНКОРД»» (ЄДРПОУ 30870553, що в с. Северинівка, Жмеринського р-ну, Вінницької області) вчинили розтрату майна підприємства, незаконно відчуживши автомобіль VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 .

Так, 24 липня 2018 року Товариство з обмеженою відповідальністю «КОНКОРД» в особі юриста ОСОБА_4 підписало з Товариством з обмеженою відповідальністю «ЮНІТРАЛ» (ідентифікаційний код юридичної особи 40885283, місцезнаходження: вул. Електроапаратна, 3, м. Луцьк) Договір комісії № 000507, згідно якого доручило Товариству з обмеженою відповідальністю «ЮНІТРАЛ» реалізувати належний Товариству з обмеженою відповідальністю «КОНКОРД» транспортний засіб автомобіль VOLKSWAGEN AMAROK (ПІКАП-В, 2012 року випуску, чорний) за ціною 20000 (двадцять тисяч) грн.

В той ж день, 24 липня 2018 р. Товариство з обмеженою відповідальністю «ЮНІТРАЛ» укладено Договір купівлі-продажу транспортного засобу № 000507, згідно якого продало вказаний транспортний засіб VOLKSWAGEN AMAROK (ПІКАП-В, 2012 року випуску, чорний) за ціною 20000 (двадцять тисяч) грн. ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_2 , АДРЕСА_2 ), який є чоловіком дочки (зятем) ОСОБА_6 (співучасника Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРД»).

Вказаними діями було заподіяно шкоду правам та законним інтересам Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРД» та його учасникам.

02.04.2019 за клопотанням слідчого Вінницьким міським судом було винесено ухвалу щодо надання дозволу на тимчасовий доступ до документів ТОВ «КОНКОРД».

15.04.2019 ухвалу Вінницького міського суду про надання тимчасового доступу до документів ТОВ «КОНКОРД» було вручено керівництву про що є відмітка в супровідному листі № 3149/24-19 від 15.04.2019.

24.04.2019 на ТОВ «КОНКОРД» було спрямований запит про надання інформації щодо часу та місця проведення тимчасового доступу до документів згідно ухвали Вінницького міського суду від 02.04.2019. Станом на день підготовки клопотання ТОВ «КОНКОРД» доступу до документів не надало жодних відповідей про дату та місце проведення тимчасового доступу до СУ ГУНП у Вінницькій області не надходило.

З метою з`ясування усіх обставин вчинених вказаних кримінальних правопорушень, у ході розслідування необхідно відшукати речі та документи, які свідчать про протиправні незаконні дії керівництва та посадових осіб ТОВ «КОНКОРД».

На данийчас єдостатні підставивважати,що уофісному приміщенніде безпосередньоздійснює своюгосподарську діяльністьТОВ «КОНКОРД»,Вінницька обл.,Жмеринський р-н.,с.Северинівка,вул.Заводська,1,власником якогоє ТОВ«КОНКОРД» можутьзнаходитись речіта документи,що свідчатьпро незаконневідчуження автомобіля VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 та інших майнових фондів товариства, а саме: договір комісії № 000507 від 24 липня 2018 року, з дотиками та актами прийому-передачі; Договір купівлі-продажу транспортного засобу № 000507 від 24 липня 2018 року з дотиками та актами прийому-передачі; Доручення, заяв про знаття з обліку та переоформлення права власності на автомобіль VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 , посадові інструкції керівництва та працівників ТОВ «КОНКОРД», протоколів зборів учасників ТОВ «КОНКОРД» на яких вирішувались питання відчуження майна товариства, книг (журналів) реєстрації договорів та протоколів зборів учасників товариства, а також інших документів що свідчать про протиправність відчуження майнового фонду та основних засобів ТОВ «КОНКОРД».

Вказані речі та документи мають важливе значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, оскільки відомості, які в них містяться необхідні для встановлення винних осіб (особи) у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень, проведення ряду почеркознавчих, техніко-криміналістичних та інших експертиз, а також за їх допомогою можна встановити наявність або відсутність обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

У зв`язку з цим, виникла необхідність звернутись до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: Вінницька обл., Жмеринський р-н., с. Северинівка, вул. Заводська, 1. Отримати вказані речі та документи чи інші відомості про вчинені протиправні дії в інший спосіб не представляється можливим.

Приймаючи до уваги вищевикладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, просила клопотання задовольнити.

В судовомузасіданні слідчийвимоги клопотанняпідтримала заобставин,викладених уньому тавказав,що вофісному будинку тагосподарських будівляхі спорудах за адресою: Вінницька обл.,Жмеринський р-н.,с.Северинівка,вул.Заводська,1,де здійснюєгосподарську діяльність ТОВ «КОНКОРД»» можуть знаходитись речі та документи, що свідчать про незаконне відчуження автомобіля VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 , а також доручення, заяв про знаття з обліку та переоформлення права власності на автомобіль VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 .

Суд, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для задоволення клопотання про проведення обшуку, оскільки дана слідча дія має важливе значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь кримінального правопорушення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в офісномубудинку тагосподарських будівляхі спорудах за адресою: АДРЕСА_1 ,де здійснюєгосподарську діяльність ТОВ «КОНКОРД»» (ЄДРПОУ 30870553), з метою відшукання речей та документів, що свідчать про незаконне відчуження автомобіля VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 , Доручення, заяв про знаття з обліку та переоформлення права власності на автомобіль VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 .

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення26.06.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82718348
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/17724/19

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні