Ухвала
від 21.06.2019 по справі 757/29708/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/29708/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 червня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного судум. Києва ОСОБА_1 в межах кримінального провадження № 12019100060002376 надійшло клопотання сторони кримінального провадження прокурора Київськоїмісцевої прокуратури№ 6 ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів, що перебувають у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ( АДРЕСА_1 , або за іншим місцезнаходженням).

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що в провадженні Київської місцевої прокуратури № 6 знаходяться матеріали досудового розслідування № 12019100060002376 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) в особі директора гр. ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_3 , та співзасновників гр. ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_4 , та гр. ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_5 , перебуваючи на території м. Києва в ході проведення фінансово-господарських операцій з державними підприємствами здійснено перерахування державних коштів в адресу фіктивних СГД, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_5 ) чим здійснено їх розтрату та подальше привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах.

Слідчий або прокурор в судове засідання не з`явились, прокурор направив заяву про розгляд клопотання без його участі та задоволення клопотання.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Згідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, дійшов до висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання про тимчасовий доступ до документів та надання дозволу на вилучення їх копій, оскільки прокурор не довів необхідність вилучення оригіналів документів.

На підставі викладеного і керуючись ст. 159, 160, 161, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити частково.

Надати дозвіл прокурору Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_3 , а також оперативним співробітникам, які будуть діяти в порядку ст. 36 КПК України на тимчасовий доступ до речей та документів (здійснення їх виїмки в копіях), що містять охоронювану законом таємницю, які належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ( АДРЕСА_1 , або за іншим місцезнаходженням) та в яких містяться відомості про фінансово-господарську діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) з моменту реєстрації по дату постановлення ухвали слідчим суддею, а також речей та документів, які відображають фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_3 ), за весь період фінансово-господарських взаємовідносин, а саме: договори з додатками, специфікації до них, податкові накладні, накладні, рахунки-фактури, платіжні доручення, акти виконаних робіт, акти взаємозвірки, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, товарно-транспортні накладні, залізничні квитанції, сертифікати якості (відповідності) на використовувані при взаємовідносинах ТМЦ, сертифікати про кваліфікацію осіб задіяних при виконанні робіт, надані контрагентом дозвільні документи на проведення господарської діяльності, журнал-ордер по рахунку № 361 (розрахунки з вітчизняними покупцями), журнал-ордер по рахунку № 281 (товари на складі), картки складського обліку, документи за результатами проведення інвентаризацій, копії сторінок журналів видачі довіреностей, векселі, акти прийому-передачі векселів, копії наказів на призначення, копії посадових інструкцій працівників товариства, копії статутних документів товариства, договори та первинні бухгалтерських документи про рух товарів (робіт, послуг), тендерні документи, та інші документи по фінансово-господарським взаємовідносинам між товариствами за весь період, які перебувають у володінні службових осіб.

В решті вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/29708/19-к

Примірник 2 наданий прокурору ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.06.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/29708/19-к

Ухвала від 21.06.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні