Ухвала
від 02.07.2019 по справі 469/1277/18
БЕРЕЗАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

02.07.19 Справа № 469/1277/18

2/469/233/19

У Х В А Л А

02 липня 2019 року смт.Березанка

Березанський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючої судді Гапоненко Н.О.,

за участю секретаря судового засідання Якубець С.В.,

учасники справи та їхні представники:

позивач ОСОБА_1 ,

представник позивача адвокат Заякін Д.О.,

представник відповідача 1 адвокат Гусак О.М.,

представник відповідача 2 - Григорян В.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у спрощеному позовному провадженні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Відділу культури, туризму, освіти, молоді, спорту та охорони здоров`я Коблівської сільської ради та Коблівської сільської ради Березанського району Миколаївської області про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди, -

в с т а н о в и в:

Позивачем ОСОБА_1 надано заяву, підтриману представником позивача адвокатом Заякіним Д.О., про долучення до матеріалів справи письмових доказів та заяву про поновлення строку для їх приєднання, мотивовану тим, що вказані докази отримано позивачем після відкриття провадження у справі.

Представник відповідача 1 адвокат Гусак О.М. проти задоволення заяв заперечував, посилаючись на те, що позивачем порушено встановлений законом строк подання доказів, а долучення до матеріалів справи отриманих після подання позовної заяви доказів діючим цивільним процесуальним законодавством не передбачено. Також зазначав про недоведеність направлення позивачем копій доказів відповідачам, оскільки квитанції про направлення поштових відправлень не свідчать про направлення саме наданих позивачем доказів.

Представник відповідача 2 Григорян В.С. підтримала позицію адвоката Гусака О.М., пояснила, що надані позивачем докази отримані ним повторно, раніше такі документи надходили до відповідача 1.

За положеннями ч.ч.1, 2, 4, 5, 8, 9, 10 статті 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу. У випадку визнання поважними причин неподання учасником справи доказів у встановлений законом строк суд може встановити додатковий строк для подання вказаних доказів. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними. Докази, які не додані до позовної заяви чи до відзиву на неї, якщо інше не передбачено цим Кодексом, подаються через канцелярію суду, з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або в судовому засіданні з клопотанням про їх приєднання до матеріалів справи.

Провадження у справі відкрито 05 листопада 2018 року; як вбачається з наданих позивачем документів, вони датовані 15 та 21 січня 2019 року, тобто отримані після звернення до суду.

Цивільне процесуальне законодавство не встановлює заборону на долучення до матеріалів справи доказів, отриманих під час судового провадження у суді першої інстанції.

За таких обставин суд вважає обгрунтованим посилання позивача на неможливість надання таких доказів у строк, встановлений ч.2 ст.83 ЦПК України, що є підставою для поновлення строку надання доказів відповідно до ч.1 статті 127 ЦПК України.

Як вбачається з пояснень представника відповідача 2 та копії листа Миколаївської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України від 15.01.2019 року № 01-16/06, вказаний лист разом з поданням про усунення порушень законодавства, які позивач просить долучити до справи, направлено начальнику відділу освіти, молоді та спорту Коблівської сільської ради Миколаївської області; до заяви про долучення доказів надано квитанції про направлення поштових відправлень відповідачам.

Вказані обставини у своїй сукупності, на думку суду, свідчать про те, що надані позивачкою докази є у відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.83, 127 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Заяву ОСОБА_1 про долучення до справи письмових доказів та поновлення строку для їх приєднання задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 строк для приєднання доказів.

Приєднати до матеріалів цивільної справи письмові докази - копії листів Миколаївської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України від 15.01.2019 року № 01-16/06 та № 01-16/08, подання від 15 січня 2019 року, висновок правової експертизи Миколаївської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Суддя

СудБерезанський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення02.07.2019
Оприлюднено03.07.2019
Номер документу82742679
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —469/1277/18

Ухвала від 23.04.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Постанова від 11.03.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Постанова від 11.03.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 24.02.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Рішення від 16.10.2019

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Рішення від 07.10.2019

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 03.07.2019

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні