Ухвала
від 27.06.2019 по справі 554/3846/19
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 27.06.2019 Справа № 554/3846/19

Провадження № 1-кс/554/9428/2019

УХВАЛА

іменем України

27 червня 2019 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Територіального управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 , розташованим у м. Полтаві, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62019170000000066 від 04.02.2019 за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України про проведення обшуку,

встановила:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку, посилаючись на те, що Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань розташованим у м. Полтаві, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №62019170000000066 від 04.02.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

У межах вказаного кримінального провадження досліджуються обставини можливої незаконної діяльності ТОВ «Віалон ЛТД» (код 40939710), ПП «Альпакс СК» (код 33816876) службові особи останнього упродовж 2018 року за попередньою змовою з невстановленими на даний час особами, які контролюють діяльність конвертаційного центру, через «транзитні» підприємства та низку підприємств, що мають ознаки фіктивності, за сприяння співробітників Харківської митниці Державної фіскальної служби України вчиняють дії, направлені на ухилення від сплати податків та виведення коштів у тіньовий неконтрольований державою обіг.

Згідно інформації, отриманої з єдиного веб-порталу використання публічних коштів у 2018 році на рахунок ПП «Альпакс СК» перераховано 26320092 грн.

Відповідно до інформації, отриманого з єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань засновником та директором ПП «Альпакс-СК» є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ( НОМЕР_1 ).

Проведеними заходами, у тому числі негласними слідчими (розшуковими) заходами, встановлено, що ОСОБА_5 фактично не має відношення до ведення вказаним підприємством фінансово господарської діяльності, а є лише підставною особою, на яку оформлено вказане підприємство, що використовуються для відмивання грошових коштів та мінімізації оподаткування підприємствами реального сектору економіки.

Оперативними співробітниками Управління захисту економіки в Харківській області ДЗЕ НП України, в ході виконання доручення по кримінальному провадженню встановлено, що на території Сумської області здійснює свою діяльність ДП «Попівський експериментальний завод» (код ЄДРПОУ № 375220), основний вид діяльності - виробництво мила та мийних засобів, засобів для чищення та полірування, керівник та головний бухгалтер - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , засновником є Міністерство аграрної політики України (статутний капітал складає 2927,8 тис. грн.), кількість працівників 50 осіб.

Загальний обсяг постачання ТМЦ протягом 2017 року складає 21,1 млн.грн., в т.ч. ПДВ 3,5 млн.грн., протягом 2018 51,7 млн.грн., в т.ч. ПДВ 8,6 млн.грн.

За оперативною інформацією яка постійно надходить до УЗЕ в Харківській області ДЗЕ НП України встановлено, що на промислових потужностях ДП «Попівський експериментальний завод» налагоджено підпільне виготовлення спирту етилового.

Організатором незаконної діяльності є ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований: АДРЕСА_1 (перебуває на посаді головного технолога ДП «Попівський експериментальний завод»).

Виготовлену тіньову продукцію, а саме спирт етиловий в подальшому реалізують за готівкові кошти невстановленим особам. Вказана продукція виготовляється на промислових, спеціалізованих потужностях ДП «Попівський експериментальний завод» та згідно реєстру податкових накладних відображуються операції з реалізації «Компоненту добавки антидетонаційної для бензинів (КДА)» та «Розріджувача багатофункціонального». За оперативною інформацією операції з реалізації ТМЦ виготовлених та реалізованих ДП «Попівський експериментальний завод» на користь третіх осіб є безтоварними, направлені на власне збагачення ОСОБА_7 , та його оточення.

Для прикриття незаконної діяльності (виготовлення розріджувача та КДА) ОСОБА_8 та посібниками використовуючи реквізити ДП «Попівський експериментальний завод» здійснюється придбання наступної групи товарів: «Бітрекс» (денатоніум бензоат), етилацетат, етиленгліколь, ізобутанол, ізопропиленовий спирт, моноетиленглюколь, кислота олеїнова, кислота сірчана технічна, меляса.

В ході аналізу господарської діяльності ДП «Попівський експериментальний завод» встановлено, що протягом 2018 року підприємством здійснювалась реалізація «Компоненту добавки антидетонаційної для бензинів (КДА)» та «Розріджувача багатофункціонального» на користь підприємств з ознаками «фіктивності».

ОСОБА_7 , для втілення в життя незаконної схеми з надання неправомірної податкової вигоди (переведення безготівкових грошових коштів в готівку) та власного збагачення, зареєстрував та використовує реквізити ТОВ "ГРЕЙН ОЙЛ ІНВЕСТ" (код 36526483) яке перебуває на обліку в Охтирській ОДПI ГУ ДФС у Сумськiй області, основним видом діяльності є - виробництво продуктiв нафтоперероблення, юридична адреса: Сумська область, м. Охтирка, вул. Червоноармійська буд. 74-Б, керівник, головний бухгалтер та співзасновник - ОСОБА_9 , співзасновники: ОСОБА_7 , ОСОБА_10 .

В ході виїзду за місцем розташування виробничих потужностей ДП «Попівський експериментальний завод», а саме: Сумська області, с. Попівка, вул. Братів Ковтунів 1, встановлено, що за вказаною адресою розташовані виробничі та адміністративні приміщення, які використовуються для тіньового виробництва спирту та спиртовмісних рідин.

Відповідно до Інформаційної довідки №170243518 від 12.06.2019 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, дані про право власності на об`єкт нерухомості за адресою: АДРЕСА_2 , а саме за місцем фактичного проживання ОСОБА_11 відсутні.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогамистатті 234цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченомустаттею 255цього Кодексу.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення злочину, відшукання знаряддя злочину або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місця знаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Обшук, або огляд житла чи іншого володіння особи, обшук особи здійснюється з обов`язковою участю не менше двох понятих незалежно від застосування технічних засобів фіксування відповідної слідчої (розшукової) дії (частина 7 абзац 2 ст. 223 КПК України).

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не довели наявність достатніх підстав вважати, що:було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Під час розгляду зазначеного клопотання слідчим в повній мірі доведено достатність підстав для проведення зазначеного обшуку, отримати інформацію в інший спосіб неможливо, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання частково, та надання дозволу на проведення обшуку в рамках ЄРДР.

Керуючись ст. ст. 233-235 КПК України, слідчий суддя

ухвалила:

надати дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , за адресою: АДРЕСА_2 , з метою відшукання та вилучення оригіналів та копії документів, чорнових записів, інформації з електронних носіїв та комп`ютерної техніки, електронних інформаційних систем та їх частин, які разом з інформацією, що на них міститься є необхідною умовою проведення експертних досліджень, містять відомості про протиправну діяльність «конвертаційного центру», конвертацію грошових коштів, легалізацію коштів та майна, штучне зменшення податкових зобов`язань підприємствам реального сектору економіки, оформлення безтоварних операцій, створення, придбання та використання фірм з ознаками фіктивності ТОВ "БЕНЕФІТ ЕКСПЛОРЕЙШН" (код 41096532), ТОВ "КОПРЕНЕСА" (код 41619349), ТОВ "ПЕРГЛ ТРЕЙД КОМПАНІ" (код 41627894), ТОВ "ВІАЛОН ЛТД" (код 40939710) за період 2018 -2019 р.р.

У разі відсутності осіб у житлі чи іншому володінні копія ухвали повинна бути залишена на видному місці у житлі чи іншому володінні особи.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.06.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82762410
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —554/3846/19

Ухвала від 27.11.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 17.07.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 21.07.2020

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 19.06.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 19.06.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 21.04.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 28.10.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 28.10.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні