Ухвала
від 02.07.2019 по справі 712/8468/19
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа №712/8468/19

Провадження №1- кс/712/4872/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про тимчасовийдоступ доречей тадокументів

02 липня 2019 року м. Черкаси

Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про здійснення тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №4201925101000065 від 25 квітня 2019 року за ч.3 ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До суду звернулася старший слідчий СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивує тим, що в провадженні СВ Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області перебуває кримінальне провадження зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 42019251010000065 від 25.04.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до Черкаської місцевої прокуратури надійшли матеріали правоохоронних органів щодо можливих неправомірних дій посадових осіб підприємств: ПП " ОСОБА_5 ", ПП " ОСОБА_6 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ПП " ОСОБА_7 ", що виразились в привласненні грошових коштів.

Так, відповідно до звіту спеціаліста в будівельній галузі (інженера з технічного нагляду) щодо огляду об`єктів капітального ремонту та реконструкції, виконаних ПП « ОСОБА_5 », ПП « ОСОБА_8 », ПП « ОСОБА_7 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », встановлено завищення обсягів виплачених заробітних плат працівникам, внесених до актів виконаних будівельних робіт, на 237458 грн. Так, шляхом аналізу даних, внесених до актів приймання виконаних робіт форми КБ-2В, та податкової звітності ПП « ОСОБА_5 », ПП « ОСОБА_8 » та ПП « ОСОБА_7 » (податкових розрахунків сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ)) встановлено завищення в актах виконаних робіт сум сплачених заробітних плат працівникам вказаних підприємств.

За 3 та 4 квартали 2018 року ПП « ОСОБА_5 » задекларувало 251072, 46 грн. виплаченого доходу найманим працівникам за цивільно-правовими та трудовими договорами. Проте, за виконані роботи на об`єктах будівництва «реконструкція будівлі ІНФОРМАЦІЯ_2 (утеплення фасадів, заміна вікон та вхідних груп)» та «капітальний ремонт будівлі ІНФОРМАЦІЯ_3 » згідно актів приймання виконаних робіт сумарно виплачено 265,5 тис. грн. заробітної плати, що перевищує фактично сплачену згідно податкової звітності суму заробітних плат на 15 тис. грн.

Крім цього, ПП « ОСОБА_5 » в 2018 році виконувало роботи на наступних об`єктах: ДНЗ № 54 « ІНФОРМАЦІЯ_4 » на суму 34315 грн., з яких заробітна плата 2574 грн.; ІНФОРМАЦІЯ_5 на суму 544 тис. грн., з яких заробітна плата 40000 грн. Таким чином, ПП « ОСОБА_5 » в актах приймання виконаних робіт завищено вартість виконаних робіт за рахунок завищення розміру коштів на виплату заробітних плат працівників на суму 57574 грн.

ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в 2018 році згідно податкової звітності виплатило заробітних плат на суму 149924 грн. Разом з цим, в актах приймання виконаних робіт були вказані суми виплачених заробітних плат загальна сума 41088 грн. Крім цього, аналізом даних з відкритих ресурсів ДКСУ ПП « ОСОБА_7 » в 2018 році виконано робіт на суму 1,069 млн. грн. із орієнтовною заробітною платою більше 140 тис. грн. Таким чином, ПП « ОСОБА_7 » в актах приймання виконаних робіт за рахунок завищення розміру коштів на оплату заробітних плат працівників на суму близько 31000 грн.

ПП « ОСОБА_9 » в 2018 році згідно податкової звітності виплатило заробітних плат на суму 86401 грн. При цьому, в актах приймання виконаних робіт були вказані грошові кошти на загальну суму 235285 грн. Таким чином, ПП « ОСОБА_9 » в актах приймання виконаних робіт завищено вартість виконаних робіт за рахунок завищення розміру коштів на оплату заробітних плат працівників на суму 148884 грн.

Аналізом даних з відкритих ресурсів ДКСУ встановлено, що в 2018 році вищевказані підприємства заключали договори на виконання капітальних ремонтів та реконструкцій з наступними установами та організаціями:

1) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »:

- ІНФОРМАЦІЯ_6 ;

- Комунальне некомерційне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_7 »;

- ІНФОРМАЦІЯ_8 ;

- Комунальне некомерційне підприємство " ІНФОРМАЦІЯ_9 " Черкаської міської ради;

- комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_10 » Черкаської міської ради.

2) ПП « ОСОБА_5 »:

- ІНФОРМАЦІЯ_8 ;

- ІНФОРМАЦІЯ_11 ;

- ІНФОРМАЦІЯ_12 .

3) ПП « ОСОБА_10 »:

- ІНФОРМАЦІЯ_13 ;

- ІНФОРМАЦІЯ_12 ;

- ІНФОРМАЦІЯ_13 ;

- ІНФОРМАЦІЯ_8 ;

4) ПП « ОСОБА_7 »:

- ІНФОРМАЦІЯ_14 ;

- ІНФОРМАЦІЯ_12 ;

- ІНФОРМАЦІЯ_15 ;

- Комунальне некомерційне підприємство " ІНФОРМАЦІЯ_9 " Черкаської міської ради;

- ІНФОРМАЦІЯ_8 ;

- ІНФОРМАЦІЯ_11 .

В ході проведення досудового розслідування вказаного кримінального провадження виникла необхідність в отриманні первинних документів, що стосуються виконання капітальних ремонтів та реконструкцій будівель та споруд в 2018 році ПП " ОСОБА_5 ", ПП " ОСОБА_6 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ПП " ОСОБА_7 ", які знаходяться у володінні службових/посадових осіб комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_9 » Черкаської міської ради, ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Вказані предмети та документи на думку слідчого мають важливе значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

У судове засідання слідчий не з`явилася, надала до суду заяву про розгляд клопотання без її участі. Заявлені вимоги підтримала в повному обсязі.

Згідно ізч.1ст.159КПК Українитимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні сторонікримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії тавилучити їх(здійснитиїх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст.160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Відповідно до п.4 та п. 8 ч.1 ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в документах, належить: конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю; персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Дослідивши матеріали клопотання, матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що дане клопотання підлягає до часткового задоволення, оскільки у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що проведення тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні службових/посадових осіб комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_9 » Черкаської міської ради, ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме: договорів підряду, які були заключені комунальним некомерційним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_9 » Черкаської міської ради з ПП " ОСОБА_5 ", ПП " ОСОБА_6 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ПП " ОСОБА_7 " в 2018 році, з усіма додатковими договорами (угодами), змінами та додатками до нього; договірних цін; дефектних актів; зведених кошторисних розрахунків; локальних кошторисів; підсумкових відомостей ресурсів; розрахунків загальновиробничих витрат; відомостей обсягів робіт; розрахунків категорії складності об`єкту; актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та підсумкових відомостей ресурсів та інших додатків до них; документів, що підтверджують оплату коштів за виконані роботи (платіжні доручення, рахунки фактури і т.п.); довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3; договорів субпідряду з додатками та актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В, підсумкові відомості ресурсів та інших додатків до них; довідок про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3; документів, що підтверджують оплату виконаних субпідрядником робіт; договорів про надання послуг з технічного нагляду під час здійснення будівельних робіт з усіма додатками, змінами та додатковими угодами; документів, що підтверджують оплату коштів за надання послуг по здійсненню технічного нагляду (платіжні доручення, рахунки фактури і т.п.) має важливе значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 159-165, 309, 369-372, 395 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково .

Надати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні службових/посадових осіб комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_9 » Черкаської міської ради, ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення копій документів без вилучення їх оригіналів, а саме: договорів підряду, які були заключені комунальним некомерційним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_9 » Черкаської міської ради з ПП " ОСОБА_5 ", ПП " ОСОБА_6 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ПП " ОСОБА_7 " в 2018 році, з усіма додатковими договорами (угодами), змінами та додатками до нього; договірних цін; дефектних актів; зведених кошторисних розрахунків; локальних кошторисів; підсумкових відомостей ресурсів; розрахунків загальновиробничих витрат; відомостей обсягів робіт; розрахунків категорії складності об`єкту; актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та підсумкових відомостей ресурсів та інших додатків до них; документів, що підтверджують оплату коштів за виконані роботи (платіжні доручення, рахунки фактури і т.п.); довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3; договорів субпідряду з додатками та актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В, підсумкові відомості ресурсів та інших додатків до них; довідок про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3; документів, що підтверджують оплату виконаних субпідрядником робіт; договорів про надання послуг з технічного нагляду під час здійснення будівельних робіт з усіма додатками, змінами та додатковими угодами; документів, що підтверджують оплату коштів за надання послуг по здійсненню технічного нагляду (платіжні доручення, рахунки фактури і т.п.).

Виконання ухвали покласти на старшого слідчого Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , старшого оперуповноваженого 1 сектору ВКЗЕ УСБУ в Черкаській області капітана ОСОБА_11 , або за дорученням слідчого на оперативних працівників УСБУ в Черкаській області.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів, слідчим суддею може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк виконання даної ухвали 30 діб з моменту її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82764859
СудочинствоКримінальне
Сутьздійснення тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №4201925101000065 від 25 квітня 2019 року за ч.3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —712/8468/19

Ухвала від 02.07.2019

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні