Ухвала
від 03.07.2019 по справі 153/956/19
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 153/956/19

Провадження2/153/260/19-ц

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"03" липня 2019 р.

Суддя Ямпільський районний суд Вінницької області, ОСОБА_1 -Онілова А. Г., виконання вимог ст.ст. 27-30 ЦПК України по справі за позовом ОСОБА_2 до Гальжбіївської сільської ради Ямпільського району Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за заповітом.

ВСТАНОВИВ:

Справа підсудна Ямпільський районний суд Вінницької області.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Разом з позовною заявою позивач ОСОБА_2 подала клопотання про витребування доказів у Державному нотаріальному архіві Вінницької області, завірену копію спадкової справи, щодо майна померлої ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Біла Ямпільського району Вінницької області. Своє клопотання позивач мотивувала ст.84 ЦПК України, а саме: наявністю складнощів щодо отримання вказаних доказів, які мають значення для повного та об`єктивного розгляду справи.

Зі змісту та суті заявленого позивачем клопотання слідує, що у позивача наявні складнощі у поданні цих доказів, які знаходяться в інших установах, та не можуть бути надані їй відповідно до закону.

Розглянувши заявлене клопотання, беручи до уваги, що для повного, всебічного, об`єктивного розгляду та вирішення справи по суті необхідно з`ясувати повні і точні відомості про спадщину та спадкоємців ОСОБА_3 , суд має підстави для задоволення заявленого клопотання.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі немає.

Керуючись ст. ст.. 84, 187 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити загальне позовне провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до Гальжбіївської сільської ради Ямпільського району Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за заповітом.

Призначити підготовче судове засідання в залі судових засідань Ямпільський районний суд Вінницької області на 23 вересня 2019 року о 09 годині 00 хвилин

В підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Строк для подання відповідачем відзиву на позов до 13.09.2019

Клопотання позивача ОСОБА_2 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Державному нотаріальному архіві Вінницької області завірену копію спадкової справи щодо майна ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Біла Ямпільського району Вінницької області.

Завідувачу Державним нотаріальним архівом Вінницької області витребувані докази надати Ямпільському районному суду Вінницької області у термін до 13.09.2019 включно.

Копію ухвали направити до на адресу Державного нотаріального архіву Вінницької області, для виконання.

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України - особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом; притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази; у разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, також залишити позовну заяву без розгляду.

Копію ухвали направити учасникам справи, відповідачу направити копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://yam.vn.court.gov.ua .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:А. Г. Любинецька-Онілова

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення03.07.2019
Оприлюднено04.07.2019
Номер документу82776715
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —153/956/19

Рішення від 30.10.2019

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 09.10.2019

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 09.10.2019

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 03.07.2019

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні