Ухвала
від 01.07.2019 по справі 675/1322/19
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/1322/19

Провадження № 6/675/63/2019

У Х В А Л А

01 липня 2019 року м. Ізяслав

Ізяславський районний суд Хмельницької області в складі: головуючого судді Короля О.В., за участю секретаря судового засідання Сопронюк С.Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про заміну стягувача у виконавчому провадженні за виконавчим листом №675/2801/14-ц, виданого 06.03.2015 року Ізяславським районним судом Хмельницької області у цивільній справі за позовною заявою Управління пенсійного фонду України в Ізяславському районі до ОСОБА_1 про відшкодування безпідставно набутого майна,-

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області звернулось до суду з заявою про заміну стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа №675/2801/14-ц, виданого 06.03.2015 року Ізяславським районним судом Хмельницької області у цивільній справі за позовною заявою Управління пенсійного фонду України в Ізяславському районі до ОСОБА_1 про відшкодування безпідставно набутого майна.

Заяву мотивує тим, що на примусовому виконанні перебуває виконавче провадження за вищевказаним виконавчим листом. Вказує на ту обставину, що оскільки стягувач - управління Пенсійного фонду України в Ізяславському районі Хмельницькій області припинене, як юридична особа, шляхом реорганізації та злиття в Білогірське об`єднане управління Пенсійного фонду України Хмельницькій області, яке в свою чергу припинене, шляхом реорганізації та приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, виконання рішення суду про стягнення з ОСОБА_1 на користь Управління пенсійного фонду України в Ізяславському районі 39 453 грн. 35 коп. безпідставно набутих коштів, а саме виплаченої пенсії по втраті годувальника на утримання неповнолітнього сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за період з 25 березня 2011 року по 30 вересня 2014 рік є неможливим.

Як вказує заявник він є правонаступником первісного стягувача, а тому з метою повного та фактичного виконання рішення суду, просить заяву задовольнити та замінити стягувача його правонаступником.

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області в судове засідання не з`явився, про день, час і місце судового засідання повідомлений належним чином.

Боржник ОСОБА_1 також повідомлялася належним чином про час та місце розгляду заяви, проте до суду не з`явилася.

Відповідно до ч. 3 ст. 442 ЦПК України , неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що 06.03.2015 року Ізяславським районним судом Хмельницької області видано виконавчий лист по справі №675/2801/14-ц про стягнення з ОСОБА_1 на користь Управління пенсійного фонду України в Ізяславському районі 39 453 грн. 35 коп. безпідставно набутих коштів, а саме виплаченої пенсії по втраті годувальника на утримання неповнолітнього сина ОСОБА_2 за період з 25 березня 2011 року по 30 вересня 2014 рік.

Згідно матеріалів справи, 16.01.2016 року на виконання вищевказаного виконавчого листа головним державним виконавцем Ізяславського районнго управління юстиції Гаврилюк Л.А. відкрито виконавче провадження ВП №49832926.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України Провиконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Згідно до ч. 1 ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Таким чином, оскільки, стягувач по справі - управління Пенсійного фонду України в Ізяславському районі Хмельницькій області припинене, як юридична особа, шляхом реорганізації та злиття в Білогірське об`єднане управління Пенсійного фонду України Хмельницькій області, яке в свою чергу припинене, шляхом реорганізації та приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, яке є правонаступником управління Пенсійного фонду України в Ізяславському районі Хмельницькій області, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви.

Задовольняючи заяву, судом також враховано дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців №1004248499, які повністю підтверджують обставини, викладені заявником.

Керуючись ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , ст. 442 ЦПК України , суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження стягувача - управління Пенсійного фонду України в Ізяславському районі Хмельницькій області (код ЄДРПОУ 02932377, м. Ізяслав, вул. Шевченка, 14) його правонаступником - головним управлінням Пенсійного фонду України в Хмельницькій області (код ЄДРПОУ 21318350, м. Хмельницький, вул. Герцена, 10), у виконавчому провадженні ВП №49832926, відкритому на підставі виконавчого листа, виданого Ізяславським районним судом Хмельницької області 06.03.2015 року по цивільній справі № 675/2801/14-ц.

Ухвала може бути оскаржене в апеляційному порядку, шляхом подачі апеляційної скарги до Хмельницького апеляційного суду через Ізяславський районний суд Хмельницької області.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повна ухвала складена 01.07. 2019 року.

Суддя О.В. Король

Дата ухвалення рішення01.07.2019
Оприлюднено04.07.2019
Номер документу82780654
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування безпідставно набутого майна

Судовий реєстр по справі —675/1322/19

Ухвала від 01.07.2019

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Король О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні