Ухвала
від 29.05.2019 по справі 216/2793/19
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/2793/19

Провадження № 1-кс/216/2956/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів

29.05.2019 місто Кривий Ріг

Дніпропетровської області

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в місті Кривому Розі Дніпропетровської області клопотання про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, яке подав слідчий СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 у досудовому розслідуванні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019040630000021 від 12.03.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України,

В С Т А Н О В И В:

24.05.2019 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів. Дане клопотання мотивоване наступним.

В провадженні слідчого відділу Криворізького відділу поліції перебувають матеріли кримінального провадження внесеного, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019040630000021 від 12.03.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України.

Підставою для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань послугувало повідомлення про вчинення злочину, яке надійшло до військової прокуратур ІНФОРМАЦІЯ_1 з ІНФОРМАЦІЯ_2 , за фактом вимагання головою ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_4 від громадянки ОСОБА_5 надання неправомірної вигоди для нього за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, а саме сільського голову ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_6 , а саме за укладання договору про виконання робіт із ремонту нерухомого майна, яке перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Так, допитана в якості свідка громадянка ОСОБА_5 показала, що з 2012 року вона являється засновником та директором Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (далі - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ») основною діяльністю якого є виконання монтажно-будівельних робіт та встановлення індивідуального опалення. Зокрема, підприємство з моменту створення займалось, як встановленням індивідуального опалення населенню міста Нікополь, так і виконувало роботи за бюджетні кошти на території Нікопольського району. Разом з цим, у 2018 році практично не маючи об`єктів для здійснення основного виду діяльності, ОСОБА_5 з літа, почала здійснювати моніторинг закупівель (оголошення пропозицій з надання послуг будівництва) у системі публічних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_8 » та об`їжджати керівників державних установ (розпорядників бюджетних коштів) в результаті чого, познайомилась з головою ІНФОРМАЦІЯ_9 ОСОБА_4 . Зокрема, під час спілкування з останнім стало відомо, що у ІНФОРМАЦІЯ_9 , як у розпорядника коштів, практично відсутні самостійні кошти на бюджетні видатки. Разом з цим, він, як голова районної ради, має вплив на сільських, селищних голів району, у зв`язку із чим у разі надходження державних видатків, він зможе про це, повідомити ОСОБА_5 .

Надалі, приблизно наприкінці лютого 2019 року ОСОБА_5 на мобільний телефон з мобільного номеру НОМЕР_1 зателефонував ОСОБА_4 та повідомив, що у ІНФОРМАЦІЯ_10 , яка належить до ІНФОРМАЦІЯ_9 , оголошено конкурс на виконання робіт по поточному ремонту (споруди) приміщення будинку культури під розміщення центру здоров`я на суму близько 126 тис. грн. Разом з цим, ОСОБА_7 зазначив, що вказаний договір може бути укладений, тільки у разі надання йому 10% відсотків від зазначеної суми, тобто 12 тис. 600 гривень. ОСОБА_5 в свою чергу на вказану пропозицію не погодилась, у зв`язку із чим, ОСОБА_4 наголосив, що у разі остаточної відмови, він створить умови, за результатами яких на території Нікопольського району ОСОБА_5 взагалі не матиме змогу виконувати основні види діяльності.

Не маючи іншого вибору ОСОБА_5 погодилась на вказані умови, про що одразу повідомила правоохоронні органи.

З метою повного, всебічного і неупередженого досудового розслідування, виникла необхідність у встановленні та перевірці ІНФОРМАЦІЯ_11 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 , МФО НОМЕР_3 ) на предмет закупівлі товарів будівельного призначення.

Таким чином, під час досудового розслідування виникла необхідність у дослідженні інформації щодо ІНФОРМАЦІЯ_11 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) про банківські операції і рух грошових коштів на рахунках, відкритих в ІНФОРМАЦІЯ_12 , у прибутковій і витратній частині, з зазначенням вхідних і вихідних сум платежів, дат, відправника та одержувача коштів із зазначенням найменування, коду ЄДРПОУ чи РНОКПП, номерів рахунків, призначення платежу за період з 01.01.2018 по 24.05.2019, а також документів щодо відкриття та обслуговування таких рахунку, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_13 , що зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 .

Вищевказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і причетних до цього осіб. Тому дана документація необхідна для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування.

Відповідно до ст. 91 КПК України, вказані документи, що містять інформацію про операції щодо ІНФОРМАЦІЯ_11 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), про відкриття, обслуговування рахунків і рух грошових коштів по ним тощо, мають суттєве значення для розслідування кримінального провадження: для встановлення обставин правопорушенні та причетних до цього осіб.

Відомості, які містяться в таких документах, будуть використані як докази.

В інший спосіб, інакше як отримати тимчасовий доступ до документів, що містять інформацію про відкриття, обслуговування рахунків і рух грошових коштів, з подальшим їх вилученням, неможливо довести чи спростувати подію та обставини вчинення кримінального правопорушення, посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_5 , що порушують вимоги Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Конституції України, Закону України «Про запобігання корупції» Кримінального кодексу та встановити причетних до цього осіб.

Керуючись ст.ст. 40, 131, 132, 159-164 КПК України, слідчий просив клопотання задовольнити .

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Перевіривши клопотання та додані до нього матеріали, беручи до уваги зазначене, слідчий суддя вважає, що клопотання є обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Викладені в клопотанні обставини підтверджуються документами, доданими до клопотання,.

Відповідно довимог ч.1ст.159КПК Українитимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні сторонікримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії тавилучити їх(здійснитиїх виїмку). Тимчасовийдоступ доелектронних інформаційнихсистем абоїх частин,мобільних терміналівсистем зв`язкуздійснюється шляхомзняття копіїінформації,що міститьсяв такихелектронних інформаційнихсистемах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

При цьому, ч. 5 ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя прийшов до висновку про те, що належними та допустимими доказами доведено підстави для задоволення клопотання, передбачені ч. 5 ст. 163 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 110, 163-165, 309, 369-372 та 395 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей та документів, слідчому СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 та(або) группі слідчих, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_13 , що зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , з метою вилучення копій документів, що мають значення для розслідування зазначеного кримінального провадження, а саме: платіжних доручень, банківських виписок, журналів-ордерів, оборотно-сальдових відомостей, а також інших документів на підставі яких було здійснено перерахування грошових коштів з розрахункового рахунку ІНФОРМАЦІЯ_11 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 , МФО НОМЕР_3 ) р/р НОМЕР_4 на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 , МФО НОМЕР_6 ) відкритий в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » р/р НОМЕР_7 .

Термін дії ухвали встановити до 29.06.2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, але на неї може бути подано заперечення при здійснені підготовчого провадження в суді.

Роз`яснити, що згідно зі ст. 166 КПК України у разі невиконання цієї ухвали, сторона кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право звернутися до суду з клопотанням про дозвіл на проведення обшуку.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЦентрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення29.05.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82784390
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —216/2793/19

Ухвала від 29.05.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 29.05.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 21.06.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 21.06.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 29.05.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Пістун А. О.

Ухвала від 05.06.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Пістун А. О.

Ухвала від 03.06.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 03.06.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 24.05.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні