Ухвала
від 02.07.2019 по справі 622/740/19
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

622/740/19

2/622/344/19

УХВАЛА

про відкриття провадження по справі

02.07.2019 смт Золочів Суддя Золочівського районного суду Харківської області Квітка О.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) до ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_2 ) про визнання права власностоі на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом та на земельну частку ( пай) за законом,

ВСТАНОВИВ:

До Золочівського районного суду Харківської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власностоі на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом та на земельну частку ( пай) за законом.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України. Перешкоди для відкриття провадження, передбачені ст.ст.185-186 ЦПК України, відсутні. Справа підсудна Золочівському районному суду Харківської області. Позов підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження, передбачених ст.185, ч.1 ст.186 ЦПК України, не встановлено.

Таким чином, вважаю можливим прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по справі.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження враховуючи характер вимог та відповідно до ч.4 ст.274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

На підставі ч. 1 ст. 84 ЦПК України витребувати із Вовчанської державної нотаріальної контори Харківської області інформацію про коло спадкоємців, які прийняли спадщину, посвідченні заповіти та видані свідоцтва про право на спадщину після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , а також копію спадкової справи № 492/2017, яка заведена після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 95, 84, 189-191, 196, ч.2 ст.258 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження по цивільній справі №622/740/19 (провадження №2/622/344/19) за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) до ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_2 ) про визнання права власностоі на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом та на земельну частку ( пай) за законом.

Розгляд цивільної справи провести за правилами загального позовного провадження, призначити підготовче засідання по справі у приміщенні Золочівського районного Харківської області (поверх 1, зал судових засідань№2) на 10 год. 30 хв. 25 липня 2019 року.

В призначене судове засідання викликати сторони.

Запропонувати відповідачу у разі невизнання позову у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення йому копії цієї ухвали, подати до Золочівського районного суду Харківської області відзив на позовну заяву, який би відповідав вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу, що він повинен подати суду докази разом із поданням відзиву, а також має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Витребувати із Вовчанської державної нотаріальної контори Харківської області інформацію про коло спадкоємців, які прийняли спадщину, посвідченні заповіти та видані свідоцтва про право на спадщину після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , а також копію спадкової справи № 492/2017, яка заведена після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Повідомляємо, що у разі неможливості надати вказані докази проінформувати про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали, що передбачено ч. 7 ст. 84 ЦПК України.

Роз`яснити нотаріусу Вовчанської державної нотаріальної контори Харківської області , що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Повідомити учасників справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2015 у розділі Стан розгляду справ , ввівши у пошуку номер вказаної справи або номер провадження.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її вручення шляхом подачі апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду через Золочівський районний суд Харківської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.О. Квітка

СудЗолочівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення02.07.2019
Оприлюднено04.07.2019
Номер документу82792819
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —622/740/19

Рішення від 23.09.2019

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 02.09.2019

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні