Ухвала
від 02.07.2019 по справі 916/1020/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"02" липня 2019 р.м. Одеса Справа № 916/1020/19

Господарський суд Одеської області у складі судді Найфлейш В.Д. при секретарі Касьяновій А.В.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу № 916/1020/19

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-п, код ЄДРПОУ 38439141) про визнання банкрутом в порядку ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

За участю представників сторін:

Від заявника - Клименко П.П. (голова ліквідаційної комісії);

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» звернулось до суду із заявою про порушення справи про банкрутство за процедурою, передбаченою ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з посиланням на те, що у зв`язку із неможливістю погасити грошові вимоги кредиторів, прийнято рішення про припинення діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» шляхом ліквідації.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 16.04.2019 року прийнято до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 07.05.2019р. відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» , введено мораторій на задоволення вимог кредиторів (зупинення виконання боржником грошових зобов`язань і зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов`язань та зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію).

Постановою Господарського суду Одеської області від 21.05.2019р. Товариство з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» визнано банкрутом, відкрито щодо нього ліквідаційну процедуру, тощо.

18.06.2019р. до суду надійшла заява ТОВ „АДРІАННА» про визнання кредиторських вимог (вх.№ 3-480/19 від 18.06.2019р.) до ТОВ „КОНКОРДІУМ» на суму 55 000, 00грн.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 26.06.2019р. заяву про визнання грошових вимог ТОВ „АДРІАННА» до боржника на суму 55 000, 00 грн. прийнято до розгляду.

02.07.2019р. від ліквідатора ТОВ Конкордіум Клименко П.П. надійшов звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

02.07.2019р. від ТОВ АДРІАННА надійшов відзив на звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута та клопотання про розгляд без участі представника.

В судовому засіданні 02.07.2019р. судом проголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні наявні матеріали у справі, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Банкрута, господарський суд встановив:

Згідно вказаного звіту ліквідатора та отриманих довідок, вбачається відсутність у банкрута майна, транспортних засобів та інших активів, а також те, що в ході здійснених ліквідатором ТОВ Конкордіум заходів, спрямованих на виявлення майнових активів банкрута, рухоме та нерухоме майно відсутнє, дебіторська заборгованість також відсутня. Згідно з ліквідаційним балансом поданим ліквідатором, затвердженого протоколом засідання ліквідаційної комісії про затвердження проміжного ліквідаційного балансу ТОВ «КОНКОРДІУМ» , станом на 10.04.2019р. ТОВ „КОНКОРДІУМ» має грошові кошти у сумі 19200 грн., а сума заборгованості складає 55000грн.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно від 06.05.2019р., ТОВ «КОНКОРДІУМ» не є власником зареєстрованого за собою нерухомого майна.

Згідно довідок голови ліквідаційної комісії ТОВ «КОНКОРДІУМ» від 10.04.2019р. відсутня заборгованість зі сплати страхових внесків, єдиного соціального внеску, по податках і зборах, по відшкодуванню шкоди життю та здоров`ю, з виплати авторської винагороди; на балансі підприємства відсутнє державне майно, що в процесу приватизації (коропратизації) не увійшло до статутного капіталу

Відповідно до довідки Головного управління статистики в Одеській області від 23.05.2019р. станом на 2018р. чистий прибуток підприємства становить 6,4 тис. грн., а заборгованість за товари, роботи, послуги становить 69,8 тис. грн., що перевищує прибуток за 2018р. а також кількість наявних грошових коштів (19,2 тис. грн.).

Згідно акту інвентаризації майна від 28.05.2019р. ліквідатором не встановлено наявність майна.

У зв`язку з відсутністю майнових активів та грошових коштів, розрахунки з кредитором не проводились.

Відповідно до довідки АТ Альфа-Банк від 25.06.2019р. повідомлено, що рахунки ТОВ Конкордіум закрито.

Згідно довідки Територіального сервісного центру №5142 зазначено, що транспортні засоби за ТОВ Конкордіум не значаться.

Відповідно до довідки Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області повідомлено суд, що заборгованість по страховим внескам та іншим виплатам за загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням відсутня.

Згідно протоколу №2 засідання ліквідаційної комісії ТОВ Конкордіум затверджено звіт про проведену роботу по виявленню майна та дебіторської заборгованості ТОВ Конкордіум , вирішено направити звіт та ліквідаційний баланс до Господарського суду Одеської області.

Будь-яких заперечень від кредиторів банкрута до суду не надходило.

В процесі ліквідаційної процедури до суду та ліквідатора ТОВ Конкордіум надійшла заява ТОВ Адріанна з вимогами до боржника на суму 55000 грн. Вказана заборгованість підтверджується договором купівлі-продажу товарів від 25.01.2017р., відповідно до якого, в порядку та на умовах, визначених цим договором, продавець зобов`язується передати у власність покупця, а покупець в порядку та на умовах, визначених цим договором, зобов`язується прийняти та оплатити наступний товар: аккумуляторний перфоратор Makita DHR400PT2 вартістю 55000,00 грн. Відповідно до накладної №1 від 25.01.2017р. ТОВ Адріанна передало, а ТОВ Конкордіум прийняло вказаний у договорі товар.

Відповідно до ст.626 ЦК України договором є домовленість сторін, спрямована на встановлення , зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Згідно ст.627 ЦК України, відповідно до ст.6 цього Кодексу сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Відповідно до ст.629 ЦК України договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Аналогічні положення містяться в ч.ч.1,7 ст.193 ГК України, в яких визначено, що суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться; до виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення ЦК України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом; не допускаються одностороння відмова від виконання зобов`язань, крім випадків, передбачених законом, а також відмова від виконання або відстрочка виконання з мотиву, що зобов`язання другої сторони за іншим договором не було виконано належним чином.

Відповідно до частини другої статті 712 Цивільного кодексу України, до договору поставки застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, якщо інше не встановлено договором, законом або не випливає з характеру відносин сторін.

Покупець зобов`язаний оплатити товар після його прийняття або прийняття товаророзпорядчих документів на нього, якщо договором або актами цивільного законодавства не встановлений інший строк оплати товару (частина перша статті 692 Цивільного кодексу України).

Відповідно до ч. 1 ст. 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи, що заява ТОВ Адріанна про визнання грошових вимог на суму 55000,00 грн. обгрунтована та підтверджена належними доказами, суд дійшов висновку про задоволення вказаної заяви та визнання грошових вимог до боржника на суму 55000,00 грн.

Скарг на дії ліквідатора ТОВ Конкордіум за час його роботи до господарського суду не надходило.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Згідно ч. 5 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» господарський суд може винести ухвалу про ліквідацію юридичної особи, що звільнилася від боргів, лише у разі, якщо залишок її майнових активів менший, ніж вимагається для продовження нею господарської діяльності згідно із законодавством.

У відповідності з ч. 6 ст. 45 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

У частині 7 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Відповідно до ч. 6 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим законом.

Згідно ч. 4 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у випадках, передбачених пунктами 4-7 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

За таких обставин, господарський суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора по справі № 916/1020/19, ліквідаційний баланс банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-п, код ЄДРПОУ 38439141), ліквідувати та припинити Товариство з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-п, код ЄДРПОУ 38439141) та зобов`язати державного реєстратора у порядку, передбаченому Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» , провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-п, код ЄДРПОУ 38439141) та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-п, код ЄДРПОУ 38439141), закриває провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1, 2, 4, 23, 37 - 46, п. 6 ст. 83, ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності божника або визнання його банкрутом» , ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, У Х В А Л И В:

1. Заяву ТОВ АДРІАННА (вх.№3-480/19 від 18.06.2019р.) про визнання грошових вимог до боржника у сумі 55000,00 грн. - задовольнити.

2. Визнати грошові вимоги ТОВ АДРІАННА (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-П, код ЄДРПОУ 39560910) до ТОВ КОНКОРДІУМ (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-П, код ЄДРПОУ 38439141) на суму 55000 грн.

3. Затвердити звіт ліквідатора по справі № 916/1020/19 про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-п, код ЄДРПОУ 38439141) - банкрутом.

4. Затвердити ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-п, код ЄДРПОУ 38439141).

5. Вимоги кредиторів, незадоволені за відсутністю майна банкрута, вважати погашеними.

6. Відповідно до п. 4 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

7. Скасувати мораторій на задоволення вимог кредиторів,

8. Ліквідувати та припинити Товариство з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-п, код ЄДРПОУ 38439141) з виключенням з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій України.

9. Зобов`язати Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-п, код ЄДРПОУ 38439141) та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-п, код ЄДРПОУ 38439141).

10. Припинити ліквідаційну процедуру та повноваження ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-п, код ЄДРПОУ 38439141).

11. Провадження у справі № 916/1020/19 - закрити.

12. Копію ухвали надіслати: Товариству з обмеженою відповідальністю «КОНКОРДІУМ» (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. 68-П), Клименко ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), Товариству з обмеженою відповідальністю „АДРІАННА» (65012, м. Одеса, вул. Рішельєвська, 68-П, Код ЄДРПОУ 39560910), Управлінню державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради (65009, м. Одеса, вул. Черняховського, 6).

Повний текст ухвали підписано 03.07.2019р. на підставі ст. 233 ГПК України.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua

Ухвала набрала законної сили негайно після її проголошення згідно ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду через Господарський суд Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів згідно ст. 256 ГПК України.

Суддя В.Д. Найфлейш

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення02.07.2019
Оприлюднено04.07.2019
Номер документу82800226
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/1020/19

Ухвала від 02.07.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 26.06.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 25.06.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Постанова від 21.05.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 07.05.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 16.04.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні