Ухвала
від 18.06.2019 по справі 472/825/19
ВЕСЕЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 472/825/19

Провадження №2/472/343/19

У х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

18 червня 2019 року смт. Веселинове

Миколаївської області

Суддя Веселинівського районного суду Миколаївської області Орленко Л.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Сільськогосподарського закритого акціонерного товариства "Миколаївське" про розірвання договору оренди землі,

ВСТАНОВИВ:

10 червня 2019 року до Веселинівського районного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Сільськогосподарського закритого акціонерного товариства "Миколаївське" про розірвання договору оренди землі.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суддею встановлено, що зазначена позовна заява не відповідає вимогам, викладеним у статтях 175 і 177 ЦПК України.

Частиною 3 ст. 175 ЦПК України встановлено, що позовна заява повинна містити: 1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, імя та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; 3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; 4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; 6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; 7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; 8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; 9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; 10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Всупереч вимогам п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позивачем не зазначено повне найменування, відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти відповідача.

Всупереч вимогам п. 8 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позивачем не зазначено доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), не зазначено відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Всупереч вимогам п. 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позивачем в позовній заяві не зазначено, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Надані до матеріалів справи документи, а саме: копії паспорту та ідентифікаційного номеру позивача належним чином не завірені.

Крім того, як вбачається з інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, за ідентифікаційним кодом юридичної особи (відповідача) в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 00854920, вказаному в позовній заяві, зареєстроване Приватне акціонерне товариство "Миколаївське", тоді як, позивач звертається з позовом до Сільськогосподарського закритого акціонерного товариства "Миколаївське".

Також, позовна заява містить розбіжності, а саме: в заголовку позовної заяви вказано, що це позовна заява про розірвання договору оренди землі та стягнення заборгованості по орендній платі, однак позивач ставить вимогу лише про розірвання договору оренди землі.

Зазначені недоліки позбавляють суд можливості відкрити провадження за цією справою.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 185, 258, 259, 260, 261, 330 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Сільськогосподарського закритого акціонерного товариства "Миколаївське" про розірвання договору оренди землі залишити без руху і надати строк для виправлення вказаних недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання позивачем (або його представником) ухвали суду.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання даної ухвали суду у встановлений судом строк, позовна заява буде вважатися неподаною та її буде повернуто позивачу.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Веселинівського районного суду

Миколаївської області Л.О. Орленко

Дата ухвалення рішення18.06.2019
Оприлюднено05.07.2019
Номер документу82803224
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —472/825/19

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Постанова від 06.08.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Постанова від 06.08.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Ухвала від 23.07.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Ухвала від 19.05.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Ухвала від 23.04.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Рішення від 21.02.2020

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Орленко Л. О.

Рішення від 21.02.2020

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Орленко Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні