Ухвала
від 08.05.2019 по справі 607/10918/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08.05.2019 Справа №607/10918/19

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 , у межах кримінального провадження №12018210000000201 від 13 березня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, звернувся до слідчого судді із клопотанням у якому просить надати дозвіл на проведення обшуку в будинку з надвірними побудовами та спорудами та земельній ділянці біля будинку за адресою: АДРЕСА_1 , яким згідно довідки Рогачинської сільської ради, користується гр. ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель с.Рогачин, Бережанського р-ну, Тернопільської області, з метою відшукання речей здобутих злочинним шляхом, а саме: незаконно зрізаної та привласненої деревини та виготовлених з неї пиломатеріали без відповідних дозвільних документів. Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна встановлено, що земельна ділянка на якому розміщений будинок АДРЕСА_2 , на праві власності належить Товариству з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма Декор», код ЄДРПОУ 14030766.

Як вбачається із клопотання, в ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018210000000201 від 13 березня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України встановлено, що протягом 2018-2019 року фізичні особи-підприємці на території Тернопільської області займаються привласненням, розтратою деревини під час проведення лісозаготівельних робіт із структурними підрозділами Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Відомості про кримінальне правопорушення внесено до ЄРДР із кримінально - правовою кваліфікацією, передбаченою ч.3 ст.191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що фізична особа-підприємець ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , житель АДРЕСА_3 , на системній основі здійснює привласнення деревини під час проведення лісозаготівельних робіт на ввірених йому ділянках лісового масиву ДП «Бережанське лісове господарство» Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства. З метою незаконного перевезення деревини ОСОБА_6 використовує власний автотранспорт, а саме: тягач RENAULT MAGNUM 440.19T DXI, білого кольору, номерний знак НОМЕР_1 із причепом GENERAL TRAILERS TF34CZ, сірого кольору, номерний знак НОМЕР_2 та тягач RENAULT MAGNUM 480, білого кольору, номерний знак НОМЕР_3 із причепом BLUMHARDT WFA 18, червоного кольору, номерний знак НОМЕР_4 , без будь-яких товаро-супровідних документів та маркування.

Вказану деревину ОСОБА_6 доставляє вищезазначеним транспортом на деревообробне підприємство (пилорама), за адресою: АДРЕСА_1 , яким користується гр. ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , жит. с.Рогачин, Бережанського р-ну, Тернопільської області. В подальшому оброблена деревина та виготовлені з неї пиломатеріали, ОСОБА_6 транспортує на власне деревообробне підприємство (пилорама), яке знаходиться в АДРЕСА_1 , після чого реалізовує у готівковій та безготівковій формі підприємствам на території України.

Для документування фактів привласнення деревини фізичною особою-підприємцем ОСОБА_6 , під час проведення лісозаготівельних робіт на ввірених йому ділянках лісового масиву ДП «Бережанське лісове господарство» Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, необхідно відшукати та дослідити незаконно привласнену деревину, місця її обробки, зберігання, пиломатеріали виготовлені із вищезазначеної деревини, транспортні засоби, які використовуються для перевезення вказаної лісопродукції, документи пов`язані із підприємницькою діяльністю гр. ОСОБА_6 , документи на придбання, переробку, перевезення та збут деревини і лісопродукції та грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

Встановлено, що ОСОБА_6 , доставляє вищезазначену деревину для обробки, на деревообробне підприємство (пилорама), за адресою: АДРЕСА_1 , яким користується гр. ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , жит. с.Рогачин, Бережанського р-ну, Тернопільської області.

У відповідності з ч.2 ст.234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

На підставі наведеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення вищевказаного кримінального правопорушення, приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , житель АДРЕСА_3 , доставляє вищезазначену деревину для обробки, на деревообробне підприємство (пилорама), за адресою: АДРЕСА_1 , яким користується гр. ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , жит. с.Рогачин, Бережанського р-ну, Тернопільської області, яка підтверджує злочинну діяльність, просить клопотання задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, який клопотання підтримав з мотивів, наведених у ньому, вивчивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги те, що є достатні підстави вважати, що у будинку за адресою: АДРЕСА_1 (а також у допоміжних до цього будинку приміщеннях), відомості про право власності на який відсутні, та яким користується ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також на земельній ділянці з кадастровим номером 6120487300:01:001:1781, на якій знаходиться вказаний будинок, яка перебуває на праві постійного користування у товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма "Декор" (ЄДРПОУ 14030766), у її частині, яка фактично використовується ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 можуть знаходитися речі, які мають важливе значення для досудового розслідування у кримінальному провадженні, можуть бути доказами у кримінальному провадженні, та те, що отримання доступу до речей неможливе у інший спосіб, оскільки це пов`язано із існуванням загрози їх зміни, знищення чи пошкодження, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, вважаю за можливе надати дозвіл на проведення обшуку, задовольнивши клопотання частково.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл стороні обвинувачення на проведення обшуку у будинку за адресою: АДРЕСА_1 (а також у допоміжних до цього будинку приміщеннях), відомості про право власності на який відсутні, та яким користується ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також на земельній ділянці з кадастровим номером 6120487300:01:001:1781, на якій знаходиться вказаний будинок, яка перебуває на праві постійного користування у товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма "Декор" (ЄДРПОУ 14030766) - виключно у межах частини наведеної земельної ділянки, яка фактично використовується ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання речей незаконно зрізаної та привласненої деревини та виготовлених з неї пиломатеріали без відповідних дозвільних документів.

Строк дії ухвали встановити протягом одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення08.05.2019
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу82812986
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —607/10918/19

Ухвала від 08.05.2019

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дуда О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні