Ухвала
від 04.07.2019 по справі 160/6215/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

04 липня 2019 року Справа № 160/6215/19

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Тулянцева І.В., перевіривши матеріали позовної заяви Кандидата в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №29 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року ОСОБА_1 до Відповідача-1: Кандидата в народні депутати України по виборчому округу №29 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року ОСОБА_2 , Відповідача-2: Політична партія Слуга народу про визнання дій протиправними, -

ВСТАНОВИВ:

04 липня 2019 року о 13:35 год. Кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №29 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року ОСОБА_1 звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Відповідача-1: Кандидата в народні депутати України по виборчому округу №29 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року ОСОБА_2 , Відповідача-2: Політична партія Слуга народу , в якій позивач просить:

- визнати протиправними дії Відповідача-1 та Відповідача-2 щодо розміщення друкованого передвиборного агітаційного матеріалу за адресою Дніпропетровська область смт. Петриківка проспект П. Калнишевського, буд. 34 - без зазначення відомостей про замовника друкованого передвиборного агітаційного матеріалу, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск та в одному блоці з комерційною рекламою КБ Приватбанк .

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі немає. З матеріалів позову порушень строків звернення до суду не вбачається.

Спір виник із публічно-правових відносин, пов`язаних з виборчим процесом, та відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до частин 1 та 3 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що дану адміністративну справу належить розглядати за правилами загального позовного провадження, проте з урахуванням особливостей розгляду категорії термінових адміністративних справ, визначених статтями 268-278 Кодексу адміністративного судочинства України.

Одночасно із позовом позивачем подано клопотання про витребування у відповідачів доказів, а саме: договору з типографією на виготовлення агітаційного матеріалу із первинними бухгалтерськими документами що підтверджують прийняття продукції та оплати послуг типографії з коштів виборчого фонду Відповідача; договору оренди рекламної площі на фасаді будівлі за адресою Дніпропетровська область смт. Петриківка проспект П. Калнишевського буд. 34.

Частиною 1 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з частинами 6 та 7 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

З огляду на викладене, та враховуючи терміновість розгляду даної категорії справ, суд вважає, що зазначені документи мають значення для розгляду справи по суті та про необхідність їх витребування.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 12 171, 243, 248, 268-276 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Кандидата в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №29 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року ОСОБА_1 до Відповідача-1: Кандидата в народні депутати України по виборчому округу №29 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року ОСОБА_2 , Відповідача-2: Політична партія Слуга народу про визнання дій протиправними.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження з особливостями провадження у справах, пов`язаних з виборчим процесом чи референдумом, та їх оскарження, встановлених статтями 268-278 Кодексу адміністративного судочинства України.

Призначити розгляд справи у підготовчому судовому засіданні на 05 липня 2019 року о 14:00. у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м.Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, 5, зала судових засідань 2.

Справа розглядатиметься суддею Тулянцевою І.В. одноособово.

Встановити відповідачам строк до 05 липня 2019 року до 13:30 год. для подання відзиву на позовну заяву разом із доказами проти позову з одночасним поданням підтвердження надсилання (вручення) копії відзиву з усіма додатками іншим учасникам справи.

Витребувати у Відповідача-1: Кандидата в народні депутати України по виборчому округу №29 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року ОСОБА_2 та Відповідача-2: Політична партія Слуга народу належним чином завірені копії:

- договору з типографією на виготовлення агітаційного матеріалу із первинними бухгалтерськими документами що підтверджують прийняття продукції та оплати послуг типографії з коштів виборчого фонду Відповідача;

- договору оренди рекламної площі на фасаді будівлі за адресою Дніпропетровська область смт. Петриківка проспект П. Калнишевського буд. 34.

Копію ухвали разом з позовною заявою та повістку про виклик до суду направити учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - кур`єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена у строки встановлені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України окремо від рішення суду у випадку, передбаченому пунктом 5 частини 1 статті 294 Кодексу адміністративного судочинства України.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала суду оскаржується до Третього апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя І.В. Тулянцева

Дата ухвалення рішення04.07.2019
Оприлюднено05.07.2019
Номер документу82813686
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними

Судовий реєстр по справі —160/6215/19

Постанова від 10.07.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Головко О.В.

Ухвала від 09.07.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Головко О.В.

Ухвала від 09.07.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Головко О.В.

Рішення від 06.07.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Ухвала від 05.07.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Ухвала від 04.07.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні