Ухвала
від 04.07.2019 по справі 758/8405/19
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/8405/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 липня 2019 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва: ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого Сьомого слідчого відділу розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий Сьомого слідчого відділу розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором відділу Прокуратури м. Києва без ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Обґрунтовуючи клопотання, слідчий зазначав, що Сьомим слідчим відділом розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 32018100000000159 від 27.09.18, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205, ч.5 ст. 27, ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та інші невстановлені слідством особи, за період з 2018 року по 2019 рік на підставних осіб здійснили придбання/реєстрацію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (колишня назва - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ») та інші та в подальшому використовують дані підприємства з метою прикриття незаконної діяльності, що полягає у незаконному формуванні податкового кредиту іншим СГД, отриманого від імпорту товарів, який фактично реалізується за готівку без документального оформлення, на загальну суму більше 7 млн. грн., чим заподіяли велику матеріальну шкоду державі.

Допитаний засновник та директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (колишня назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ») ОСОБА_7 повідомив, що не має відношення до реєстрації, перереєстрації, придбання та проведення ним будь-якої фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

На даний час, в ході досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до оригіналів документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (колишня назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »), які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , для подальшого проведення експертних досліджень.

Посилаючись на зазначені обставини, слідчий просив задовольнити клопотання.

Слідчий у судове засідання не з`явився, подав до суду заяву, у якій просив розглянути клопотання за його відсутності, також клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя ухвалив розглядати клопотання за відсутності слідчого.

Представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, у судове засідання не викликався на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Вивчивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Установлено, що відомості про кримінальні правопорушення за ч. 2 ст. 205, ч.5 ст. 27, ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32018100000000159 від 27.09.18.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Ураховуючи те, що оригінали документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , в реєстраційній справі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (колишня назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »), а саме: рішення про створення підприємства; статут підприємства та зміни до статуту; реєстраційні картки; накази про призначення службових осіб; протоколи зборів учасників товариства; довіреність на право представлення інтересів підприємства в державних органах; інші документи, що містять зразки почерку та підписів службових осіб, самостійно і в сукупності з іншими фактичними даними мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, приходжу до висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання.

Разом з тим, клопотання в частині вилучення оригіналів документів задоволенню не підлягає, оскільки в ньому не обґрунтована необхідність вилучення оригіналів.

Керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого Сьомого слідчого відділу розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

ІНФОРМАЦІЯ_6 ( АДРЕСА_1 ) надати старшому слідчому Сьомого слідчого відділу розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , слідчим СУФР ГУ ДФС у Львівській області або оперативним співробітникам за їх дорученням тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх копій, які знаходяться у реєстраційній справі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 , колишня назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »), ), а саме: рішення про створення підприємства; статут підприємства та зміни до статуту; реєстраційні картки; накази про призначення службових осіб; протоколи зборів учасників товариства; довіреність на право представлення інтересів підприємства в державних органах; інші документи, що містять зразки почерку та підписів службових осіб.

У задоволенні решти клопотання відмовити.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Ухвала виготовлена у двох примірниках, один з яких знаходиться в матеріалах справи.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.07.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —758/8405/19

Ухвала від 04.07.2019

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні