Ухвала
від 25.06.2019 по справі 296/6107/19
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/6107/19

1-кс/296/3295/19

УХВАЛА

Іменем України

25 червня 2019 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий звернувся до суду з вказаним клопотанням, в обгрунтування якого зазначив, що у провадженні СУ ГУНП в Житомирській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014060020002992 від 11.06.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 194 КК України.

До Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області 11.06.2018 з письмовою заявою звернувся провідний фахівець з охорони ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 з приводу пошкодження об`єкту незавершеного будівництва, що за адресою: АДРЕСА_1 (будівництво на замовлення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), який належний ПП « ОСОБА_5 ».

Крім того, до Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області надійшла заява від ПП « ОСОБА_5 » з приводу вказаного факту.

Під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що 05.06.2014 група невстановлених осіб перебуваючи на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 , на якій знаходиться належна ПП « ОСОБА_5 » будівля незавершеного будівництва та зберігаються необхідні для будівництва будівельні матеріали, невідомі особи частково пошкодили паркан навколо будівельного майданчику, стіни будівлі та елементи покрівлі будівлі.

В подальшому, 17.10.2014 невідомими особами за адресою: АДРЕСА_1 , було зруйновано паркан навколо будівельного майданчику та розпочато демонтаж об`єкту незавершеного будівництва. Для проведення демонтажних робіт між громадою міста Житомир та Дочірнім підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_2 » АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ - НОМЕР_1 ) було укладено договір про демонтаж будівельних конструкцій, які знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 (перехрестя вулиць Київська та Театральна). На підставі вказаного договору для проведення демонтажу було залучено працівників, технологічний транспорт та автомобілів, які належать Дочірньому підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_2 » АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ - НОМЕР_1 ) та ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

З метою встановлення осіб, які безпосередньо виконували демонтаж будівельних конструкцій за адресою: АДРЕСА_1 , (перехрестя вулиць Київська та Театральна) з числа працівників Дочірнього підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ - НОМЕР_1 ), виникла необхідність в проведені огляду особових справ працівників вказаного підприємства.

Враховуючи, що дана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин та необхідна для повного, об`єктивного та неупередженого розслідування даного кримінального провадження, у зв`язку з чим необхідно отримати тимчасовий доступ до усіх наявних особових справ, в тому числі особових справ, які знаходяться в архіві, працівників Дочірнього підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ - НОМЕР_1 ), які знаходяться у володінні Дочірнього підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ - НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_2 .

В судове засідання слідчий не з"явився.

Дослідивши подані документи та матеріали, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується клопотання, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду і вирішення клопотання по суті, суд приходить до наступних висновків.

За змістом п.3 ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі, або документи, зокрема, не становлять собою, або не виключають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

При цьому, ч.6 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи викладене, слідчий, який звернувся з даним клопотанням, довів наявність достатніх підстав вважати, що документи, які знаходяться у володінні Дочірнього підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ - НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться в них, можуть бути використані як докази по кримінальному провадженню, іншим способом не можливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Керуючись ст.ст.160, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ начальнику відділу СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_6 , заступнику начальника відділу СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_7 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_8 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_9 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_10 , старшому слідчому СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_11 , старшому слідчому СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_12 , старшому слідчому СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_13 , слідчому СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_14 , слідчому СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_15 , слідчому СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_16 , слідчому СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_17 , до усіх наявних особових справ, в тому числі особових справ, які знаходяться в архіві, працівників Дочірнього підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ - НОМЕР_1 ), а також дочірніх підприємств, які знаходяться у володінні Дочірнього підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ - НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , з метою огляду та вилучення належним чином завірених копій.

Дочірнє підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_2 » АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » як володілець речей зобов`язаний надати тимчасовий доступ до зазначеної в ухвалі інформації.

Згідно ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто до 25.07.2019р.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.06.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —296/6107/19

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні