Ухвала
від 04.07.2019 по справі 373/1055/19
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/1055/19

Номер рядка звіту 38

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження

04 липня 2019 року м. Переяслав-Хмельницький

Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області Залеська А.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_1 до Пристромської сільської ради Переяслав-Хмельницького району про визнання права власності на спадкове майно,

ВСТАНОВИВ:

Позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_1 через свого представника ОСОБА_2 звернулися до суду з позовною заявою та просять визнати: 1) за ОСОБА_1 право власності на земельну ділянку № НОМЕР_1 загальною площею 2,4810 га (0,3878 га + 1,0632 га + 1,0300 га) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що розташована на території Пристромської сільської ради Переяслав-Хмельницького району, відповідно до договору про поділ спадщини між спадкоємцями від 20.05.2019 в порядку спадкування за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 матері ОСОБА_3 належала останній на підставі державного акту на право приватної власності на землю серії НОМЕР_2 від 08.01.2004; 2) за ОСОБА_1 право власності на земельну ділянку № НОМЕР_3 загальною площею 2,4806 га (0,3878 га + 1,0629 га + 1,0299 га) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що розташована на території Пристромської сільської ради Переяслав-Хмельницького району, відповідно до договору про поділ спадщини між спадкоємцями від 20.05.2019 в порядку спадкування за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 матері ОСОБА_3 належала останній, оскільки вона фактично прийняла спадщину, але юридично своїх прав не оформила після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 свого чоловіка ОСОБА_4 , якому земельна ділянка належала на підставі державного акту на право приватної власності на землю серії НОМЕР_4 від 08.01.2004.

Також просять витребувати у приватного нотаріуса Переяслав-Хмельницького районного нотаріального округу Київської області копію спадкової справи № 58 за 2017 рік після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Посилаються на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_3 . Після її смерті відкрилася спадщина на все належне їй майно, в тому числі на вищевказані земельні ділянки. Позивачі є спадкоємцями за законом та прийняли спадщину, подавши відповідні заяви нотаріусу. Іншим спадкоємцем за законом також є дочка спадкодавця ОСОБА_3 - ОСОБА_5 , яка від прийняття спадщини відмовилась та не заперечує проти переоформлення земельних ділянок на позивачів. У видачі свідоцтв про право на спадщину їм відмовлено через відсутність витягу з державного земельного кадастру.

Позовна заява та додані до неї документи, відповідають вимогам статей 95, 175, 177 ЦПК України.

Спір виник із спадкових правовідносин та відповідно до статті 19 Цивільного процесуального кодексу України належить до юрисдикції загальних місцевих судів і підлягає розгляду у порядку позовного провадження.

Правила підсудності дотримані.

Клопотання про витребування нотаріальної справи суд задовольняє на підставі ст. 84 ЦПК України.

Разом з тим, зі змісту позовної заяви та документів, доданих до неї, вбачається, що ще одним спадкоємцем по справі є дочка спадкодавця ОСОБА_3 - ОСОБА_5 , однак остання не залучена, як учасник, до справи. Позивачі зазначають, що ОСОБА_5 відмовилась від прийняття спадщини, однак доказів цьому не надають, тому суд дійшов висновку, враховуючи вимоги ст. 53 ЦПК України, залучити ОСОБА_5 до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

З`ясувавши зміст позовних вимог, керуючись ст.187 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_1 до Пристромської сільської ради Переяслав-Хмельницького району, третя особа: ОСОБА_5 , про визнання права власності на спадкове майно та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 11:00 год. 29 липня 2019 року в приміщенні Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області по вул.Богдана Хмельницького буд.65 в м.Переяслав-Хмельницький Київської області.

Залучити до участі у справі, як третю особу, ОСОБА_5 .

Про час та місце підготовчого засідання повідомити учасників справи:

- позивача ОСОБА_1 , проживаючого по АДРЕСА_1 ;

- позивача ОСОБА_1 , проживаючого по АДРЕСА_2 АДРЕСА_1 ;

- відповідача Пристромську сільську раду Переяслав-Хмельницького району Київської області, що знаходиться в с. Пристроми Переяслав-Хмельницького району Київської області;

- третю особу ОСОБА_5 , проживаючу по АДРЕСА_1 .

Витребувати у приватного нотаріуса Переяслав-Хмельницького районного нотаріального округу Київської області Воробей О.М. ( АДРЕСА_3 ) до 26 липня 2019 року належним чином посвідчену копію спадкової справи № 58 за 2017 рік після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Учасникам справи роз`яснити наступне.

Відповідач має право надати суду відзив на позовну заяву і всі наявні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову протягом шістнадцяти днів з дня вручення копії ухвали суду про відкриття провадження у праві. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Треті особи мають право подати пояснення щодо позову протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, а щодо відзиву відповідача - протягом десяти днів з дня його отримання. Одночасно з наданням суду пояснення щодо позову та/або на відзив, копія пояснення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи, з наданням суду підтверджуючого документа.

Докази , не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання строк з причин, що не залежали від неї.

Апеляційна скарга на ухвалу суду, в частині недотримання правил підсудності, може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали до Київського апеляційного суду.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Розділу ХIIІ Перехідні положення Цивільного процесуального кодексу України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області.

Суддя: А. О. Залеська

Дата ухвалення рішення04.07.2019
Оприлюднено08.07.2019
Номер документу82840692
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —373/1055/19

Рішення від 29.07.2019

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

Ухвала від 04.07.2019

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні