Ухвала
від 04.07.2019 по справі 908/1464/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/65/19

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

04.07.2019 Справа № 908/1464/19

м.Запоріжжя Запорізької області

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю "Мік Імпорт" (вул. Північне шосе, 69А, м. Запоріжжя, 69006, код ЄДРПОУ 41737417)

Суддя Юлдашев О.О.

У судовому засіданні присутній представник ГУ ДФС у Запорізькій області - Сиваш П.О.

Товариство з обмеженою відповідальністю Мік Імпорт , м. Запоріжжя на підставі статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" подано заяву про порушення справи про банкрутство.

Обґрунтовуючи заяву, боржник зазначив, що учасником товариства прийнято рішення припинити діяльність та ліквідувати товариство у добровільному порядку, призначено голову ліквідаційної комісії та прийнято рішення про звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство.

Представник боржника у судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив. Згідно зі ст. 202 ГПК України, справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Вивчивши матеріали справи, проаналізувавши діюче законодавство, суд

ВСТАНОВИВ:

Юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю Мік Імпорт , зареєстровано за адресою: вул. Північне шосе, 69А, м. Запоріжжя, 69006, згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Згідно з рішенням учасника від 28.02.2019р. учасником ТОВ Мік Імпорт прийнято рішення про припинення товариства шляхом його ліквідації, головою ліквідаційної комісії призначено Никонова Романа Анатолійовича, загальний строк проведення ліквідаційної процедури встановлено у три місяці.

Про свою ліквідацію боржник - ТОВ Мік Імпорт повідомив органи державної фіскальної служби, Фонди соціального страхування, тощо.

Згідно з положеннями статті 104 та ч.1 статті 110 Цивільного кодексу України юридична особа може бути припинена шляхом ліквідації за рішенням її учасників.

За статтею 105 ЦК України учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, зобов`язані протягом трьох робочих днів з дати прийняття рішення письмово повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію, відповідно до цього Кодексу призначають комісію з припинення юридичної особи (комісію з реорганізації, ліквідаційну комісію), голову комісії або ліквідатора та встановлюють порядок і строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється. Виконання функцій комісії з припинення юридичної особи (комісії з реорганізації, ліквідаційної комісії) може бути покладено на орган управління юридичної особи. До комісії з припинення юридичної особи (комісії з реорганізації, ліквідаційної комісії) або ліквідатора з моменту призначення переходять повноваження щодо управління справами юридичної особи. Голова комісії, її члени або ліквідатор юридичної особи представляють її у відносинах з третіми особами та виступають у суді від імені юридичної особи, яка припиняється. Строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється, не може становити менше двох і більше шести місяців з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи. Кожна окрема вимога кредитора, зокрема щодо сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, страхових коштів до Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування, розглядається, після чого приймається відповідне рішення, яке надсилається кредитору не пізніше тридцяти днів з дня отримання юридичною особою, що припиняється, відповідної вимоги кредитора.

До Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 28.02.2019р. внесено запис про прийняття учасниками ТОВ Мік Імпорт рішення про припинення товариства та встановлено строк для заявлення кредиторських вимог до 28.04.2019р.

Як свідчать документи бухгалтерської звітності, а також згідно заявленим кредиторами претензій загальна сума кредиторської заборгованості, що не оспорюється боржником складає 1 326 254,00 грн.

Заборгованість по сплаті податків і зборів відсутня.

Заборгованість по заробітній платі перед працівниками підприємства відсутня.

Згідно з ч.1 статті 111 ЦК України ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред`явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, перелік пред`явлених кредиторами вимог кредиторів, результати їх розгляду.

Суду представлено проміжний ліквідаційний баланс ТОВ Мік Імпорт станом на 11.06.2019р., який відповідає встановленим вимогам та відображує кредиторську заборгованість і відсутність дебіторської.

Проміжний ліквідаційний баланс затверджено рішенням учасника (рішення від 11.06.2019р.) та за результатами розгляду ліквідаційного балансу вирішено подати до господарського суду заяву про порушення справи про банкрутство згідно з вимогами статті 95 Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у зв`язку з недостатністю майна для задоволення кредиторських вимог.

Згідно з ч.3 статті 110 ЦК України якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Частиною 1 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов`язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов`язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Матеріалами справи підтверджено, що боржником дотримані встановлені законом вимоги щодо ліквідації юридичної особи за рішенням учасника, також встановлено неспроможність боржника задовольнити вимоги кредиторів через значне перевищення пасивів над активами за результатами проміжного ліквідаційного балансу.

Таким чином, боржник правомірно та обґрунтовано звернувся до господарського суду, оскільки є наявними підстави для відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ Мік Імпорт , м. Запоріжжя.

Керуючись ст.ст. 2, 16, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 12, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Мік Імпорт" (вул. Північне шосе, 69А, м. Запоріжжя, 69006, код ЄДРПОУ 41737417).

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Судове засідання для вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом, яке відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, корп. 2, каб. 213, призначити на 16.07.2019р. о 10-45.

Зобов`язати надати суду:

ВДВС - довідку про наявність виконавчих документів щодо боржника та про вжиті заходи щодо стягнення безспірних сум з боржника; витяг з Державного реєстру виконавчих проваджень щодо виконавчих проваджень за участю боржника.

Копію ухвали надіслати: боржнику, Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, Заводському районному суду м. Запоріжжя, ГУ ДФС у Запорізькій області, Заводському ВДВС м. Запоріжжя, Головному територіальному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Ухвала набирає законної сили у день її винесення - 04.07.2019р. та може бути оскаржена в апеляційному порядку відповідно до ст.ст. 256-259 ГПК України.

Суддя О.О. Юлдашев

Дата ухвалення рішення04.07.2019
Оприлюднено09.07.2019
Номер документу82859901
СудочинствоГосподарське
Сутьпричини неявки суд не повідомив. Згідно зі ст. 202 ГПК України, справа розглядається за наявними в ній матеріалами. Вивчивши матеріали справи, проаналізувавши діюче законодавство

Судовий реєстр по справі —908/1464/19

Ухвала від 07.11.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 29.10.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 26.09.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 10.09.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 21.08.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Постанова від 16.07.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 04.07.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 25.06.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні