Ухвала
від 01.07.2019 по справі 640/11199/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

01 липня 2019 року м. Київ№ 640/11199/19 Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Пащенко К.С., ознайомившись з позовом № 03-80/277 від 18.06.2019 і доданими до нього матеріалами

Департаменту будівництва, енергозбереження, архітектури

та містобудування Луганської обласної державної адміністрації

до Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного

комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства

у сфері публічних закупівель,

Антимонопольного комітету України

про визнання протиправними та скасування рішень,

ВСТАНОВИВ:

Департамент будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування Луганської обласної державної адміністрації (адреса: 93400, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк просп. Центральний, буд. 59, ідентифікаційний код - 04011555) (далі - позивач або Департамент будівництва ЛОДА) подав на розгляд Окружному адміністративному суду м. Києва позов до Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель (адреса місцезнаходження: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, буд. 45, ідентифікаційний код юридичної особи - Антимонопольного комітету України - 00032767) (надалі - відповідач-1 або Постійно діюча адміністративна колегія) та Антимонопольного комітету України (адреса місцезнаходження: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, буд. 45, ідентифікаційний код - 00032767) (нижче - відповідач-2 або АМКУ), у якому просить суд:

визнати протиправним та скасувати рішення Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель від 23.05.2019 № 6532-р/пк-пз, яким зобов`язано Управління капітального будівництва Луганської обласної державної адміністрації скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції Товариства з обмеженою відповідальністю Проектно- вишукувальний інститут Укрспецпроект та рішення про визначення Товариства з обмеженою відповідальністю СБК Стройсервіс переможцем процедури закупівлі - ДК 021:2015: 45454000-4 - Реконструкція , оголошення про проведення якої оприлюднене на веб-порталі Уповноваженого органу за № UA-2019-02-28-001304-b.

Мотивуючи викладені у позові обставини Департамент будівництва ЛОДА відзначає, що спірне рішення прийняте з порушенням норм матеріального і процесуального права.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких відповідачі є суб`єктами владних повноважень.

Зазначений спір згідно з ст. 19 Кодексу адміністративного судочинства України (по тексту - КАС України), відноситься до компетенції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 12 КАС України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно ч. 1 ст. 257 КАС України, за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності. Частиною 2 вказаної статті вказано, що за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

У відповідності до ч. 1 ст. 260 КАС України, питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Частиною 5 ст. 262 КАС України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Проаналізувавши позовну заяву і додані до неї матеріалами, враховуючи відсутність обґрунтувань позивача для розгляду даної справи з проведенням судового засідання, в силу вимог зазначених норм, суд приходить до висновку, що дана справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи та проведення судового засідання - у письмовому провадженні.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 160-161, 172 КАС України.

Поряд із цим, у відповідності до ч. 2 ст. 49 КАС України, якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Як видно з матеріалів справи, рішення по справі може вплинути на права та обов`язки Товариства з обмеженою відповідальністю Проектно-вишукувальний інститут Укрспецпроект (адреса: 49100, Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, буд. 128, ідентифікаційний код - 39545561) та Товариства з обмеженою відповідальністю СБК Стройсервіс (адреса: 93409, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Гагаріна, буд. 93, ідентифікаційний код - 40463744), урахуванням чого, а також з метою з`ясування ступеню впливу даної справи на їх права та обов`язки, суд дійшов висновку про наявність підстав для залучення Товариства з обмеженою відповідальністю Проектно-вишукувальний інститут Укрспецпроект (скорочено - третя особа-1 або ТОВ Проектно-вишукувальний інститут Укрспецпроект ) і Товариства з обмеженою відповідальністю СБК Стройсервіс (в подальшому - третя особа-2 або ТОВ СБК Стройсервіс ) до участі у справі в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Окремо, суд примічає, що відповідно до ч. 4 ст. 77 КАС України, суд не може витребовувати докази у позивача в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкт владних повноважень, окрім доказів на підтвердження обставин, за яких, на думку позивача, відбулося порушення його прав, свобод чи інтересів.

За ч. 3 ст. 77 КАС України, докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи.

Так, судом встановлена необхідність отримання доказів.

Керуючись ст.ст. 12, 19, 49, 77, 79-80, 94, 160-164, 166, 171, 172, 241-243, 248, 256, 257, 260, 262 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у адміністративній справі.

2. Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження у письмовому провадженні без виклику учасників справи та проведення судового засідання.

3. Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю Проектно-вишукувальний інститут Укрспецпроект (адреса: 49100, Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, буд. 128, ідентифікаційний код - 39545561) та Товариство з обмеженою відповідальністю СБК Стройсервіс (адреса: 93409, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Гагаріна, буд. 93, ідентифікаційний код - 40463744) до участі у справі в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

4. Зобов`язати позивача протягом п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали направити на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю Проектно-вишукувальний інститут Укрспецпроект (адреса: 49100, Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, буд. 128, ідентифікаційний код - 39545561) та Товариства з обмеженою відповідальністю СБК Стройсервіс (адреса: 93409, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Гагаріна, буд. 93, ідентифікаційний код - 40463744) копію позову та доданих до нього документів, докази чого надати суду.

5. Запропонувати третім особам подати до суду у п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання позовної заяви з додатками пояснення щодо позову.

6. Запропонувати відповідачам подати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали про відкриття провадження у справі відзиви на позовну заяву (відзиви) та докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідачів, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзивів і доданих до них доказів позивачу.

7. Повідомити учасників справи, що ними можуть бути подані заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали про відкриття провадження у справі.

8. Повідомити учасників справи, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідачі мають подати в строк для подання відзивів, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзивів.

9. Запропонувати позивачу подати до суду у п`ятиденний строк з моменту отримання відзивів на позовну заяву (відзиви) разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідачів, відповідь на відзиви та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзиви і доданих до нього доказів відповідачам.

10. Запропонувати відповідачам подати до суду у п`ятиденний строк з моменту отримання відповіді на відзиви разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення позивача, заперечення та документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечень і доданих до нього доказів позивачу.

11. Звернути увагу учасників справи, що письмові докази, які подаються до суду мають бути оформлені відповідно до вимог ст. 94 КАС України, зокрема, вони подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, а якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством, зокрема, учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

12. Звернути увагу відповідачів, що у разі ненадання відзивів у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

13. Звернути увагу сторін, що відзив на позовну заяву (відзиви), відповідь на відзиви та заперечення повинні відповідати вимогам ч.ч. 2-4 ст. 162 КАС України.

11. Повідомити учасників справи, що вони можуть отримати інформацію по справі № 640/11199/19, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://adm.ki.court.gov.ua/sud2670/.

14. Запропонувати учасникам справи подати до суду всі наявні заяви та клопотання.

15. Звернути увагу учасників справи, що у разі невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу; або зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству суд, відповідно до ст. 149 КАС України, може застосувати заходи процесуального примусу шляхом постановлення ухвали про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

16. Звернути увагу відповідачів - суб`єктів владних повноважень, на те, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суд, відповідно до ст. 149 КАС України, може застосувати заходи процесуального примусу шляхом постановлення ухвали про стягнення в дохід Державного бюджету України штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

17. Звернути увагу сторін, що застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановлених КАС України.

18. Повідомити відповідачів про можливість отримання матеріалів позовної заяви з додатками лише безпосередньо у суді .

19. Витребувати у Управління капітального будівництва Луганської обласної державної адміністрації (адреса: 93406, Україна, Луганська обл., Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, ідентифікаційний код - 04011555) належним чином засвідчену копію тендерної документації у процедурі предмета закупівлі Реконструкція будівлі, розташованої за адресою: м.Лисичанськ, вул.Могилевська, 1, під розміщення Лисичанської міжрайонної державної лаболаторії ветеринарної медицини Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів , номер оголошення про проведення процедури закупівлі, що оприлюднене на веб-порталі Уповноваженого органу та назва предмету закупівлі - UA-2019-02-28-001304-b.

Ухвала, відповідно до ч. 2 ст. 256 КАС України, набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише у випадку порушення правил підсудності .

Суддя К.С. Пащенко

Дата ухвалення рішення01.07.2019
Оприлюднено10.07.2019
Номер документу82868430
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/11199/19

Рішення від 30.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пащенко К.С.

Ухвала від 01.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пащенко К.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні