Ухвала
від 05.07.2019 по справі 462/4235/19
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/4235/19

У Х В А Л А

05 липня 2019 року слідчий суддя Залізничного районного суду міста Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого Залізничного відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

в с т а н о в и в:

07.06.2019 року внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140060001842 та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3ст. 191 КК України.

Старший слідчий Залізничного відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором, звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, покликаючись на те, що Досудовим розслідуванням встановлено, що в ході здійснення УСБУ у Львівській області оперативно-службової діяльності отримано матеріали, щодо зловживання службовим становищем та розтрати майна службовими особами ОФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Так, тендерним комітетом із закупівлі матеріально-технічних ресурсів і продуктів харчування Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » 08 лютого 2019 року проведено тендер на закупівлю колодки гальмівної типу Ф, код ДК 021:2015:24960000-1 (ідентифікатор закупівлі UA 2019-01-18-000585-с), очікувана вартість предмету закупівлі 1990711,80 грн.

За результатами конкурсних торгів х переможцем визнано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з ціновою пропозицією 1988263,20 грн.

У подальшому, між РФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » а ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » укладено договір поставки зазначеного товару № Л/НХ-19161/НЮ від 26.04.2019 на суму 1988263,20 грн. Згідно п.1.1 договору Постачальник зобовязується у 2019 році поставити Покупцеві товар, зазначений в Специфікації № 1 (Додаток № 1 до вказаного договору), згідно графіку поставки (Додаток № 2 до даного договору), а покупець прийняти і оплатити такий товар.

Після поставки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » частини товару РФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » оплачено грошові кошти в сумі 876960,00 грн. (платіжне доручення № 1859242 від 24.05.2019 року).

Разом з тим, згідно документації конкурсних торгів Замовника вказані гальмівні колодки мають відповідати необхідним вимогам ГОСТ 28186-89 «Колодки тормозні для моторовагонного рухомого складу тип «Ф» та ГОСТ 1205-73 «Колодки чугунні, тормозні для вагонів і тендерів залізних доріг широкої колії», зокрема кресленню що передбачено вказаним ГОСТ, яке наявне в технічній документації Замовника. Проте, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на виконання вказаного договору поставлено гальмівні колодки згідно власних креслень, які по ряду параметрів не відповідають тим, що передбачені в тендерній документації Замовника.

У зв`язку із цим, в органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів, а саме: тендерної документації із всіма пропозиціями учасників, протоколи комітету з конкурсних торгів ВП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » про розкриття пропозицій РФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які послужили підставою укладення Договору: № Л/НХ-19161/НЮ від 26.04.2019 р., документів, що підтверджують факт поставки у ВП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » вищевказаних гальмівних колодок (додаткові договори, договори з додатками, накладні, товарно-транспортні накладні, акти прийому-передачі та ін.), документів щодо проведення розрахунку за поставлений товар (рахунки, квитанції, банківські виписки), карток складського обліку, документів, щодо передачі у структурні підрозділи РФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у користування вказаного товару (вимоги, заявки, накладні, товаро-транспортні накладні, акт прийому-передачі та ін.), а також всіх наявних тормозних колодок поставлених ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у РФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та її відокремленні і структурні підрозділи, в тому числі ВП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » РФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

У випадку отримання тимчасового доступу із можливістю вилучення вказаних документів, інформація, яка в них міститься, може бути використана як доказ вчинення конкретною особою даного кримінального правопорушення, дозволить проводити подальші слідчі дії з метою прийняття законного і обґрунтованого рішення у вказаному кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи, самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження матимуть значення для прийняття законного рішення у зазначеному кримінальному провадженні, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаної документації та провести її вилучення у приміщенні Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Розглянувши матеріали клопотання, прохання слідчого, який клопотання підтримав, однак просив провести розгляд клопотання без його участі, вважаю, що його слід задовольнити, оскільки стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що отримання доступу до вказаної інформації має істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення та надасть можливість встановити осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення, що в подальшому дозволить проводити подальші слідчі дії з метою прийняття законного і обгрунтованого рішення.

Керуючисьст. 159-166 КПК України,

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділення Залізничного ВП ГУНП у Львівській області майору поліції ОСОБА_3 та/або працівникам Управління Служби безпеки України у Львівській області (за відповідним дорученням вказаного старшого слідчого Залізничного відділу поліції ГУ НП у Львівській області) на тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме: тендерної документації із всіма пропозиціями учасників, протоколи комітету з конкурсних торгів ВП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » про розкриття пропозицій РФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які послужили підставою укладення Договору № Л/НХ-19161/НЮ від 26.04.2019, документів, що підтверджують факт поставки у ВП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » вищевказаних тормозних колодок (додаткові угоди, договори з додатками, накладні, товаро-транспортні накладні, акти прийому-передачі скла, сертифікати якості та ін.), документів щодо проведення розрахунку за поставлений товар (рахунки, квитанції, банківські виписки), карток складського обліку, документів, щодо передачі у структурні підрозділи РФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у користування вказаних тормозних колодок (вимоги, заявки, накладні, товарно-транспортні накладні, акт прийому-передачі та ін.), а також всіх наявних тормозних колодок поставлених ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у РФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та її відокремленні і структурні підрозділи, в тому числі ВП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » РФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_6 » публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_5 », юридична адреса: АДРЕСА_1 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвалиодин місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Оригінал ухвали.

СудЗалізничний районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення05.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82872281
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —462/4235/19

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 05.07.2019

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні