Ухвала
від 04.07.2019 по справі 712/8735/19
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Провадження № 1- кс/712/4997/19

Справа № 712/8735/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про тимчасовий доступ до речей та документів

04 липня 2019 року Слідчий суддя Соснівського районного суду м.Черкаси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання винесене старшим слідчим СВ Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області капітаном поліції ОСОБА_3 та погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 в кримінальному провадженні №42019251010000079 від 17.05.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В:

До Соснівського районного суду м.Черкаси звернувся старший слідчий СВ Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області капітан поліції ОСОБА_3 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивує тим, що слідчим відділом Черкаського відділу поліції Головного управління національної поліції здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42019251010000079 від 17.05.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що до Черкаської місцевої прокуратури надійшла матеріали, щодо можливих неправомірних дій посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та інших підприємств при укладанні та виконанні договорів щодо ремонту доріг.

В ході аналізу наявних матеріалів встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (юридична адреса: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (юридична адреса: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (юридична адреса: АДРЕСА_1 , код НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (юридична адреса: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (юридична адреса: АДРЕСА_2 ,код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), входять до фінансово промислової групи організованої ОСОБА_5 та ОСОБА_6 та посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_5 , які організували злочинну схему по привласненню бюджетних коштів, виділених на поточний та капітальний ремонт доріг м. Черкаси.

Встановлено, що 10.04.2019 між ІНФОРМАЦІЯ_5 , в особі в.о. директора департаменту ОСОБА_7 (Замовник), з однієї сторони, та товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в особі директора ОСОБА_6 (Підрядник), з іншої сторони, бук укладений договір № 52 про закупівлю послуг.

Відповідно до п. 1.1 розділу 1 «Предмет Договору», Замовник доручає Підряднику і зобов`язується прийняти та оплатити надання послуг з поточного ремонту вулично дорожньої мережі в межах виділених фінансових ресурсів згідно з вимогами діючих нормативно правових актів, а Підрядник зобов`язується на свій власний ризик надати Послуги, доручені йому Замовником.

Відповідно до п. 2.1 розділу 2 «Якість Послуг» Договору, якість послуг має відповідати ДСТУ БВ2.7-119-2003 «Будівельні матеріали. Суміші асфальтобетонні і асфальтобетон дорожній та аеродромний. Технічні умови»; П-Г.1-218-113-2009 «Технічні правила ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування України»; ВБН Г.1-218-182-2006 «Класифікація робіт з ремонтів автомобільних доріг загального користування»; ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва»; ДСТУ3587-97 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану».

Відповідно до п. 3.1 розділу 3 «Ціна Договору», ціна Договору становить 24699000, 00 грн. (двадцять чотири мільйона шістсот дев`яносто дев`ять тисяч гривень 00 копійок), з ПДВ.

Аналізом даних з відкритих ресурсів ДКСУ встановлено, що в період часу з 25.04.2019 по 20.06.2019 на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ІНФОРМАЦІЯ_5 були перераховані грошові кошти на загальну суму 20607065, 64 грн.

В Інтернет мережі, а саме за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_6 на сторінці ОСОБА_8 був оприлюднений відеозапис з приводу неналежного виконання підрядною організацією ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » робіт з поточного ремонту вулично дорожньої мережі, а саме не якісного укладання асфальтобетонного покриття.

Досудовим розслідуванням встановлено, що всі документи, які стосуються надання послуг з поточного ремонту вулично дорожньої мережі, передбачені договором № 52 про закупівлю послуг, знаходяться у володінні посадових/службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », юридична адреса: АДРЕСА_3 , код ЄДРПОУ НОМЕР_4 .

Вказані предмети та документи мають важливе значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

В зв`язкуз цим,з метоюповного танеупередженого розслідуваннякримінального провадження,встановлення всіхобставин кримінальногоправопорушення,а такожобставин використаннябюджетних коштів,проведення судовихекспертиз (почеркознавчої, будівельно-технічної тощо), виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, на даний час виникла обґрунтована необхідність в отриманні доступу до документів, які стосуються надання послуг з поточного ремонту вулично дорожньої мережі, передбачені договором № 52 про закупівлю послуг, та які знаходяться у володінні посадових/службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », юридична адреса: АДРЕСА_3 , код ЄДРПОУ НОМЕР_4 .

В судове засідання слідчий не з`явився, до суду скерував заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримує в повному обсязі.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Згідно до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої воно знаходяться.

Таким чином, розгляд клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходяться вищезазначені документи, оскільки стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаних в клопотанні документів, зацікавленими особами.

З оглядуна викладене,слідчий суддяприходить довисновку проте,що отриманнятимчасового доступудо документів,що знаходятьсяу володінні службових/посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », юридична адреса: АДРЕСА_3 , код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , а саме: договору №52про закупівлюпослуг від10.04.2019,укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_5 ,в особів.о.директора департаменту ОСОБА_7 (Замовник),з однієїсторони,та товариствомз обмеженоювідповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 »,в особідиректора ОСОБА_6 (Підрядник),з іншоїсторони,із усімазмінами тадодатками донього;договірних цін;дефектних актів;зведених кошториснихрозрахунків;локальних кошторисів;підсумкових відомостейресурсів;розрахунків загальновиробничихвитрат;проектів;розрахунків категоріїскладності об`єкту;актів прийманнявиконаних підряднихробіт формиКБ-2Вз додаткамита підсумковихвідомостей ресурсівдо них,що стосуютьсявищевказаного договору;документів,що підтверджуютьоплату коштівза виконаніроботи;довідок провартість виконанихпідрядних робітформи КБ-3;актів назакриття прихованихробіт;загальних журналівробіт;виконавчих схем;договорів зпостачальниками матеріалів,конструкцій,виробів тавідповідно накладнихна їхотримання;документів,якими підтверджуєтьсяфакт придбанняматеріалів таїх використанняза призначенням;товарно-транспортнихнакладних;сертифікати якостіна використанийматеріал;паспортів наасфальт;договорів субпідряду,та актівприймання виконанихпідрядних робітформи КБ-2Вз додаткамита підсумковихвідомостей ресурсівдо них,довідок провартість виконанихпідрядних робітформи КБ-3,документів,що підтверджуютьоплату виконанихсубпідрядником робіт;документів,що підтверджуютьнаявність власноїабо орендованоїтехніки задіяноїпід часвиконання будівельних робіт,статуту товариства,наказів напризначення,посадових інструкційпрацівників,трудових договорівз найманимипрацівниками,що булизадіяні підчас виконаннябудівельних робітабо угодцивільно-правовогохарактеру ізособами,що булизадіяні підчас виконаннябудівельних робіт з можливістю отримання завірених копій документів, має важливе значення для встановлення обставин у вищевказаному кримінальному провадженні, а тому клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 40, 131-132, 159-166, 369-372, 376 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів із можливістю ознайомлення з оригіналами та отримання належним чином завірених копій наступних речей та документів, а саме: договору № 52 про закупівлю послуг від 10.04.2019, укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_5 , в особі в.о. директора департаменту ОСОБА_7 (Замовник), з однієї сторони, та товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в особі директора ОСОБА_6 (Підрядник), з іншої сторони, із усіма змінами та додатками до нього; договірних цін; дефектних актів; зведених кошторисних розрахунків; локальних кошторисів; підсумкових відомостей ресурсів; розрахунків загальновиробничих витрат; проектів; розрахунків категорії складності об`єкту; актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2В з додатками та підсумкових відомостей ресурсів до них, що стосуються вищевказаного договору; документів, що підтверджують оплату коштів за виконані роботи; довідок про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3; актів на закриття прихованих робіт; загальних журналів робіт; виконавчих схем; договорів з постачальниками матеріалів, конструкцій, виробів та відповідно накладних на їх отримання; документів, якими підтверджується факт придбання матеріалів та їх використання за призначенням; товарно-транспортних накладних; сертифікати якості на використаний матеріал; паспортів на асфальт; договорів субпідряду, та актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2В з додатками та підсумкових відомостей ресурсів до них, довідок про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, документів, що підтверджують оплату виконаних субпідрядником робіт; документів, що підтверджують наявність власної або орендованої техніки задіяної під час виконання будівельних робіт, статуту товариства, наказів на призначення, посадових інструкцій працівників, трудових договорів з найманими працівниками, що були задіяні під час виконання будівельних робіт або угод цивільно-правового характеру із особами, що були задіяні під час виконання будівельних робіт, що перебувають у володінні службових/посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », юридична адреса: АДРЕСА_3 , код ЄДРПОУ НОМЕР_4 .

Організацію виконання ухвали покласти на старшого слідчого Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , заступника начальника відділу УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_9 , старшого оперуповноваженого УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_10 , оперуповноваженого УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_11 .

Строк виконання даної ухвали 30 діб з моменту її проголошення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82881221
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —712/8735/19

Ухвала від 04.07.2019

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні