Ухвала
від 03.05.2019 по справі 758/14791/17
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/14791/17

У Х В А Л А

про заміну позивача

03 травня 2019 року місто Київ

Подільський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Ларіонової Н.М.,

при секретарі судового засідання Мариненко Я.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Києві заяву представника позивача Комунального підприємства Київтеплоенерго , який є правонаступником Публічного акціонерного товариства Київенерго про заміну позивача та матеріали цивільної справи за позовом Публічного акціонерного товариства Київенерго до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги централізованого опалення та постачання гарячої води, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні районного суду перебуває цивільна справа за позовом, в якому позивач просить стягнути з відповідача заборгованість за надані послуги з центрального опалення та постачання гарячої води на загальну суму 34 800,80 грн.

Ухвалою суду відкрито провадження в справі та справа призначена до судового розгляду.

До суду надійшла заява представника КП Київтеплоенерго , який є правонаступником ПАТ Київенерго про заміну позивача ПАТ Київенерго на КП Київтеплоенерго , мотивуючи тим, що 11.10.2018 року між ПАТ Київенерго та КП Київтеплоенерго укладено договір про відступлення права вимоги №603-18 та №602-18, відповідно до яких ПАТ Київенерго відступило, а КП Київтеплоенерго набуло право грошової вимоги до боржника з оплати спожитих до 01.05.2018 року послуг таких, що підлягає стягненню із споживача , а також будь-яких інших, передбачених договорами та чинних законодавством додаткових грошових зобов`язань, в тому числі визначені рішенням суду.

Сторони в судове засідання не з`явилися, про розгляд справи повідомлені у встановленому законом порядку.

Дослідивши заяву представника КП Київтеплоенерго ,матеріали справи, суд дійшов висновку про задоволення клопотання з огляду на таке.

Відповідно до ст. 512 Цивільного кодексу України кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги).

Статтею 514 Цивільного кодексу України встановлено, що до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також у інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Як вбачається з матеріалів справи ПАТ Київенерго відступив КП Київтеплоенерго за вищевказаним договором.

За таких обставин ПАТ Київенерго підлягає заміні його правонаступником КП Київтеплоенерго , як належного позивача, оскільки на час розгляду справи останнім є правонаступником всіх прав та обов`язків КП Київтеплоенерго .

Оскільки до участі в справі підлягає залученню новий учасник, то розгляд справи необхідно відкласти.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 55, 182, 258-260,353, п. 9 р. ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Заяву представника Комунального підприємства Київтеплоенерго про заміну позивача - задовольнити.

Замінити позивача - Публічне акціонерне товариство Київенерго , виключивши його з числа осіб, що беруть участь у справі, на правонаступника - Комунальне підприємство Київтеплоенерго (ЄДРПОУ 40538421, адреса: 01032, м. Київ, вул. Жилянська, 83/53).

Судовий розгляд цивільної справи за позовом Комунального підприємства Київтеплоенерго до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з центрального опалення та постачання гарячої води - відкласти до 08 листопада 2019 року о 08.55 год.

Копію ухвали надіслати належному позивачу - Комунальному підприємству Київтеплоенерго - для відома.

Про час та місце судового засідання повідомити осіб, що беруть участь у справі.

Ухвала в частині заміни сторони у справі може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Подільський районний суд м. Києва шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня складання ухвали.

СуддяН. М. Ларіонова

Дата ухвалення рішення03.05.2019
Оприлюднено10.07.2019
Номер документу82912291
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за надані послуги централізованого опалення та постачання гарячої води

Судовий реєстр по справі —758/14791/17

Рішення від 27.07.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 03.05.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 02.01.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 30.01.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні