Ухвала
від 09.07.2019 по справі 319/236/19
КУЙБИШЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

КУЙБИШЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 319/236/19

Провадження №2-з/319/4/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 липня 2019 року смт. Більмак

Куйбишевський районний суд Запорізької області в складі:

головуючого судді Горбачова Ю.М.,

при секретарі судового засідання Сіляєвої Н.І.,

за відсутності осіб, які повинні брати участь у справі,

розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позовних вимог,-

В С Т А Н О В И В:

24 червня 2019 року до Куйбишевського районного суду Запорізької області надійшла заява ОСОБА_1 (далі - заявник) про забезпечення позовних вимог шляхом зупинення стягнення з неї суми боргу на підставі виконавчого напису №10689, виданого 04 серпня 2017 року, який оскаржується у судовому порядку.

В обґрунтування заяви ОСОБА_1 зазначила, що 01 березня 2019 року вона звернулась до Куйбишевського районного суду Запорізької області з позовною заявою до Публічного акціонерного товариства комерційний банк ПриватБанк , треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Швець Р.О., Більмацький районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню. На підставі виконавчого напису нотаріусу відповідачем по справі ПАТ КБ ПриватБанк було пред`явлено даний документ на виконання до Більмацького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області та 22.12.2017 року було відкрито виконавче провадження за ВП №55419849. На даний час заявник працює на посаді силосника в КТ ОСОБА_2 і компанія Комиш-Зорянського елеватора. Отримавши заробітну плату за квітень 2018 року, ОСОБА_1 недоотримала 794,29 гривень. Звернувшись до бухгалтерії підприємства, бухгалтер по заробітній платі повідомила заявнику, що Більмацьким районним відділом Державної виконавчої служби пред`явлено до виконання виконавчий документ про стягнення з неї боргу, який на даний час оспорюється в судовому порядку. Станом на 20 червня 2019 року з заробітної плати ОСОБА_1 утримано 8281,95 гривень. Враховуючи викладене, заявник просить суд винести ухвалу про забезпечення позовних вимог шляхом зупинення стягнення з неї суми боргу на підставі виконавчого напису №10689, виданого 04 серпня 2017 року.

Згідно з ч. 1 ст. 153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи.

Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

За ч. 2 ст. 149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно з ч. 1 ст. 152 ЦПК України заява про забезпечення позову подається:

1)до подання позовної заяви - за правилами підсудності, встановленими цим Кодексом для відповідно позову, або до суду за місцезнаходженням предмета спору - якщо суд, до підсудності якого відноситься справа, визначити неможливо;

2)одночасно з пред`явленням позову - до суду, до якого подається позовна заява, за правилами підсудності, встановленими цим Кодексом;

3)після відкриття провадження у справі - до суду, у провадженні якого перебуває справа.

13 червня 2019 року цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства комерційний банк ПриватБанк , треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Швець Р.О., Більмацький районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, була розглянута судом та винесено рішення про задоволення позову в повному обсязі.

Однак, заява ОСОБА_1 про забезпечення позовних вимог подана до Куйбишевського районного суду Запорізької області 24 червня 2019 року, тобто після розгляду справи по суті.

За таких обставин суд приходить до висновку, що заява про забезпечення позову задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. 153 ЦПК України, суд -

П О Т А Н О В И В:

Відмовити у забезпеченні позовних вимог ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства комерційний банк ПриватБанк , треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Швець Р.О., Більмацький районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню .

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Куйбишевський районний суд Запорізької області протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя: Ю. М. Горбачов

Дата ухвалення рішення09.07.2019
Оприлюднено11.07.2019
Номер документу82921298
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позовних вимог

Судовий реєстр по справі —319/236/19

Ухвала від 09.07.2019

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Горбачов Ю. М.

Рішення від 13.06.2019

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Горбачов Ю. М.

Ухвала від 05.06.2019

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Горбачов Ю. М.

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Горбачов Ю. М.

Ухвала від 13.03.2019

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Хамзін Т. Р.

Ухвала від 05.03.2019

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Хамзін Т. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні