Ухвала
від 10.07.2019 по справі 349/899/19
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/899/19

Провадження № 2/349/326/19

У Х В А Л А

10 липня 2019 року м. Рогатин

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

у складі головуючого - судді Лошак О.О.

з участю секретаря судового засідання Мартиновської І.П.

розглядаючи у підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності на домоволодіння. ,

встановив:

ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Микитчин П.С., звернувся в суд із позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання права власності на домоволодіння, яке розташоване в АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом після смерті його батька ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позивач, представник позивача в підготовче засідання не з`явилися, представник позивача надав суду клопотання в якому просив залучити дружину спадкодавця ОСОБА_3 , та Жовчівську сільську раду Рогатинського району Івано-Франківської області у якості співвідповідачів у даній цивільній справі.

Відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в підготовче засідання не з`явилися, їхня неявка не перешкоджає розгляду даного клопотання.

Заява представника позивача про залучення співвідповідачів подана на стадії підготовчого засідання та відповідає вимогам ЦПК України, а тому підлягає до задоволення.

Згідно із ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно до п.2 ч.2ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження, зокрема, у випадках заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

З урахування викладених обставин суд задовольняє клопотання позивача про залучення співвідповідачів у справі та відкладає підготовче засідання.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 51 ч.2, 198 ч.2, 260-261 ЦПК України, суд,-

ухвалив:

Клопотання представника позивача про залучення співвідповідачів задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості співвідповідачів ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительку АДРЕСА_1 та Жовчівську сільську раду Рогатинського району Івано-Франківської області, місцезнаходження: с. Жовчів вул. Сільрадівська, буд. № 15 Рогатинського району Івано-Франківської області.

Направити ОСОБА_5 , Жовчівській сільській раді Рогатинського району Івано-Франківської області копію даної ухвали та копії позовної заяви з доданими до неї матеріалами.

Відкласти підготовче засідання по справі на 01 серпня 2019 року о 10 год. 00 хв.

Відповідач вправі подати протягом строку, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали, письмовий відзив з викладом заперечення проти позову, який має відповідати вимогам, встановленим ч.3 ст.178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Лошак

СудРогатинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення10.07.2019
Оприлюднено11.07.2019
Номер документу82929001
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —349/899/19

Рішення від 25.09.2019

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

Ухвала від 01.08.2019

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

Ухвала від 10.07.2019

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

Ухвала від 29.05.2019

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні