Ухвала
від 10.06.2019 по справі 757/14268/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/14268/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду міста Києва клопотання прокурора відділу процесуального керівництва управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, як4е здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення, -

В С Т А Н О В И В:

20 березня 2019 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , надійшло клопотання прокурора відділу процесуального керівництва управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №42017000000002602 від 10.08.2017, тимчасовий доступ до документів компанії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ) з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні: Філії Головне управління по м.Києву та Київській області АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_2 ) та становлять банківську таємницю.

В судове засідання слідчий/прокурор не з`явилися, про місце і час розгляду клопотання повідомлені належним чином. Представник органу досудового розслідування подав до суду заяву про розгляд вказаного провадження у відсутність сторони обвинувачення, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

У клопотанні, сторона кримінального провадження просить слідчого суддю розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Головним слідчим управлінням Національної поліціїУкраїни здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017000000002602 від 10.08.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.5 ст.191, ч.4 ст.321 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службовими особами департаментів охорони здоров`я органів місцевого самоврядування, головним лікарями медичних закладів за попередньою змовою із службовими особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ: НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРП0У: НОМЕР_1 ), « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (Чеська Республіка), а також іншими невстановленими під час досудового розслідування особами, у період 2017-2018 p.p., зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом проведення відкритих торгів щодо закупівлі медичних виробів за завищеними цінами, а також встановлення дискримінаційних вимог у документації з конкурсних торгів, порушення постанов Кабінету міністрів України № 333 від 25 березня 2009 «Про деякі питання державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення» та № 955 від 17.10.2008 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення», здійснено розтрату кошт державного та місцевих бюджетів у особливо великих розмірах.

Крім того, встановлено, що службовими особами ТО 13 « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ: НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ) та « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (Чеська Республіка), за попередньою змовою із службовими особами обласних департаментів охорони здоров`я та головними лікарями медичних закладів, з метою заволодіння бюджетними коштами, реалізується корупційна схема поділу тамонополізації ринкумедичних виробівдля хворихна серцево-судиннізахворювання,виробництва торгівсльнихмарок:« ІНФОРМАЦІЯ_6 », « ІНФОРМАЦІЯ_7 », « ІНФОРМАЦІЯ_8 », « ІНФОРМАЦІЯ_9 », « ІНФОРМАЦІЯ_10 »' « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (США) та ін., a саме, шляхом участі у тендерних процедурах афілійованих та підконтрольних підприємств під час проведення лікувально-профілактичними закладами охорони здоров`я публічних торгів, підготовки закладами охорони здоров`я технічної документації із такими вимогами до предметів закупівлі, які можуть поставити тільки вищевказані суб`єкти господарювання а також зазначення вищевказаним суб`єктами господарської діяльності недостовірних відомостей щодо вартості продукції під час імпорту медичних виробів на територію України.

З метоюприкриття своєїнезаконної діяльностівищевказані підприємствавикористовують підприємства-нерезиденти,зокрема:« ІНФОРМАЦІЯ_4 »( АДРЕСА_1 ,засновник такерівник громадянинУкраїни ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_12 ,зареєстрований тапроживає ум.Києві,відповідно довідомостей ДПСУне перетинавдержавний кордонУкраїни протягом2017-2018p.p.,яке неє виробникоммедичних виробівта створеноз метоюприховування реальноївартості атакож знижокна продукцію,наданих їївиробниками:« ІНФОРМАЦІЯ_6 »,« ІНФОРМАЦІЯ_13 »,« ІНФОРМАЦІЯ_8 »,« ІНФОРМАЦІЯ_9 »,« ІНФОРМАЦІЯ_10 »,« ІНФОРМАЦІЯ_11 »( ІНФОРМАЦІЯ_14 )та ін.,що свідчитьпро порушеннявимог постановиКабінету міністрівУкраїни №333від 25.03.2009«Про деякіпитання державногорегулювання цінна лікарськізасоби івироби медичногопризначення»,якою затвердженоперелік основнихлікарських засобівта порядок формування цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення щодо яких запроваджено державне регулювання, та постановою Кабінету міністрів України № 955 від 17.10.2008 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення», якою визначено граничні постачальницько-збутові надбавки на лікарські засоби, що закуповуються за державні кошти та в свою чергу призвело до незаконного виведення коштів державного та місцевого бюджетів в особливо великих розмірах в тіньовий сектор економіки та завдало значних економічних збитків державі.

Слідчий вказує,нанаявністьдостатніх підставвважати,що відомості про стан рахунків та документи, які містяться в справі з юридичного оформленн: відкриття та використання рахунків, що належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Як вбачається із змісту ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, з можливістю їх вилучення в копіях, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати у кримінальному провадженні №42017000000002602, внесеному 10.08.2017 до ЄРДР, прокурору відділу процесуального керівництва управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві (з місцем постійної дислокації у місті Києві) Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 та іншим прокурорам, які входять до складу групи прокурорів Генеральної прокуратури України та головному оперуповноваженому ДЗЕ НП України ОСОБА_6 , тимчасовий доступ до речей і документів компанії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ) з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_15 AТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) та становлять банківську таємницю. а саме засвідчених належним чином копій:

- юридичної справи про відкриття та використання рахунків:

№ НОМЕР_4 ;

№ НОМЕР_5 ;

№ НОМЕР_6 ;

№ НОМЕР_7 ;

№ НОМЕР_8 ;

№ НОМЕР_9 ;

№ НОМЕР_10 ;

№ НОМЕР_11 ;

№ НОМЕР_12 ;

№ НОМЕР_13 ;

№ НОМЕР_14 ;

№ НОМЕР_15 ;

№ НОМЕР_14 ;

відкритих в Філії - Головне управління по м. Києву та Київській області АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 );

- карток із зразками підписів та відтисків печаток по відкриттю рахунків

№ НОМЕР_4 ;

№ НОМЕР_5 ;

№ НОМЕР_6 ;

№ НОМЕР_7 ;

№ НОМЕР_8 ;

№ НОМЕР_15 ;

№ НОМЕР_14 ;

№ НОМЕР_11 ;

№ НОМЕР_13 ;

№ НОМЕР_14 ;

№ НОМЕР_15 ;

№ НОМЕР_14

в Філії - Головне управління по м. Києву та Київській області АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ), наказів (протоколів зборів засновників) та інших документів, які містяться в справах з юридичного оформлення відкриття та використання рахунків;

- договорів щодо надання послуг системи віддаленого доступу типу "Інтернет - клієнт - банк" із зазначенням місця встановлення, заявки на надання зазначеної послуги та документів щодо встановлення (перевірки) зазначеної послуги в Філії - Головне управління по м. Києву та Київській області АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) по клієнту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ: НОМЕР_16 ).

-комп`ютерноїроздруківки рухукоштів зповното похвилинноюрозшифровкою платежів(іззазначенням призначенняплатежу,повних данихплатника та отримувача із зазначенням коду ЄДРПОУ, номеру рахунку та МФО банківської установи, конкретного часу та дати платежу, номеру платіжного документу) по рахунках:

№ НОМЕР_4 ; № НОМЕР_9 ; № НОМЕР_14 ;

№ НОМЕР_5 ; № НОМЕР_10 ; № НОМЕР_15 ;

№ НОМЕР_6 ; № НОМЕР_11 ; № НОМЕР_14 ,

№ НОМЕР_7 ; *№ НОМЕР_12 ;

№ НОМЕР_8 ; № НОМЕР_13 ;

відкритих в Філії - Головне управління по м. Києву та Київській області АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) за період з 01.01.2017 по 01.01.2019, в паперовому та електронному вигляді;

-інформації про транзакції з використанням електронного ключа із зазначенням руху коштів, часу з`єднання,клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ) з банком Філія - Головне управління по м. Києву та Київській області АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ), номеру телефону з якого з`єднувались службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ) в паперовому та електронному вигляді за період з 01.01.2017 по 01.01.2019;

-відомості про провайдерів, які надавали телекомунікаційні послуги по забезпеченню доступу до мережі Інтернет, ІР адреси та номери телефонів службовим особам та представникам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), з яких надходили електронні повідомлення та здійснювалось віддалене керування рахунками та забезпечувалась робота системи віддаленого доступу типу «Інтернет-клієнт-банк»;

-заявок на видачу готівки, чеків про зняття готівки з розрахункових рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ) які відкриті в Філія - Головне управління по м. Києву та Київській області АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) за період з 01.01.2017 по 01.01.2019.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання.

Примірник № 2 наданий слідчому.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.06.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82940657
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/14268/19-к

Ухвала від 10.06.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні