Ухвала
від 10.07.2019 по справі 505/1869/19
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 505/1869/19

Провадження № 2/505/1468/2019

УХВАЛА

10.07.2019 року Котовський міськрайонний суд Одеської області в складі:

головуючого судді - Вергопуло А. К.

секретаря судового засідання - Ісаченко О. Р.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Подільську Одеської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Голови селянського фермерського господарства Перлей М. Д. ОСОБА_2 про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування його реєстрації, повернення земельної ділянки та зобов`язання не чинити перешкод у користуванні земельною ділянкою ,-

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 05 червня 2019 року звернувся до суду із позовом до голови СФГ Перлей М. Д. ОСОБА_2 , та просить визнати недійсним укладений між ним та відповідачем договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення від 01.07.2011 року, а саме: земельної ділянки площею 3,1048 га, кадастровий номер НОМЕР_1 , та скасувати його реєстрацію; зобов`язати відповідача повернути належну йому земельну ділянку та не чинити перешкод у користуванні земельною ділянкою.

Позивач через канцелярію суду подав клопотання про призначення у справі проведення судової почеркознавчої експертизи, проведення якої доручити Одеському науково-дослідному інституту судових експертиз, з метою визначення осіб, які підписували спірний договір оренди земельної ділянки .

Позивач у підготовче судове засідання не з`явився. Надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Відповідач у підготовче судове засідання не з`явився. Був належним чином повідомлений про день, час та місце розгляду справи, про що свідчить підпис у рекомендованому повідомленні про вручення поштового відправлення. Про причини неявки суду не повідомив, відзиву на позов або заяв про розгляд справи у його відсутність не надавав.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до такого.

Згідно ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, зокрема, вирішує питання про призначення експертизи.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

З приписів ч.1 ст. 200 ЦПК України вбачається, що у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

З урахуванням обставин справи та беручи до уваги те, що для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право та сторонами не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань, а також те, що її призначення необхідне для повного з`ясування всіх обставин справи, результати якої будуть мати суттєве значення для правильного її вирішення, суд задовольняє клопотання позивача про призначення у справі судової почеркознавчої експертизи.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Враховуючи, що для проведення експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст. ст.76,102-104,197,198,252 ч.1 п.5 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Призначити по справі судову почеркознавчу експертизу, проведення якої доручити Одеському науково-дослідному інституту судових експертиз (65026 м. Одеса, вул. Ланжеронівська, 21).

На вирішення експерту поставити питання:

1) Чи виконаний в договорі оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення від 01.07.2011 року, а саме: земельної ділянки площею 3,1048 га, кадастровий номер НОМЕР_1 , укладеному між ОСОБА_1 та СФГ Перлей М ОСОБА_3 Д ОСОБА_3 , підпис ОСОБА_1 чи іншою особою?.

Надати експерту матеріали цивільної справи.

Привести експерта до присяги та попередити про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384,385 КК України.

Витрати на проведення цієї експертизи покласти на позивача, роз`яснивши останній положення ст. 109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

Розгляд справи зупинити до закінчення проведення судової експертизи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена протягом 15 днів з дня проголошення ухвали безпосередньо до Одеського апеляційного суду. До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні скарги подаються учасниками справи через Котовський міськрайонний суд Одеської області.

Суддя А. К. Вергопуло

Ухвалу суду підписано суддею 10 липня 2019 року.

СудКотовський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення10.07.2019
Оприлюднено12.07.2019
Номер документу82944969
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —505/1869/19

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Вергопуло А. К.

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Вергопуло А. К.

Ухвала від 01.10.2019

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Вергопуло А. К.

Ухвала від 10.07.2019

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Вергопуло А. К.

Ухвала від 18.06.2019

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Вергопуло А. К.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Вергопуло А. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні