Ухвала
від 11.07.2019 по справі 519/731/19
ЮЖНИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №519/731/19

1-кс/519/143/19

У Х В А Л А

11.07.19 року м. Южне

Слідчий суддя Южного міського суду Одеської області ОСОБА_1 , розглянувши в порядку ч.4 ст. 107 КПК України, за участю секретаря ОСОБА_2 , у відкритому судовому засіданні у м. Южне, клопотання прокурора Комінтернівської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_3 про проведення огляду,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Комінтернівської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_3 звернувся до Южного міського суду Одеської області з вищевказаним клопотанням.

В судове засідання прокурор Комінтернівської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_3 не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності.

Дослідивши матеріали справи, суддя вважає, що клопотання прокурора Комінтернівської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_3 про проведення огляду, підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що слідчим відділенням Южненського ВП Лиманського ВП ГУ НП в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019161330000027, розпочатому 10.07.2019 за рапортом прокурора Комінтернівської місцевої прокуратури Одеської області юриста 1 класу ОСОБА_3 щодо незаконної діяльності автогазозаправної станції на території м. Южне Одеської області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України.

До Комінтернівської місцевої прокуратури 10.07.2019 року надійшов рапорт прокурора Комінтернівської місцевої прокуратури щодо встановлення факту незаконної реалізації скрапленого газу на автомобільній газозаправній станції, яка знаходиться на території м. Южне, без відповідних дозвільних документів та з порушеннями правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

В ході досудового розслідування допитано в якості свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 які показали, що у них в користуванні знаходяться транспортні засоби, які працюють на скрапленому газі.

Приблизно з середини червня 2019 року та по даний час вони користуються послугами автогазозаправної станції, яка знаходиться на території м. Южне Одеської області, а саме на відстані близько 300 м від перехрестя доріг на м. Южне, с. Сичавка та ДП «МТП«Южний» у напрямку ДП «МТП«Южний».

Кожного разу, коли вони здійснювали придбання скрапленого газу для своїх авто то просили заправника надати їм фіскальний чек за придбаний скраплений газ на випадок виникнення неполадок у їх авто та можливості пред`явлення вимог претензійного характеру у подальшому, однак заправник кожного разу їм відмовляв та говорив, що у них відсутній касовий апарат. Останній раз вони придбали скраплений газ по ціні 13 грн. 80 коп. за 1 літр газу.

Крім цього, коли вони здійснювали заправку свого авто на зазначеній АГЗС то помітили, що ємкості зі скрапленим газом належним чином не заземлені, а поруч відсутні будь які засоби для гасіння пожежі, а також показали, що ніяких інформаційних стендів з інформацією про суб`єкта господарювання, а саме про повне найменування юридичної особи або ПІБ фізичної особи підприємця, відомості про код платника податків згідно з ЄДРПОУ або номер облікової картки платника податків, код виду діяльності згідно з КВЕД, на АГЗС не має, назви у АГЗС також не має, є лише напис на двох ємкостях із скрапленим газом «ЮгЭкоГаз». Хто є власником даної АГЗС їм не відомо.

Також,в ходідосудового розслідування встановлено, що на території м. Южне Одеської області, а саме за адресою: Одеська область, м. Южне, вулиця СТАРОМИКОЛАЇВСЬКЕ ШОСЕ, будинок 14, ТОВ «ПІВДЕНЬЕКОГАЗ-1», код ЄДРПОУ 42590279, здійснюється продаж скрапленого газу без дозвільних документів, що вказує на порушення нормативно - правових актів з охорони праці та з технічної точки зору створює загрозу загибелі як працівників АГЗС так і клієнтів.

Згідно даних, отриманих з офіційного сайту Держгірпромнагляду України, а саме: Інформаційної системи «Реєстр дозволів» (http://dozvil.ndiop.kiev.ua/dozvil/ search), будь-яка інформація за кодом ЄДРПОУ: 42590279 ТОВ «ПІВДЕНЬЕКОГАЗ-1» щодо отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, - відсутня, що вказує на незаконну діяльність вказаної АГЗС.

Ділянка місцевості де розташована автогазозаправна станція ТОВ «ПІВДЕНЬЕКОГАЗ-1», та яка знаходиться за адресою: Одеська область, місто Южне, вулиця СТАРОМИКОЛАЇВСЬКЕ ШОСЕ, будинок 14.

Автогазозаправна станція ТОВ «ПІВДЕНЬЕКОГАЗ-1» належить ОСОБА_6 (Адреса засновника: АДРЕСА_1 .Розмір внескудо статутногофонду (грн.):5000.00 КІНЦЕВИЙ БЕНЕФІЦІАРНИЙ ВЛАСНИК (КОНТРОЛЕР) - КУРЧАК ОКСАНА ВАСИЛІВНА, УКРАЇНА) та знаходиться уфактичному володінні ОСОБА_7 ,який має право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори та дані про наявність обмежень щодо представництва від імені юридичної особи.

З метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а також можливого вилучення речей і документів, які мають значення для кримінального провадження виникла необхідність у проведенні огляду ділянки місцевості де розташована автогазозаправна станція ТОВ «ПІВДЕНЬЕКОГАЗ-1», та яка знаходиться за адресою: Одеська область, місто Южне, вулиця СТАРОМИКОЛАЇВСЬКЕ ШОСЕ, будинок 14.

В клопотанні зазначено, що здійснити огляд ділянки місцевості де розташована автогазозаправна станція ТОВ «ПІВДЕНЬЕКОГАЗ-1», та яка знаходиться за адресою: Одеська область, місто Южне, вулиця СТАРОМИКОЛАЇВСЬКЕ ШОСЕ, будинок 14 без ухвали слідчого судді не вбачається за можливе, оскільки відповідно до ст. 87 КПК України, докази, отримані під час такого огляду, будуть визнанні судом недопустимими, та з урахуванням викладеного, виклик представників ТОВ «ПІВДЕНЬЕКОГАЗ-1» на розгляд клопотання про надання дозволу на проведення огляду зашкодить його меті.

Крім цього, частиною 3 статті 237 КПК України визначено, що для участі в огляді може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, законний представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

З метою отримання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, виникла необхідність в залученні спеціалістів Головного управління Держпраці в Одеській області та Южненського міського сектору Головного управління ДСНС України в Одеській області для проведення слідчої (розшукової) дії - огляду місця події.

Враховуючи вищевикладене, суддя вважає, що клопотання прокурора Комінтернівської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_3 про проведення огляду підлягає задоволенню, оскільки з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а також з метою досягнення дієвості кримінального провадження та забезпечення вимог Кримінального процесуального кодексу України щодо захисту особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорони прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, необхідно проведення огляду.

Керуючись ст. 237 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Комінтернівської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_3 про проведення огляду - задовольнити.

Дозволити прокурору Комінтернівської місцевої прокуратури юристу 1 класу ОСОБА_3 , прокурору Комінтернівської місцевої прокуратури юристу 1 класу ОСОБА_8 , заступнику керівника Комінтернівської місцевої прокуратури юристу 1 класу ОСОБА_9 , начальнику СВ Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області майору поліції ОСОБА_10 , слідчим СВ Южненського ВП Лиманського ВП ГУ НП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 та старшому лейтенанту поліції ОСОБА_12 за участі спеціалістів Головного управлінняДержпраці вОдеській областіта Южненськогоміського секторуГоловного управлінняДСНС Українив Одеськійобласті проведення огляду ділянки місцевості, де розташована автогазозаправна станція ТОВ «ПІВДЕНЬЕКОГАЗ-1», та яка знаходиться за адресою: Одеська область, місто Южне, вулиця СТАРОМИКОЛАЇВСЬКЕ ШОСЕ, будинок 14.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Южного міського суду

Одеської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82945613
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти безпеки виробництва Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою

Судовий реєстр по справі —519/731/19

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні