Ухвала
від 11.07.2019 по справі 727/7344/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/7344/19

Провадження № 1-кс/727/3086/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 липня 2019 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

секретар судового засідання - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Шевченківського ВП ЧВП ГУ НП в Чернівецькій області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення експертизи, по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12018260040001981 від 01.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 313, ч. 2 ст. 309 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

До суду звернувся слідчий з клопотанням про дозвіл на проведення експертизи в якому посилається на те, що для повного фіксації відомостей про обставини вчинення даного кримінального правопорушення, з метою повного неупередженого та об`єктивного досудового розслідування, кримінального провадження, необхідно доручити експертам Чернівецького НДЕКЦ провести експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів вилучених у ОСОБА_4 , що потребує спеціальних знань, а тому просить клопотання задовольнити.

Слідчий в судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, що у відповідності до ч.3 ст.244КПК України не є перешкодою для розгляду даного клопотання.

Дослідивши матеріали додані до клопотання, приходжу до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст.242КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Відповідно до ст.243КПК України експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Згідно з ч.6ст. 244 КПК Українислідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта. Слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи.

Встановлено, що до ЄРДР внесено відомості №12018260040001981 від 01.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 313, ч. 2 ст. 309 КК України, згідно яких: ОСОБА_4 , при невстановлених для органу досудового розслідування час, місці незаконно, протиправно, з метою подальшого збуту, шляхом синтезу органічних речовин, зокрема, прекурсорів, кислот, використовуючи різноманітні приладдя виготовив психотропну речовину, обіг якої обмежено - амфетамін у формі порошкоподібної речовини, який відповідно до таблиці № 2 списку № 2 постанови КМУ від 06.05.2000 № 770 є психотропною речовиною, обіг якої обмежено, яку помістив у середину поліетиленового пакету та поклав у картонну коробку та зберігав при собі з метою подальшого збуту близько до 16:40 год. 30.01.2019.

В подальшому, ОСОБА_4 , 30.01.2019, близько 16 год. 40 хв., переслідуючи умисел, направлений на порушення встановленого законом порядку обігу психотропних речовин, незаконно, протиправно, маючи на меті отримання прибутку, перебуваючи за адресою м. Чернівці вул. Ентузіастів 2, в салоні автомобіля на іноземній реєстрації Фольцваген Гольф н. з. НОМЕР_1 , за грошові кошти у сумі 2200 грн. незаконно збув ОСОБА_5 картонну коробку у середині якого був пакет з поліетиленового матеріалу з порошкоподібною речовиною у середині.

Згідно з висновком експерта № 96 Х від 25.02.2019, за результатами судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, надана на дослідження порошкоподібна речовина, містить у своєму складі, психотропну речовину, обіг якої обмежено - амфетамін, масою 2, 71 97 г.

Окрім цього, встановлено, що ОСОБА_4 , будучи особою яка раніше вчинила злочин передбачений ст. 309 КК України, при невстановлених для органу досудового розслідування часі, місці та обставинах, незаконно, протиправно, повторно, з метою подальшого збуту, шляхом синтезу органічних речовин, зокрема, прекурсорів, кислот, використовуючи різноманітні приладдя виготовив психотропну речовину, обіг якої обмежено - амфетамін у формі порошкоподібної речовини, який відповідно до таблиці № 2 списку № 2 постанови КМУ від 06.05.2000 № 770 є психотропною речовиною, обіг якої обмежено, яку помістив в два пакети з полімерного матеріалу з пазовою застібкою та зберігав при собі з метою збуту близько до 00 год. 33 хв. 13.06.2019.

У подальшому, 13.06.2019 о 00:33 по вул. Сторожинецькій в м. Чернівці, поблизу будинку №45 у ОСОБА_4 працівниками поліції в ході затримання останнього в порядку ст. 208 КПК України, під час особистого обшуку, в присутності понятих було виявлено та вилучено, два пакети з полімерного матеріалу з пазовою застібкою з порошкоподібною речовиною білого кольору у середині.

Відповідно до висновку експерта № 368-Х, від 14.06.2019 за результатами судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів надана на дослідження порошкоподібна речовина, містить у своєму складі, психотропну речовину, обіг якої обмежено амфетамін, масою 1,773 г.

Окрім цього, було встановлено, що ОСОБА_4 зберігає обладнання для виготовлення психотропної речовини в гаражі № НОМЕР_2 гаражного кооперативу № 7, що розташоване за адресою м. Чернівці вул. П. Кільцева 10 яке належить ОСОБА_6 .

Далі, відповідно до ст. 233, ст. 234 КПК України, було проведено обшук гаражного приміщення № НОМЕР_2 гаражного кооперативу № 7, що розташоване за адресою м. Чернівці вул. П. Кільцева 10 в ході якого було виявлено та вилучено пляшку з полімерного матеріалу з речовиною невідомого походження, два мірних стакана з полімерного матеріалу, скляну пляшку з речовиною невідомого походження з надписом Оцтова кислота, скляну пляшку з зеленою кришкою з речовиною невідомого походження, скляну пляшку з речовиною невідомого походження з надписом Борна кислота, ємкість з полімерного матеріалу (бочка) в середині якого знаходиться шланг, скляну колбу, 6 пакетів з речовиною невідомого походження, скляна колба, скляну банку із надписом Салмон з прозорою речовиною, згорток тканини обмотаний клейкою стрічкою.

В подальшому в ОСОБА_4 було відібрано сліди рук та пальців, які були перекопійовані на дактилокарту.

Беручи до уваги вищенаведене та враховуючи, що з клопотання та наданих до нього матеріалів вбачається необхідність у дорученні експертам Чернівецького НДЕКЦ МВС України, провести експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, з питань визначених слідчим у клопотанні, а тому вважаю, що воно підлягає до задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 242- 244, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Доручити експертам Чернівецького НДЕКЦ, провести комплексну експертизу (наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, та дактилоскопічну експертизи) по кримінальному провадженні за №12018260040001981, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 30.08.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 313, 309 КК України.

На вирішенняекспертизи поставитинаступні питання:

- чи наявні залишки, психотропної речовини амфетаміну, прекурсорів якщо так то яких саме на наданих на дослідження, предметах а саме:, двох мірних стаканів з полімерного матеріалу, ємкості з полімерного матеріалу (бочка) шлангу, двох скляних колбах згортку тканини обмотаним клейкою стрічкою?

- чи являється надана на дослідження речовина в пляшці з полімерного матеріалу з речовиною невідомого походження, скляні пляшці з речовиною невідомого походження з надписом Оцтова кислота, скляній пляшці з зеленою кришкою з речовиною невідомого походження, скляній пляшці з речовиною невідомого походження з надписом Борна кислота, 6 пакетах з речовиною невідомого походження, скляній банці із надписом Салмон з прозорою речовиною, прекурсором якщо так то яким саме так яка вага даної речовини?

3. - чи можуть використовуватись надані на дослідження предмети та речовини, у виготовленні психотропної речовини амфетаміну?

4. Чи наявні на двох мірних стаканах з полімерного матеріалу, ємкості з полімерного матеріалу (бочка) шлангу, двох скляних колбах, сліди пальців рук, якщо так то чи придатні вони для ідентифікації?

- Чи належить виявлені сліди пальців рук на вищевказаних предметах гр. ОСОБА_4 .?

Для дослідження експертам направити: 1. опечатану картонну коробку в середині якої знаходиться пакет з полімерного матеріалу в середині якого знаходиться пляшка з полімерного матеріалу з речовиною невідомого походження, два мірних стакана з полімерного матеріалу, скляна пляшку з речовиною невідомого походження з надписом Оцтова кислота, скляна пляшку з зеленою кришкою з речовиною невідомого походження, скляна пляшку з речовиною невідомого походження з надписом Борна кислота, ємкість з полімерного матеріалу (бочка) в середині якого знаходиться шланг, скляна колба, 6 пакетів з речовиною невідомого походження, скляна колба, скляну банка із надписом Салмон з прозорою речовиною, згорток тканини обмотаний клейкою стрічкою та опечатаний паперовий конверт в середині якого знаходиться дактилокарта ОСОБА_4 .

Відповідно до п. 2.2. Інструкції із забезпечення порядку формування і використання каталогу відомостей про напівсинтетичні та синтетичні наркотичні засоби та психотропні речовини які вилучені на території України, затвердженої Наказом МВС України, від 15.11.2017 № 926, дозволити, проведення відбору зразків наданих на дослідження речовин і перевірки їх за каталогом.

При проведенні експертизи, дозволити повне або часткове використання речового доказу.

При необхідності направити експертам матеріали кримінального провадження.

Процесуальне рішення, ухвалене за результатами розгляду клопотання, надати слідчому для організації виконання.

Повідомити експертів про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивого висновку.

Ухвала оскарженню не підлягає, на неї можуть бути поданні заперечення під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.07.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —727/7344/19

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні