Ухвала
від 10.07.2019 по справі 910/6046/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про продовження підготовчого провадження

та відкладення підготовчого засідання

10.07.2019Справа № 910/6046/19

Господарський суд міста Києва у складі судді Блажівської О.Є. при секретарі судового засідання Кукота О.Ю., розглянувши у підготовчому засіданні матеріали справи

за позовом Громадської організації "Фонд Молодість" (01015, м.Київ, вул.Лаврська, буд.16А, код ЄДРПОУ 26079938)

до Департаменту комунальної власності м.Києва Виконавчого органу Київської міської Ради (Київської міської адміністрації) (01001, місто Київ, вул.Хрещатик, буд.10, код ЄДРПОУ 19020407)

Третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю "Сінема-Центр"

про визнання недійсними результатів конкурсу на право оренди нежитлової будівлі,-

за участю учасників справи:

від позивача: Багрій К.В.;

від відповідача, Вахоська І.Б.;

від третьої особи: Хахуда О . В .;

вільний слухач: ОСОБА_3 , Паспорт № НОМЕР_1 ;

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Громадська організація "Фонд Молодість" 10 травня 2019 року звернулася до Господарського суду міста Києва із позовом до Департаменту комунальної власності м.Києва Виконавчого органу Київської міської Ради (Київської міської адміністрації) про визнання недійсними результатів конкурсу на право оренди нежитлової будівлі на вулиці Велика Васильківська, будинок 19 , літера А.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивачем зазначено, що конкурс від 15.04.2019 року було проведено з порушенням Порядку проведення конкурсу на право оренди майна територіальної громади міста Києва.

Разом із позовною заявою Громадською організацією "Фонд Молодість" подано заяву про забезпечення позову, в якій Громадська організація "Фонд Молодість" просить вжити заходи забезпечення позову шляхом заборони Департаменту комунальної власності м.Києва Виконавчого органу Київської міської Ради "Київської міської адміністрації) укладати з Товариством з обмеженою відповідальністю "Сінема-Центр" договір оренди нежитлової будівлі за адресою: м.Київ, вул.Велика Васильківська, буд.19, літ.А до набрання законної сили рішенням у справі за даним позовом.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.05.2019 заяву Громадської організації "Фонд "Молодість" про забезпечення позову повернуто заявнику.

Розглянувши вказану позовну заяву, суд вбачає за необхідне зазначити, що позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України, підстави для залишення її без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.05.2019 Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №910/6046/19, справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 12.06.2019.

04.06.2019 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від Департаменту комунальної власності м.Києва Виконавчого органу Київської міської Ради (Київської міської адміністрації) надійшов відзив на позовну заяву.

04.06.2019 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від Товариства з обмеженою відповідальністю "Сінема-Центр" надійшли письмові пояснення.

05.06.2019 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від Громадської організації "Фонд Молодість" надійшло клопотання про витребування доказів.

05.06.2019 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від Громадської організації "Фонд Молодість" надійшла заява про зміну предмету позову.

У підготовчому засіданні 12.06.2019 оголошено перерву до 10.07.2019.

01.07.2019 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від Громадської організації "Фонд Молодість" надійшла заява про залучення співвідповідачів.

01.07.2019 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від Департаменту комунальної власності м.Києва Виконавчого органу Київської міської Ради (Київської міської адміністрації) надійшла відповідь на відзив.

01.07.2019 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від Громадської організації "Фонд Молодість" надійшла заява про зміну позову (уточнена).

У підготовче засідання з`явилися представники учасників справи. Представник позивача підтримав заяву про зміну предмету позову.

Зазначена заява мотивована зміною обставин, які існували на день подання позову по даній справі, а саме тим, що 14.05.2019 Департаментом комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації), Комунальним підприємством виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації) "Київкінофільм" та Товариством з обмеженою відповідальністю "Сінема-Центр" було підписано договір оренди нежитлової будівлі загальною площею 7376,30 кв.м, що знаходиться за адресою: місто Київ, вулиця Велика Васильківська, будинок 19, літера "А".

Відповідно до поданої заяви про зміну предмета позову позивач просить суд:

- визнати недійсним результатів конкурсу на право оренди нежитлової будівлі, що знаходиться за адресою: місто Київ, вулиця Велика Васильківська, будинок 19 , літера "А";

- визнати недійсним договір оренди №2974 від 14.05.2019 нежитлової будівлі, що знаходиться за адресою: місто Київ, вулиця Велика Васильківська , будинок 19 , літера "А".

Представники відповідача та третьої особи проти прийняття зазначеної заяви не заперечували та залиши її на розсуд суду.

За приписами частин 3, 5 статті 46 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі. У разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої, частиною третьою або четвертою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає в ухвалі.

При цьому, частиною 3 статті 237 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що ухвалюючи рішення по справі, суд за заявою позивача, поданою до закінчення підготовчого провадження, може визнати недійсним повністю чи у певній частині пов`язаний з предметом спору правочин, який суперечить закону, якщо позивач доведе, що він не між включити відповідну вимогу до позовної заяви із незалежних від нього причин.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що подана позивачами заява відповідає приписам статей 46, 237 Господарського процесуального кодексу України та приймається до розгляду, у зв`язку з чим вирішив здійснювати подальший розгляд справи у межах заявлених позовних вимог з урахуванням зміни предмета позову, а саме щодо:

- визнання недійсним результатів конкурсу на право оренди нежитлової будівлі, що знаходиться за адресою: місто Київ, вулиця Велика Васильківська, будинок 19 , літера "А";

- визнання недійсним договір оренди №2974 від 14.05.2019 нежитлової будівлі, що знаходиться за адресою: місто Київ , вулиця Велика Васильківська , будинок 19 , літера "А".

Крім того, у підготовчому судовому засіданні 19.06.2019 представник позивача підтримав клопотання про залучення до участі у справі співвідповідачами Товариства з обмеженою відповідальністю "Сінема-Центр" та Комунального підприємства "Київкінофільм".

Представники відповідача та третьої особи проти задоволення зазначеного клопотання не заперечили.

Клопотання позивача про залучення до участі у справі Товариства з обмеженою відповідальністю "Сінема-Центр" та Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації) "Київкінофільм" співвідповідачами мотивоване тим, що спірний договір оренди нежитлової будівлі було укладено між відповідачем, Товариством з обмеженою відповідальністю "Сінема-Центр" та Комунальним підприємством виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації) "Київкінофільм".

За приписами статті 48 ГПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи викладене вище, беручи до уваги, що позивачем дотримані вимоги статті 48 ГПК України, суд дійшов висновку про залучення до участі в справі в якості співвідповідачів - Товариства з обмеженою відповідальністю "Сінема-Центр" та Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації) "Київкінофільм", а тому клопотання позивача підлягає задоволенню.

У підготовчому засіданні 10.07.2019 представник відповідача надав суду для огляду оригінал договору оренди №2974 від 14.05.2019 нежитлової будівлі, що знаходиться за адресою: місто Київ, вулиця Велика Васильківська, будинок 19, літера "А", копія якого міститься у матеріалах справи, відтак суд дійшов висновку про його відхилення, як такого, що є недоцільним.

Відповідно до пункту 3 статті 177 Господарського процесуального кодексу України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

За змістом пунктів 1, 2, 4 частини 2 статті 202 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у зв`язку з неявкою в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання, першою неявкою в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

Враховуючи зазначене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, забезпечення рівності прав та обов`язків всіх учасників процесу, дотримання принципів диспозитивності та пропорційності, закріплених положеннями статей 7, 8, 13, 14, 15 ГПК України та виконання завдань підготовчого провадження, суд дійшов висновку про необхідність продовження за власною ініціативою строку підготовчого провадження у справі на 30 днів та відкладення підготовчого судового засідання для надання можливості учасникам справи подати всі необхідні докази та пояснення.

Керуючись статтями 48, 119, 120, 121, 183, 202 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти заяву Громадської організації "Фонд Молодість" про зміну предмету позову та подальший розгляд справи здійснювати з урахуванням останньої.

2. Залучити до участі в справі в якості співвідповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Сінема-Центр" (01032, місто Київ, Шевченківський район, вулиця Жилянська, будинок 146; ідентифікаційний код 33835003).

3. Залучити до участі в справі в якості співвідповідача - Комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації) "Київкінофільм" (01004, місто Київ, бульвар Тараса Шевченка, будинок 3; ідентифікаційний код 35531906).

4. Виключити Товариство з обмеженою відповідальністю "Сінема-Центр" зі складу третіх осіб.

5. У задоволені клопотання Громадської організації "Фонд Молодість" про витребування доказів відмовити .

6. Продовжити підготовче провадження у справі №910/6046/19 на 30 днів.

7. Відкласти підготовче засідання на 09.08.19 о 10:15 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 19 .

Повідомити сторін, що явка їх представників в судове засідання є обов`язковою.

8. Викликати для участі у судовому засіданні представників учасників справи, повноваження яких оформити відповідно до вимог, викладених у статті 60 Господарського процесуального кодексу України, та надати суду документи, що підтверджують повноваження представників.

9. Попередити учасників справи про наслідки неявки в судове засідання відповідно до вимог ст.202 Господарського процесуального кодексу України.

10. Зобов`язати Позивача:

- направити на адресу співвідповідача - Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації) "Київкінофільм" копію позовної заяви з додатками; докази направлення надати суду.

11. Запропонувати Співвідповідачам - Товариству з обмеженою відповідальністю "Сінема-Центр" та Комунальному підприємству виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації) "Київкінофільм":

- надати суду в строк не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали відзиви на позовну заяву в порядку, передбаченому статтею 165 Господарського процесуального кодексу України, з нормативно обґрунтованими поясненнями по суті заявлених вимог та доданням оригіналів для огляду та належним чином завірених копій підтверджуючих документів, на які міститься посилання у відзиві. Звернути увагу відповідачів, що відзив повинен містити мотиви повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на законодавство; а також надати докази направлення відзиву з доданими до нього документами на адресу позивача та третіх осіб.

12. Попередити позивача про те, що у разі ненадання господарському суду без поважних причин документів або нез`явлення його представника у судове засідання, позов відповідно до п.4 ч.1 ст.226 Господарського процесуального кодексу України може бути залишений без розгляду.

13. Попередити Співвідповідачів, що в разі ненадання відзиву на позов у встановлений судом строк без поважних причин, справа, згідно частини 9 статті 165 Господарського процесуального кодексу України, буде розглянута за наявними в ній матеріалами.

14. Попередити учасників судового процесу, що при ухиленні від виконання вимог суду до них можуть бути застосовані заходи процесуального примусу у вигляді штрафу, передбаченого ст.135 Господарського процесуального кодексу України.

15. Усі заяви, клопотання, заперечення подати до суду у строк до 05.08.2019 з дотриманням вимог до форми та змісту заяв з процесуальних питань, встановлених ст.170 Господарського процесуального кодексу України.

16. Звернути увагу учасників справи на положення ст. ст. 74, 80, 81 Господарського процесуального кодексу України щодо порядку подання доказів, наслідків неподання їх та доказів їх направлення іншим учасникам справи, а також щодо порядку витребування доказів.

17. Звернути увагу учасників справи на те, що копії письмових доказів, які подаються повинні бути оформлені у відповідності до вимог ч. 4 ст. 91 Господарського процесуального кодексу України та п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (Вимоги до оформлення документів ДСТУ 4163-2003).

18. Повідомити учасників справи, що інформація по справі, що розглядається, доступна на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/ та на інформаційному сайті за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/.

19. Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку її функціонування.

20. Згідно ч.1 ст.235 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення. Дана ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя О.Є. Блажівська

З урахуванням порядку допуску в приміщення Господарського суду міста Києва представникам рекомендується прибувати не пізніше 20 хвилин до початку судового засідання.

Ознайомлення з матеріалами справи здійснюється щопятниці в приміщенні суду за наявності завчасно поданого через канцелярію суду клопотання, в якому просимо зазначати дату та час, коли представник з`явиться до суду для ознайомлення з матеріалами справи, документа, що посвідчує особу, оригіналу довіреності та належним чином засвідченої копії для залучення до матеріалів справи.

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ki.arbitr.gov.ua/sud5011/gromadyanam/csz/

Дата ухвалення рішення10.07.2019
Оприлюднено12.07.2019
Номер документу82969506
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними результатів конкурсу на право оренди нежитлової будівлі,-

Судовий реєстр по справі —910/6046/19

Рішення від 24.12.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

Ухвала від 19.12.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

Ухвала від 05.12.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

Ухвала від 19.11.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

Ухвала від 05.11.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

Ухвала від 09.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

Ухвала від 23.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Блажівська О.Є.

Ухвала від 16.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Блажівська О.Є.

Ухвала від 12.08.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Блажівська О.Є.

Ухвала від 10.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Блажівська О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні