Ухвала
від 12.07.2019 по справі 328/1718/19
ТОКМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

328/1718/19

12.07.2019

2-о /328/57/19

УХВАЛА

про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду

12 липня 2019 року місто Токмак

Суддя Токмацького районного суду Запорізької області Коваленко П.Л., ознайомившись з матеріалами справи за заявою

ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ,

заінтересовані особи:

Таврійська сільська рада, місце знаходження: 71730, Запорізька область, Токмацький район, село Таврія, вулиця Дружби, 17,

Токмацька районна державна нотаріальна контора Запорізької області ,місце знаходження: 71701, Запорізька область, місто Токмак, вулиця Гагаріна, 1/21,

про оголошення громадянина померлим ,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою, зазначивши в якості заінтересованих осіб Таврійську сільську раду та Токмацьку районну державну нотаріальну контору Запорізької області про оголошення громадянина померлим. Підставою для звернення до суду є необхідність визнання ОСОБА_2 померлим для оформлення свої спадкових прав.

Відповідно до ч.1 ст.295 ЦПК України справа підсудна Токмацькому районному суду Запорізької області.

Заява подана з дотриманням вимог статті 306 ЦПК України.

Згідно з п.1 ч.2 ст.293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи, зокрема про оголошення фізичної особи померлою .

Підстави для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження, відсутні і підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Відповідно до ч.ч.3, 4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно ч.1 ст.46 ЦК України, фізична особа може бути оголошена судом померлою, якщо у місці її постійного проживання немає відомостей про місце її перебування протягом трьох років, а якщо вона пропала безвісти за обставин, що загрожували їй смертю або дають підставу припускати її загибель від певного нещасного випадку, - протягом шести місяців, а за можливості вважати фізичну особу загиблою від певного нещасного випадку або інших обставин внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру - протягом одного місяця після завершення роботи спеціальної комісії, утвореної внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Відповідно до ч.1 ст.207 ЦПК України суд до початку розгляду справи встановлює осіб (родичів, співробітників тощо), які можуть дати свідчення про фізичну особу, місцеперебування якої невідоме, а також запитує відповідні організації за останнім місцем проживання відсутнього (житлово-експлуатаційні організації, органи реєстрації місця проживання осіб або органи місцевого самоврядування) і за останнім місцем роботи про наявність відомостей щодо фізичної особи, місцеперебування якої невідоме.

Враховуючи наведене, з метою підготовки справи до розгляду на виконання вимог ст.307 ЦПК України по справі необхідно вчинити наступні підготовчі дії.

Частиною 2статті 294 ЦПК України передбачено, що з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Враховуючи наведене, а також те, що під час розгляду справи встановленню підлягають обставини щодо особи, місцезнаходження якої невідоме і яку заявник просить оголосити померлою, з метою справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду і вирішення справи, суд дійшов до висновку про необхідність витребувати докази.

В частині 1 ст. 308 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справу за участю заявника, свідків, зазначених у заяві, та осіб, яких сам суд визнає за потрібне допитати,

Заявником заявлено про виклик та допит свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , які можуть підтвердити факти, викладені в заяві. Суд вважає за необхідне викликати в судове засідання свідків.

Крім того, відповідно до ст.307 ЦПК України суд до початку розгляду справи вживає заходів через органи опіки та піклування щодо встановлення опіки над майном фізичної особи, місцеперебування якої невідоме, якщо опіку над майном ще не встановлено.

Керуючись ст.ст.187, 260, 295, 296, 297 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в :

Прийняти до розгляду та відкрити окреме провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Таврійська сільська рада, Токмацька районна державна нотаріальна контора Запорізької області про оголошення громадянина померлим .

Розгляд справи проводити у складі одного судді і двох присяжних за правилами окремого провадження.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 12 серпня 2019 року о 11 годині 00 хвилин.

В судове засідання викликати учасників справи та направити їм копію ухвали.

Заінтересованим особам направити копію заяви з копіями доданих до неї документів та роз`яснити, що заінтересована особа має право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти заяви.

Витребувати з адміністрації Державної прикордонної служби України (01601, місто Київ, вулиця Володимирська, 26) інформацію про те, чи перетинав кордон громадянин України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , у період з 01.02.2006 року до моменту надходження ухвали суду на виконання.

Витребувати з Токмацького управління Головного управління ДФС у Запорізькій області (71701, Запорізька область, місто Токмак, вулиця Дружби, будинок 230) інформацію щодо отримання громадянином України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , доходів у період з 01.02.2006 до моменту надходження ухвали суду на виконання.

Витребувати з Токмацького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Запорізької області (71701, Запорізька область, місто Токмак, вулиця Центральна, 42/10) інформацію щодо отримання громадянином України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , доходів у період з 01.02.2006 до моменту надходження ухвали суду на виконання.

Витребувати з Токмацького міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області (71701, Запорізька область, місто Токмак,вулиця Василя Вишиваного, будинок 270) відомості про наявність в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян відомостей про смерть, реєстрацію шлюбу, розірвання шлюбу, народження дітей у ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , у період з 01.02.2006 до моменту надходження ухвали суду на виконання та у разі наявності - відповідний повний витяг щодо актового запису.

Витребувати з Токмацького міськрайонного відділу ВДВС ГТУЮ в Запорізькій області відомості про наявність виконавчих проваджень відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , у період з 01.02.2006 до моменту надходження ухвали суду на виконання.

Витребувати з Токмацького ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області всі наявні відомості щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , у період з 01.02.2006 до моменту надходження ухвали суду на виконання.

Витребувати з Токмацького відділу Державної міграційної служби України в Запорізькій області (71701, Запорізька область, місто Токмак, вулиця Центральна, будинок 55Б) відомості відносно громадянина України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , щодо виїзду за кордон у період з 01.02.2006 до моменту надходження ухвали суду на виконання.

Витребувати з Комунальної установи Токмацька центральна районна лікарня відомості про те, та чи перебував ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , на лікуванні у період з 01.02.2006 до моменту надходження ухвали суду на виконання.

Витребувані документи направити на адресу суду до 12 серпня 2019 року.

Особи,які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Суд попереджає про кримінальну відповідальність за ст.382 КК України за невиконання ухали щодо надання витребуваних документів.

Зобов`язати орган опіки та піклування виконавчого комітету Таврійської сільської ради вжити заходів щодо встановлення обсягу майна ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , та встановити над ним опіку.

Вказану ухвалу направити до органу опіки та піклування виконавчого комітету Таврійської сільської ради, для виконання.

Викликати на розгляд справи в судове засідання свідків ОСОБА_3 (місце АДРЕСА_3 ) та ОСОБА_4 (місце проживання: АДРЕСА_4 ).

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://court.gov.ua/fair.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, проте заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Суддя:

СудТокмацький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення12.07.2019
Оприлюднено14.07.2019
Номер документу82980749
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —328/1718/19

Рішення від 30.10.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Рішення від 30.10.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 10.10.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 12.07.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні